به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسن مقدمنیا دبیر اجرایی سومین همایش خطاهای پزشکی در ابتدای این همایش که امروز در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: سومین همایش
خطاهای پزشکی در گروههای مختلف از جمله پیراپزشکی برگزار میشود که منشور حقوق پزشک بیمار، بیمه و نظام جبران خسارت در خطاهای پزشکی، ایمنی بیمار، رویکرد سیستماتیک به خطاهای پزشکی، خطاهای پزشکی و سلامت الکترونیک، خطاهای پزشکی از منظر فقه، حقوق و اخلاق و ثبت گزارش های خطاهای پزشکی از جمله محورهای اصلی همایش محسوب میشوند.
وی بیان کرد: در اساسنامه فرهنگستان مسائل، رصد کلان سلامت دیده شده است و این فرهنگستان کارهای توصیه و مشاوره و همچنین راهنمایی به ذینفعان همچون معاونت علمی دارد، به طوریکه برخی توصیههای ما به سازمانهای ذیربط در حوزه سلامت بسیار اثربخش بوده است.
مقدمنیا ادامه داد: در خصوص آلودگی هوا فرهنگستان علوم پزشکی توصیهای به سازمان ذیربط کرده که در همین راستا مجلس شورای اسلامی در خصوص این معضل آن را مصوب کرده و امروزه سند جامع سلامت در حوزه آلودگی هوا تدوین شده است.
دلایل افزایش خطاهای پزشکی
در ادامه مراسم محمد حسن قدیانی دبیر علمی همایش خطاهای پزشکی گفت: خطاهای پزشکی ناخواسته به وسیله پزشک، پرستار، ماما، داروساز و حتی دندانپزشک اتفاق میافتد و برخی از این خطاها جزو عوارض درمانی و تشخیصی محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه خطاهای پزشکی در همه دنیا اتفاق میافتد، ادامه داد: هر چه جمعیت افزایش پیدا کند خطاهای پزشکی زیاد شده به طوریکه این مسئله با زیاد شدن تعداد پزشکان در هر جامعهای افزایش پیدا میکند.
قدیانی عنوان کرد: مهارتهای علمی و عملی مسائل مالی بین بیمار و پزشک، تعرفه نامناسب پزشکان سبب بروز خطاهای پزشکی در این گروه میشود.
وی یادآور شد: رعایت مسائل اخلاقی حرفهای و آموزشهای لازم باعث کاهش خطاهای پزشکی میشود.
انتهای پیام/