وی افزود: از مجموع 5 میلیون تن مرکبات برآورد میشود که 2 میلیون و 800 هزارتن پرتقال، 780 هزارتن نارنگی، 520 هزارتن لیمو ترش و 600 هزارتن لیمو شیرین تولید شود که این امر علیرغم محدودیت منابع آبی بیانگر افزایش 500 هزار تنی میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
حسنپور با اشاره به اینکه 95 درصد پرتقال شمال برداشت و روانه بازار شده است، گفت: بخشی از این خرید برای تأمین میوه شب عید ذخیرهسازی شده است.
به گفته وی؛ براساس برنامه حدود 40 هزارتن مرکبات برای شب عید ذخیرهسازی خواهد شد که هم اکنون بخش زیادی از خرید توسط سازمان تعاون روستایی در حال خرید و ورود به استانها است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری، ادامه داد: هم اکنون شاهد فراوانی و تنوع عرضه مرکبات از قبیل نارنگی، پرتقال،گریپ فروت و لیمو شیرین در بازار هستیم.
حسنپور با بیان اینکه تولید مرکبات کشور بیش از 5 برابر سرانه جهانی است، بیان کرد: براساس آمار، متوسط سرانه مصرف مرکبات در دنیا 10 کیلو بوده، در حالیکه این رقم در کشور 5 برابر سرانه مصرف جهانی است.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه مشکلی در ذخیرهسازی میوه شب عید وجود ندارد، تصریح کرد: ذخیرهسازی پرتقال از استانهای شمالی و جنوبی برحسب میزان تولید استانها در حال توزیع است، به طوریکه استان مازندران به سبب میزان بالای تولید پرتقال سهم بیشتری از ذخیرهسازی شب عید را به خود اختصاص داده است.
حسنپور در خاتمه یادآور شد: برای ذخیره سازی مرکبات شب عید نکات دیگری از قبیل امکانات سردخانه، بستهبندی و نگهداری را باید مد نظر قرار دهیم و از آنجا که استانهای شمالی امکانات بیشتری در بستهبندی و نگهداری محصول دارد، میزان بیشتری از ذخیرهسازی پرتقال شب عید از این محل تأمین میشود.
انتهای پیام/