وی ادامه داد: اگر یک قطعه از پرندگان مجموعه پرورشی به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مبتلا شود، به علت سرعت زیاد انتشار، تلفات سنگینی به مجموعه وارد میآورد، از این رو باید صاحبان مجموعههای پرورش پرندگان مراقبتهای لازم را انجام دهند.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان از مشاهده این ویروس در برخی استانهای همجوار خبر داد و گفت: این بیماری چون اصولاً از طریق پرندگان مهاجر به پرندگان اهلی منتقل میشود، بنابراین نمیتوان به طور دقیق بیان کرد که کدام منطقه خطرپذیری آن بیشتر است، اما مناطق اطراف آبگیرها و تالابها که پرندگان مهاجر در آن مناطق بیشتر هستند، باید مراقبتهای بیشتری در این باره انجام دهند.
وی از ضرورت اقدامات قرنطینه سخن به میان آورد و بیان کرد: دغدغه اصلی ما واردات کودهای مرغی خصوصاً کودهای مرغی بدون مجوز برای مصارف کشاورزی است، همچنین فروش طیور زنده در سطح شهر کرمان مخصوصاً بازار کرمان که در این زمینه باید شهرداری ورود پیدا کند.
نگارستانی تشکیل جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان، هماهنگی لازم با شورای تأمین استان، برقراری پستهای قرنطینهای سیار و دایم، هماهنگی با نیروی انتظامی برای کنترل مبادی ورود و خروجی استان، تشکیل کلاسهای آموزشی به مرغداران و افراد ذینفعان صنعت طیور، هماهنگی با کشتارگاه طیور، تشدید قرنطینه، تشکیل کمیته فنی بررسی بیماریهای تنفسی طیور را از جمله اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان برشمرد.
وی ادامه داد: تشکیل جلسات توجیهی با اتحادیه و مرغداران، انجام نمونهبرداری و پایش، کنترل تالابها و حیات وحش استان با همکاری محیط زیست، همکاری ساخت فیلم آموزشی در زمینه آنفلوآنزای حاد پرندگان و ترویج آن از طریق رسانهها، شرکت مسئولین دامپزشکی در کنفرانسهای خبری، برگزاری مانور آنفلوآنزای و ... از دیگر اقدامات پیشگیرانه انجام شده توسط اداره کل دامپزشکی استان در سال جاری میباشند.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان یادآور شد: در سال گذشته فقط یک کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمان مشاهده شد.
وی خاطر نشان کرد: اگر تلفات فراوان پرندگان را در مکانی مشاهده کردید سریعاً به اداره دامپزشکی منطقه خود اطلاع دهید یا با شماره 1512 تماس حاصل کرده و این اداره کل را در جریان قرار دهید.
انتهای پیام/س