به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر سیدموید علویان رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به نحوه ابتلا به هپاتیت A، گفت: راه انتقال عفونت ویروسی هپاتیت A از طریق خوراکی است. بنابر این بهبود بهداشت آب و غذا و رعایت مسائل بهداشت فردی و جمعی، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه باید از خوردن آب و غذایی به سلامت آن شک داریم، پرهیز کرد، گفت: همچنین شستتن دستها بعد از دستشویی، قبل پخت غذا و یا قبل از خوردن غذا از پیشگیری از هپاتیت A بسیار موثر است. باید توجه کرد که بیماران مبتلا به هپاتیت A تا مدتها ویروس را از طریق مدفوع دفع میکنند، به همین دلیل خطر انتقال این بیماری به افراد سالم وجود دارد. بنابر این توصیه میشود افراد مبتلا به این بیماری تا یک هفته بعد از شروع علائم بیماری، در منزل استراحت کنند.
بیشتر بخوانید: شایعترین بیماری فصل زمستان را بشناسید
علویان با بیان اینکه ویروس هپاتیت A تا چهار ساعت در زیر ناخنها زنده باقی میماند، افزود: بر این اساس شستن دستها بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری است و بهترین راه جلوگیری از انتقال این ویروس به دیگران، رعایت موارد احتیاطی استاندارد است. درعین حال افرادی که از بیمار مبتلا به هپاتیت A نگهداری میکنند حتما باید دستهای خود را به طور مرتب بشویند.
وی با بیان اینکه همه کودکان در فاصله اولین و دومین سال تولد باید واکسن هپاتیت A را دریافت کنند، گفت: همچنین کلیه افراد یک سال به بالایی که به کشورهایی نظیر کشورهای آمریکای مرکزی، جنوبی، آسیا و اروپای شرقی میروند، باید این واکسن را تزریق کنند و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کبدی و افراد با رفتارهای جنسی پر خطر، معتادان تزریقی، بیماران هموفیلی و شاغلین در آزمایشگاهها از جمله افرادی هستند که باید واکسن هپاتیت A را دریافت کنند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/