سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس پارک علم و فناوری استان قم؛

نبود فضای کافی ومناسب مهم‌ترین مشکل شرکت‌ها و واحدهای فناور استان است

اخوان علوی گفت:ما خود را مکلف کرده‌ایم که فضای حداقلی مورد نیاز واحدهای فناور را تا اوایل سال آینده تأمین کنیم.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛سیدحسین اخوان علوی،رئیس پارک علم و فناوری استان قم،با بیان اینکه در حال حاضرمهم‌ترین مشکل شرکت‌هاوواحدهای فناوراستان نبودفضای کافی ومناسب است،گفت:طی دو سه سال گذشته اصلی برنامه مدیریت علم و فناوری استان تملک سایت ۲۰ هکتاری برای برنامه‌های دراز مدت و مهم‌تر از آن مبارزه با بروکراسی سنگین تملک بلوک‌های سازمانی نیمه کاره اطراف ساختمان فعلی پارک بوده است.

سید حسین اخوان علوی با تأکید بر اینکه استانداری قم دستور تملک و تجهیز بلوک‌های سازمانی اطراف پارک علم و فناوری را صادر کرده است، گفت: ما خود را مکلف کرده‌ایم که فضای حداقلی مورد نیاز واحدهای فناور را تا اوایل سال آینده تأمین کنیم.

وی ایجاد هم افزایی و همکاری میان شرکت‌ها فناور و نخبگان ایده پرداز در سطح استان را ضروری و مهم ارزیابی کرد و گفت: واحدها و شرکت‌های فناور باید به جایی برسند که بیشتر نیازها و دغدغه‌های فنی و محتوایی خود را با همکاری یکدیگر تأمین و رفع و رجوع کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان قم از ایجاد و تجهیز فضای کارگاهی در این مجموعه خبر داد و گفت: البته اولویت نخست ما ایجاد زمینه تعامل و همکاری با سازمان‌ها و نهادهایی است که از فضای آزمایشگاهی و کارگاهی مجهز و پیشرفته برخوردار هستند

وی با طرح این نکته که رشد اقتصادی مبتنی بر فناوری و کم تکیه به نفت در استان قم قابل قبول است، اظهار کرد: رتبه استان در میان شرکت‌های برخوردار از مؤلفه‌های دانش بنیان طی دو سال گذشته از جایگاه ۱۷ به ۱۱ در سطح کشور رسیده است.

اخوان علوی با اعلام اینکه پیشتازان شرکت‌های دانش بنیان کلان شهرهای صنعتی هستند، افزود: این ارتقا رتبه زمانی ارزش پیدا می‌کند که بدانیم استان قم بر محور صنعتی و رویکرد اقتصادی استوار نشده است.

رشد اقتصادی مبتنی بر فناوری و کم تکیه به نفت در استان قم قابل قبول است

وی با بیان اینکه استان قم دارای ۶۱ شرکت دانش بنیان است، گفت: از این تعداد ۲۸ واحد فناور عضو پارک هستند.

رئیس پارک علم و فناوری استان قم با اشاره به اینکه واحدهای فناور استان طی ۵ سال گذشته بیش از ۶۲۰ شغل ایجاد کرده‌اند، اظهار کرد: اکنون پارک قم با ۸۸ شرکت که شامل ۲۹ واحد فناور مرکز رشد جامع، ۳۱ واحد فناور مرکز رشد علوم انسانی و اسلامی و ۲۸ شرکت فناور فعالیت می‌کند.

مدیر یکی از شرکت‌های فناور قم با اعلام اینکه سقف حمایتی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری از واحدهای نوپا و در حال شکل‌گیری محدود است، گفت: واقعاً پرداخت حداکثر ۴۰ میلیون تومان تسهیلات آن هم در مراحل مختلف نمی‌تواند به قوام و تقویت یک شرکت فناور نوپا کمک کند.

امیر زاهدی که در زمینه تولید پمادهای بهبود زخم بستر فعالیت دارد، ارائه گزارش مفصل و مستندات در قبال طریقه هزینه کرد تسهیلات را سخت و وقت‌گیر توصیف کرد و افزود: معمولاً تزریق مبالغ کم برای تولید محصول و ورود به بازار رقابتی با آزمون و خطا روبه رو است و لزوماً نمی‌توان به دنبال توجیه هزینه کرد در بستر هزینه‌های ایجادی بود.

مدیر یکی دیگر از شرکت‌های دانش محور و نوپای استان با انتقاد از نبود امکانات و تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی مناسب در استان اظهار کرد: متأسفانه سازمان‌ها و نهادهایی که از این نوع امکانات برخوردار هستند بروکراسی سنگینی را برای استفاده از وسایل خود تعیین می‌کنند.

مجید بلالی تولید کننده دستگاه‌های اتوماتیک گوهر تراش بر لزوم همکاری و همراهی سازمان‌ها و نهادهای دولتی با شرکت‌های فناور و نوپا تأکید کرد.

تحقق اقتصاد مقاومتی مبتنی بر مؤلفه‌های دانش بنیان امکاناتی و زیرساخت‌هایی می‌خواهد که توجه مسئولان را می‌طلبد

مدیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان استان قم با اعتقاد به اینکه هنوز مدیریت استان به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های صنعتگران دانش محور ایمان کامل ندارند، گفت: در حالی که بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل نبود بازار کار و سفارش تولید حداقل نیمه تعطیل هستند اما ما توانسته‌ایم با اتکا به دانش بومی حجم تولید را افزایش دهیم.

مهندس علی کبیریان که در زمینه تولید انواع شیرآلات الکترونیکی کاهند مصرف آب فعالیت دارد، اظهار کرد: این شرکت توانسته از ابتدای ایجاد خط تولید تا مرحله توزیع کالا از نیروهای تحصیل کرده بومی و دانش درون زا استفاده کند.

آنچه پیداست یکی از دغدغه‌های مهم واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان برخورداری از حداقل امکانات و زیرساخت‌های لازم و از آن مهم‌تر رویکرد و نگاه باورمند به ظرفیت‌های بومی و دستاوردهای فناوری داخلی است.

به هر حال تحقق اقتصاد مقاومتی مبتنی بر مؤلفه‌های دانش بنیان زیرساخت‌ها و امکاناتی می‌خواهد که توجه مسئولان و متولیان استان را می‌طلبد.

انتهای پیام/ح

ضرورت توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان برای عبورازرکود اقتصادی/کمبودامکانات وتجهیزات کارگاهی وآزمایشگاهی درقم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.