وی تأکید کرد: این مهم باید از دوران مهد کودک تا پایان دانشگاه مورد توجه باشد و توسعه پایدار اشتغال زمانی تحقق مییابد که مسیر شغلی متناسب با قابلیتها، خلاقیتها، استعدادها و حتی تحصیلات دانشگاهی، هموار شود.
خانی افزود: هر فردی، قابلیتهای خاص خود را دارد و باید به مرحله شکوفایی و فعلیت برسد و همه خانوادهها و برنامه ریزان و نهادهای آموزشی در این عرصه وظیفه و نقش دارند.
خانی گفت:: بیش از ۶۰۰ روش برای پیدا کردن کسب و کار در جامعه ایران وجود دارد و نباید نیروی کار فقط به فکر استخدام باشد.
این متخصص کارآفرینی تاکید کرد: خلاقیت کارآفرینی در مسئولیت پذیری از درون نهاد خانواده آغاز میشود و ۹۰ درصد به پرورش فکر انسان بستگی دارد.
خانی گفت:: نیروی انسانی که در بازار کار در جامعه مشاهده میشود محصولی است که از درون خانوادهها وارد عرصههای عمومی شده است و هر اندازه خانوادهها کودکان خود را از این لحاظ موفق تربیت کنند جامعه هم از نیروی انسانی مبتکر و خلاق بیشتر بهره خواهد برد.
وی افزود: این روند باعث میشود همفکری و هم افزایی دانش و تجارب اعضای خانواده بیشتر شود و با بسیج فکر اعضا به راحتی میتوانند اهداف اقتصادی و اجتماعی خود را پیگیری کنند.
خانی گفت:: در کشورهای پیشرفته موضوع کارآفرینی را از دوران کودکی و مهدهای کودک برنامه ریزی میکنند و ۶ سال پرورش خلاقیت و کارافرینی در محیط خانواده برای ۶۰ سال آتی فرزندان کافی و موثر است.
این مدرس کارآفرینی گفت: خانوادهای که برای تقویت قدرت فکر و توانمندی کاری کودکان و فرزندان خود برنامه دارد، موفقتر است و مسیر شغلی از دوران مهد کودک تا پایان دانشگاه را ترسیم میکند.
خانی افزود: این روند کمک میکند قابلیتها، خلاقیتها، استعدادها و حتی تحصیلات دانشگاهی با نوع اشتغال نیروی کار هماهنگ باشد و افزایش بهره وری و سلامت کار را در پی خواهد داشت.
تشکیل بانک سراسری ایدهها و ایجاد بسترهای تجاری و اقتصادی برای ترویج و نهادینه سازی خلاقیت و ونوآوری در جامعه، مهمترین عامل برای توسعه کارآفرینی و ایجاد کسب و کارهای تازه و پر بازده محسوب میشود.
کشورهای پیشرفته در همه زمینهها و زیربخشها و ریز بخشهای اقتصادی و تجاری و بازرگانی و همچنین امور فرهنگی و اجتماعی، مراکز متنوع ایده پردازی و خلاقیت نوآوری دارند که این روند به نهادینه شدن فرهنگ کارآفرینی در این جوامع کمک کرده است.
نخستین ایدهای که در ذهن کارآفرینان برای ایجاد کسب و کار تازه ایجاد شده مهمترین عامل برای حرکت آنها در مسیر راه اندازی کسب و کار و رونق کارآفرینی و تولید ثروت بوده است.
ایدههای کسب و کار برای آغاز یک فعالیت بزرگ ابتدا در ذهن کارآفرینان شکل میگیرد و در ادامه با انباشت علمی و تجربی، بستر تجاری و اقتصادی لازم را برای راه اندازی کسب و کار فراهم میآورد.
کارآفرینان برتر دفترچههای ثبت ایده دارند که گاهی در آنها ۲۴۰۰ ایده ثبت میشود که اگر یک مورد هم به کسب و کار منجر شود به تحقق کارآفرینی کمک خواهد کرد.
منبع:صدا و سیما
انتهای پیام/