پارلمان ها به عنوان نماینده مردم در جهت گیری جریان های فکری و سیاسی جوامع محسوب می شوند و از جایگاه بالایی در ساختار دولت ها و حکومت ها برخوردار هستند. زمانی که پارلمان ها متعلق به کشورهای اسلامی باشند اهمیت آنها دو چندان می شود و نقشی که آنها می توانند در هدایت و جهتگیری دولت های کشورهای اسلامی ایفا کنند در سطح بالایی است.
مسائلی که عمدتا در زمان معاصر ما مطرح می شود بیشتر در سرزمینهای اسلامی در حال وقوع است، جهان اسلام ناچار است در برابر چالش های متعددی که با آنها مواجه است یا موضع انفعالی بگیرد که علامتی از پایان حیات سیاسی امت اسلامی خواهد بود یا اینکه نقش فعالی در برابر آنها اتخاذ کند. این نقش فعال می تواند یا نقش مخرب و میدان دادن به جریان های افراطی و خشونت بار باشد و یا اینکه با اتخاذ روش های مدبرانه، دلسوزانه و عاقلانه چالش ها را به نتایج مثبتی تبدیل و از آنها فرصت های سازنده ای برای جهان اسلام فراهم کند.
فلسطین و قدس مهم ترین مسائلی هستند که در حال حاضر جهان اسلام با آن مواجه است، مسالهای که قدرتی که مدعی بزرگی در جهان است تلاش می کند آن را جانبدارانه به نفع صهیونیست ها حل و فصل کند و تمامی حقوق مردم فلسطین را پایمال کند. اقدامات آمریکا عملا با یک توطئه سه جانبه در حال شکل گیری است، طراحی پشت پرده «کوشنر» مشاور ترامپ همراه با نتانیاهو و محمد بن سلمان در حال شکل گیری است، این توطئه در جهت نادیده گرفتن اراده ملی و تاریخی مردم فلسطین در داشتن دولت آزاد و مستقل در سرزمین فلسطین با پایتختی قدس است، اقدامات پشت پرده عربستان در میان کشورهای اسلامی با تطمیع و تهدید درحال پیگیری است و در این زمینه به واسطه عدم اجازه به امپراتوری رسانه ای تحت تسلط خود در کشورهای جهان اسلام از طرح و افشای این توطئه جلوگیری کرده است.
اینک نقش پارلمانهای کشورهای اسلامی که بتوانند به طور واقعی بیانگر خواست و اراده ملت ها باشند به عنوان یک وظیفه جدی و اساسی مطرح است و می تواند به عنوان پیشبرنده، پیشتاز و ارایه آگاهی و مقابله با توطئه سکوتی باشد که عربستان به منظور فراموش کردن مساله فلسطین که در حساسترین مرحله خود قرار دارد محسوب شود. همچنین موضوعاتی مانند حقوق مردم مظلوم یمن که تحت تهاجم گسترده نظامی از کشور همسایه قرار دارند موضوع دیگری است که در حال تبدیل به جنایت عظیم علیه بشریت است. طرح این مسائل به صورت صریح، تنها راه حل واقعی چالشهای جهان اسلام خواهد بود و تعارفکردن در مورد این مسائل کمکی به حل مسایل نمی کند.صراحت پایه اول هر نوع صلح و مسالمت در جهان اسلام بوده و با پنهان کاری و تعارف هرگز به ثبات و صلح پایدار نخواهیم رسید. در همین راستا سخنان مقام معظم رهبری در این چارچوب هدایتگرانه و واقع گرایانه است.
کارشناس جهان اسلام
منبع: جام جم
انتهای پیام/