وی افزود: کشورهایی که مرز دریایی دارند، همانند همسایه ما به شما میروند و این کشورها بر اساس قوانینی که دارند قادر هستند تا لب مرز بیایند و با ایران ارتباط برقرار کنند.
سلیمیپناه یادآور شد: کشورهایی که مرز دریایی دارند نیازی به دریافت مجوز از کشور ثالث ندارند و به راحتی قادر به ارتباط با کشورهای ساحلی هستند.
وی با اشاره به اهمیت دریا و تقسیمبندی آنها در حوزههای نظامی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ،افزود: در حوزه نظامی ناوگروههای ایران در اقیانوس هند، خلیج عدن، دریایی خزر و ... مشغول گشتزنی هستند و شرایط را برای تمامی فعالان اقتصادی امن میکنند.
معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حدود 30 درصد از مرزهای ایران دریایی است، گفت: با این وجود تمامی رویکرد های موجود در برنامه های طراحی شده یک نیم و درصد است .
سلیمیپناه توضیح داد: با افزایش رویکردها به سمت دریا،قطع به یقین در اقدامات توسعهای به همان اندازه شاهد جهش مثبت بود و از نعمتهای دریا بهرهمند خواهیم شد.
وی تصریح کرد: حضور نیروهای دریایی در آبهای آزاد باعث شد تا صیادان ایرانی برای صید ماهی به زیر خط استوا بروند که این خود نشان از اهمیت نیروی دریایی دارد.
معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: حدود 90 درصد از تجارت جهانی و حملونقل از طریق دریا صورت میگیرد.در ایران نیز 70 درصد از واردات و صادرات غیر نفتی ایران از طریق دریا انجام میشود.
سلیمی پناه از موقعیت ممتاز ایران در منطقه و جهان خبر داد و گفت: موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعت دریایی سرزمینی، جمعیت، ویژگیهای مردم و خط مشی دولتمردان از عوامل ایجاد یک قدرت دریایی به شمار میرود
وی از وابستگی شدید ایران به دریا خبر داد و گفت: در حوزه سیاسی و بینالمللی استفاده از دریاها برای حضور مقتدرانه و نمادین ایران به شمار میرود که در این راستا تا کنون 51 ناو گروهی از نیروی دریایی ارتش به بنادر و سواحل کشورهای دریایی اعزام شده است.
سلیمیپناه در پایان یادآور شد:دریا یکی از ارزانترین مسیرهای حملونقل و مهمترین منبع در برگیرنده ذخایر انرژی، مواد معدنی و مواد غذایی به شمار میرود.
انتهای پیام/