سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اتاق بازرگانی ایران:

افزایش تمایلات منطقه ای از مهم ترین مشکلات توسعه نامتوازن کشور است

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: افزایش تمایلات منطقه ای و تشدید فراوان آمایش از مهم ترین مشکلات توسعه نامتوازن در کشور است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران، صبح پنجشنبه در شورای اداری استان اظهار کرد: کشور ایران از معدود کشورهایی است که از نظر جغرافیایی و منطقه ای از ظرفیت های بسیاری برخوردار است.

وی با بیان اینکه متاسفانه تفاوت های زیادی بین مناطق کشور وجود دارد، افزود: یکی از مسائل و مشکلات اساسی در طول سال های متمادی گذشته نگاه یکسان به تمامی نقاط کشور بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه عده ای در مرکز کشور نشسته و نسخه های واحدی برای کل کشور بسته اند، گفت: متاسفانه در گذشته جهت گیری های توسعه ای تحت تاثیر تمایلات و مرز بندی های سیاسی بوده است.

وی ادامه داد: در گذشته به خصلت ها و توانمندی های مناطق بی توجهی زیادی شده که حاصل آن دست نیافتن به توسعه متوازن بوده است.

وی با بیان اینکه اگر نقشه ایران را به خط موازی ترسیم کنند وضعیت متمایزی در مرکز کشور با غرب و شرق وجود دارد، افزود: افزایش تمایلات منطقه ای و تشدید فراوان آمایش از مهم ترین مشکلات توسعه نامتوازن در کشور است.

وی با اشاره به اینکه در طول تاریخ گذشته دیوار ستبر تمرکز قدرت در مرکز شکسته نشده است و باید این قدرت در سطح کشور توزیع شود، گفت: متاسفانه اختیاراتی که به استانداران واگذار شده است بسیار کم است و باید توسعه یابد.

شافعی با بیان اینکه قدرت استانداران باید بالا برود و به همان نسبت اختیارات مسئولین افزایش پیدا کند، عنوان کرد: نگاهی که در حال حاضر به استانداران می شود نگاه درستی نیست و نگاه هزینه ای به استانداران باید به نگاه درآمدی تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه صحنه عمل استانداران باید بسیار وسیع تر از این باشد که هست، گفت: دولت باید نگاه ویژه ای به افزایش اختیارات استانی داشته باشد.

نگاه بودجه ای به برنامه های کشور اشکالات زیادی را ایجاد کرده است

 رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در نظام توسعه ای کشور مشکلات زیادی وجود دارد، بیان داشت: حاکمیت نظام بودجه ای و نگاه بودجه ای به برنامه های کشور اشکالات زیادی را ایجاد کرده که باید جلوی آن را گرفت.

وی با اشاره به اینکه برخی دستگاه ها مفاد برنامه را ابرازی برای دریافت بودجه های نامناسب با عملکردشان می بینند، گفت: عدم تهیه برنامه های عملیاتی مناسب با اهداف یکی از مشکلات بزرگ در کشور است که نا کارآمدی برنامه ریزی را ایجاد می کند و باعث می شود برنامه های تحقق نیابد.

شافعی با بیان اینکه نفوذ گروه های سیاسی در نظام برنامه ریزی ما بسیار زیاد است، عنوان کرد: برخی از نمایندگان حوزه های انتخابیه مشکلات زیادی ایجاد می کنند و نگاه ملی به توسعه ندارند و صرفا نگاه محلی صاحب رای خود را در اولویت قرار می دهند و در توازن کشور اشکال ایجاد می کنند.

وی با اشاره به اینکه نظام کنترلی بر برنامه های توسعه از سوی سازمان های مردم نهاد وجود ندارد، گفت: ایجاد سازمان های مردم نهاد ما را به سمت و سوی توسعه هدایت خواهند کرد.

انتهای پیام/ع

صحبت های رئیس اتاق بازرگانی ایران در خراسان جنوبی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.