به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گشنیز از گیاهان علفی و یک ساله است، رنگ آن سبز و ارتفاعش تا ۸۰ سانتیمتر میرسد، در این مطلب برخی از خواص گشنیز را بیان میکنیم.
۱۰ گرم تخم گشنیز را حرارت دهید تا قهوهای رنگ شود، آن را پودر و سپس با مقداری سرکه مخلوط کرده و به مدت چند روز میل کنید.
برای تسکین گوش درد، باید یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید سپس گوش را با این محلول بخور دهید.
افراد برای تقویت حافظه میتوانند ۱۵ گرم تخم گشنیز را به همراه ۱۵ گرم تخم شنبلیله بکوبند، سپس این ترکیب را با عسل مخلوط و هر روز صبح یک قاشق غذاخوری از آن را میل کنند.
افراد برای تسکین درد صورت باید سر و صورت را با دَمکرده تخم گشنیز بخور دهند، همچنین میتوانند پنج گرم تخم گشنیز را در ۱۵۰ سیسی آب دَم و روزانه سه استکان میل کنند.
مبتلایان به دیابت روزانه ۲ گرم تخم گشنیز را دَم و هر ماه سه روز از این دمنوش میل کنند.
برای برطرف شدن دندان درد باید ۱۰ گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد، پس از سرد شدن آن را در دهان مزه مزه کنید.
برای رفع خارش پوست، آب گشنیز را با عرق کاسنی مخلوط کنید سپس پوست خود را با این محلول ماساژ دهید.
گشنیز تازه سبب درخشان شدن پوست میشود؛ پودر برنج قهوهای نیز سلولهای مرده پوست را از بین میبرد و عسل هم به نرمی و لطافت پوست کمک میکند.
یک قاشق غذاخوری پودر برنج قهوهای
نصف فنجان گشنیز تازه
یک قاشق چایخوری عسل
یک قاشق چایخوری صابون مایع
گشنیز تازه را در غذاساز بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید تا راحتتر نرم شود، سپس آن را با پودر برنج قهوهای، عسل و صابون مایع در یک کاسه مخلوط کنید و هر روز صورتتان را با این ماسک ماساژ دهید.
مخلوط آب گشنیز با پودر زردچوبه تاثیر بسزایی در رفع جوشهای سرسیاه دارد.
برای درمان چین و چروک صورت، باید ۱۰ گرم تخم گشنیز را با ۱۰ گرم اسطوخودوس در ۱۵۰ سیسی آب بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد سپس آن را صاف و پس از سرد شدن با چهار قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط و این ترکیب را روی صورتتان بگذارید.
برای تهیه دمنوش گشنیز یک قاشق چایخوری تخم آسیاب شده گشنیز را با یک لیوان آب جوش، داخل قوری بریزید و ۳۰ دقیقه آن را روی شعله غیرمستقیم قرار دهید.
مصرف زیاد گشنیز، خستگی شدید، خواب عمیق، گنگی و بی حسی را به همراه دارد، همچنین افراط در استفاده از گشنیز سبب فراموشی و اختلال حواس میشود.
انتهای پیام/