سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهردار منطقه ثامن مشهد؛

ثبت مسجد صاحب الزمان (عج) مشهور به 'حوض معجردار'مغایر با قوانین بوده است

شهردار منطقه ثامن گفت:با توجه به قوانین و مقررات مختلف مسجد صاحب الزمان (عج) مشهور به 'حوض معجردار' فاقد هر گونه شاخصه میراثی و شرایط لازم برای ثبت در فهرست آثار ملی بوده و ثبت آن مغایر با قوانین بوده است.

سید مصطفی نعمتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ با بیان اینکه شهرداری برای بازسازی و بهسازی آثار ملی هزینه های فراوانی را صرف کرده است افزود:این شهرداری برای  احیاء و بهسازی و بازسازی آثار میراثی، چون خانه توکلی، خانه داروغه و ... در محدوده طرح اطراف حرم مطهر رضوی  هزینه‌های فراوانی را صرف کرده است


وی گفت:در آخرین اصلاحات انجام شده در طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی در سال ۱۳۸۷، تمامی آثار میراثی موجود در بافت توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شناسایی و معرفی شده و شهرداری با همکاری و مساعدت کلیه این آثار را در طرح لحاظ و اصلاحات طرح با درنظر گرفتن این آثار تصویب و اجرایی شد و این طرح به تأیید و امضای سازمان مذکور نیز رسید.

 
شهردار منطقه ثامن افزود: لیکن در سال ۱۳۹۴ و درست در زمانی که این شهرداری در آستانه افتتاح بلوار شارستان رضوی حد فاصل خیابان نواب صفوی تا خیابان هفده شهریور قرار داشت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، بر خلاف توافقات قبلی و طرح مصوب، اقدام به ثبت مسجد صاحب الزمان در فهرست آثار ملی نمود.
 
نعمتی گفت: با توجه به قوانین و مقررات مختلف از جمله قانون حفظ آثار ملی، قانون ثبت آثار ملی و ... مسجد مذکور فاقد هر گونه شاخصه میراثی و شرایط لازم برای ثبت در فهرست آثار ملی بوده و ثبت آن مغایر با قوانین بوده است.
 
وی افزود:این اقدام خلاف قانون و ثبت مسجدی که در ابتدای بلوار شارستان رضوی و در مسیر راست گرد آن قرار داشت، بهره برداری از این بلوار که نقش کلیدی و حیاتی در کاهش بار ترافیکی محدوده اطراف حرم مطهر رضوی و سهولت دسترسی زائران و مجاوران عزیز این مضجع شریف دارد را با مشکل مواجه ساخته و ده‌ها میلیارد تومان هزینه صورت گرفته بابت احداث این بلوار را بی اثر کرد.

شهردار منطقه ثامن گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سال ۱۳۸۴ نیز اقدام به ثبت ملکی موسوم به خانه امیری در فهرست آثار ملی نمود و به دلیل قرار داشتن این ملک هم در مسیر بلوار شارستان رضوی، شهرداری مجبور شد با صرف هزینه چند میلیاردی اقدام به جابه جایی مسیر بلوار نماید.
 
نعمتی افزود:اما در مورد مسجد صاحب الزمان، به دلیل تکمیل عملیات ساخت بلوار، به هیچ عنوان امکان جابه جایی و تغییر آن وجود نداشته و ندارد.

وی گفت: این شهرداری بدون هر گونه حاشیه سازی، دعوی ابطال ثبت اثر را در مراجع قضایی طرح کرده و سعی در احقاق حقوق عمومی از طریق قانون نمود و تعیین تکلیف این موضوع به مراجع ذیصلاح سپرده شد.
 
شهردار منطقه ثامن افزود: دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر استان خراسان رضوی، با بررسی‌های دقیق حقوقی و فنی و با اخذ نظر هیأت پنج نفره کارشناسان رسمی دادگستری –که عمر ساختمان مسجد را حداکثر هفتاد سال اعلام نمودند - ثبت خلاف قانون مسجد مذکور در فهرست آثار ملی را باطل کردند؛ لذا به استناد بررسی انجام شده در محاکم مذکور مسجد فوق الذکر فاقد هر گونه مشخصه و هویت میراثی بوده است.

نعمتی خاطر نشان کرد: در فاصله کمتر از ۱۰۰ متر از مکان فعلی مسجد زمینی به مساحت ۴۳۰ متر مربع جهت احداث و ساخت مسجد جدید صاحب الزمان اختصاص داده شده است.
 
گفتنی است اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی اعلام کرده این اثر تاریخی ۱۸۰ سال قدمت دارد و جزو میراث معنوی و تاریخی شهر مشهد محسوب می‌شودو  تاکنون هیچ حکمی مبنی بر خروج این اثر تاریخی ارزشمند به میراث فرهنگی اعلام نشده است.
 
انتهای پیام//ف.ج
 
 
 
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.