سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش بنیاد شهید به شهید محسوب نشدن آتش نشان ها

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بنیاد شهید در مورد شهدای آتش نشان به عنوان شهدای خدمت بر اساس ضوابط و مقررات عمل می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی ایزدی معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به ضرورت تجلیل از فداکاری آتش‌نشانان که در راستای یاری رساندن به هموطنان و یا نجات جان افراد در حوادث آتش‌سوزی بذل جان می کنند، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران حساسیت‌های بالای افکار عمومی، صاحبان قلم و اندیشه و شهروندان در دفاع از ایثارگری آتش‌نشانان قهرمان را نمودی بارز از علاقه و دلبستگی ملت شریف ایران به فرهنگ ایثار و شهادت می‌داند.

وی با تأکید بر ضرورت رعایت قوانین و مقررات درباره شهدا و ایثارگران ادامه داد: بنیاد نیز همانند همه دستگاه‌های اجرایی بر حسب قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و آیین نامه‌های مصوب هیئت وزیران نسبت به ارائه خدمات به جامعه هدف خود اقدام می‌کند و آنچه از طرف مراجع قانونگذار و سیاست گذار کلان کشور در چارچوب قانون و مقررات به این نهاد محول شود را با تمام توان اجرا خواهد کرد.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد در تشریح قوانین مرتبط به خدمات رسانی به ایثارگران گفت: بر اساس آخرین اصلاحات قانون اساسنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران مصوب 1387 و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب 1391 و همچنین آیین نامه تعیین و احراز مصادیق شهید و ایثارگر مصوب هیئت وزیران، در حال حاضر خانواده‌های شهدایی که در مناطق جنگی و یا آثار باقی مانده از جنگ و درگیری با اشرار به شهادت رسیده‌اند، تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند.

ایزدی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران بر اساس این قوانین در مورد مأموران سازمان‌های مختلفی که برای عملیات امداد و نجات در حوادثی نظیر سیل، زلزله و آتش سوزی و مواردی این چنینی به فعالیت‌های ایثارگرانه برای نجات همنوعان اقدام می‌کنند فاقد اختیارات قانونی لازم است،اما خوشبختانه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص شهدای آتش نشان طی مصوباتی در سال‌های 1394 و 1395 شهرداری تهران را مکلف به ارائه خدمات و تسهیلات و تحت پوشش قرار دادن خانواده این عزیزان کرده است.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ ایثار در جامعه خاطرنشان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در طی سال‌های گذشته با توجه به وقوع حوادث مختلف که منجر به جان باختن مأموران برخی دستگاه‌های اجرایی در طی عملیات امداد و نجات شده است، با توجه به وظیفه ذاتی خود همواره حساسیت و توجه لازم برای پاسداشت الگوهای بارز ایثار در عرصه‌های اجتماعی را رعایت کرده است.

ایزدی یادآور شد: در سازمان مدیریت بحران کشور پیش نویس آیین نامه‌ای در دستور کار قرار گرفته است که به موجب آن دستگاه‌های مشمول و به کار گیرنده افراد در مشاغل امدادی بتوانند معادل (در حکم شهید) خدماتی به خانواده‌های افراد مورد نظر ارائه کنند و امیدواریم با تصویب این آیین نامه شاهد خدمات رسانی بیشتری به خانواده‌های این افراد باشیم.

انتهای پیام/

آتش نشان ها شهید محسوب می شوند؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۰ دی ۱۳۹۶
متاسفانه برخی مسئولین سازمان آتشنشانی در صدد بوده و هستند که از حادثه پلاسکو حداکثر بهره برداری را داشته باشند و از آن استفاده ابزاری نمایند مثلا این شغل را در ردیف مشاغل سخت قرار بدهند و . . .
اما از همین افراد سئوال شود اگر بنا به رده بندی مشاغل باشد شغل آتشنشانی در چه رده ای قرار می گیرد مسلما مشاغل زیادی وجود دارد که مظلوم واقع شده اند
یعنی نسبت به شغل آتشنشانی کمترین حقوق و مزایا و امکانات را دارند خطرات شغلشان به مراتب بیشتر از شغل آتشنشانی است به نسبت تلفات شغلی آنها بسیار بیشتر است اما محجور و مظلوم واقع سده اند لطفا عاقلانه فکر کنیم
ناشناس
۱۲:۲۶ ۲۰ دی ۱۳۹۶
آقایان مسئولان
اتش نشانهای عزیز چه اونهایی که در پلاسکو شهید شدند چه اونهایی که ر حوادث دیگر شهید شده اند حتما از لحاظ فقهی مقام شهید را دارند چون در راه انجام وظیفه و تامین معاش حلال زندگی از دنیا رفته اند اما اگر قرار باشد بر فرض شهدای پلاسکو تحت پوشش بنیاد شهید باشند اما دیگر شهدای آتشنشان یا دیگر شهدایی در سایر مشاغل در راه انجام وظیفه و تامین معاش کشته می شوند مثل راننده گان، کارگران ، کارگران معدن و . .. تحت پوشش بتیاد شهید نباشند این مساله یک تبعیض غیر معقول و غیر منطقی است
صحیح این است که حتی نیرو های معزز انتظامی که در درگیری با اشرار به فیض عظیم شهادت نائل می آیند به لحاظ شرعی شهید محسوب شوند اما تحت پوشش بنیاد شهید نباشند چون نظامی گری هم شغلیست مثل همه شغلهای دیگر که در اصل برای امرار معاش است
مسلما تمرکز بنیاد باید پوشش افرادی باشد که بدون آنکه شغلشان نظامی گری باشد شهید شده اند مثل سربازان وظیفه یا داوطلبینی که بدون آنکه شغل نظامی داشته باشند در میدان نبرد حاضر شده اند و شهید شده اند
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۰ دی ۱۳۹۶
بنیاد شهید فقط بلد است شعار بدهد و در عمل هیچ !
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۰ دی ۱۳۹۶
گزارش خوب بود
ناشناس
۲۲:۳۴ ۱۹ دی ۱۳۹۶
پس یعنی از مزایای شهید هم برخوردار نمیشن