وی افزود: سوسیس و کالباس یکی دیگر از فرآوردههای گوشتی است که سوابق تولید آن به کشورهای دیگر میرسد. بنابراین تولیدات اولیه این محصولات به طور مستقل از ایران آغاز نشده است و پیشینه آن به کشورهای اروپایی میرسد.
عزیزی گفت: بر طبق فرمولهای موجود در فرآوردههای سوسیس و کالباس از افزودنیهای متفاوت، مواد نگهدارنده، رنگ و ... استفاده میشود. بنابر این به منظور جلوگیری از افزایش میزان ابتلا به سرطان مصرف اینگونه فرآوردهها از جانب پزشکان و متخصصان توصیه نمیشود.
عزیزی خاطر نشان کرد: مصرف یکباره و یا به دفعات کم از محصولات گوشتی سوسیس و کالباس نمیتواند به عنوان عاملی برای ایجاد سرطان در بدن شود.بنابر این برخلاف شایعات موجود درجامعه مصرف مکرر و مدام از این مواد گوشتی به مرور زمان میتواند زمینه بروز انواع سرطانها را دربدن ایجاد کند. این درحالی است که متاسفانه برخی از پزشکان مصرف یکباره و کم اینگونه محصولات گوشتی را عامل سرطان در بدن اعلام کرده اند در حالی که این خبر کذب است.
وی عنوان کرد: به هیچ عنوان از فضولات مرغ و گوشت در تولید سوسیس و کالباس استفاده نمیشود و تنها ماده اصلی تولید این محصولات فراوری شده گوشتهای وارداتی خارجی است که تحت نظارتهای بهداشتی و شرعی ذبح میشوند. بنابراین از گوشتهای برزیلی یخ زده وارداتی در تولید این محصولات استفاده میشود بنابر این ارزانی اینگونه گوشتها تنها علت استفاده در تولید سوسیس و کالباس است و هیچ علت دیگری مبنی بر فساد و یا فضولات گوشتی در اینگونه محصولات وجود ندارد.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اذعان داشت: سوسیس و کالباسهای مرغی از دیگر فراوردههای گوشتی محسوب میشوند که مواد اصلی تشکیل دهنده آنها مرغهای مادر یا تخم گذار هستند.
عزیزی اذعان داشت: آشغالها و فضولات ناشی از گوشتها و مرغهای مصرفی در فرآیند پخت و خشک کردن به پودر گوشت و مرغ تبدیل شده و به عنوان غذای دامی مورد استفاده دامداران قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: کشف نزدیک به ۴ تن گوشت فاسد از کارخانه سوسیس و کالباس
وی در خصوص استقبال برخی از افراد نسبت به فرآوردههای گوشتی خوک، الاغ و اسب درمحصولات سوسیس و کالباس و مواد غذایی گفت: مصرف اینگونه گوشتها از لحاظ سلامت و بهداشت در دفعات کم مشکلی ندارد، اما از لحاظ شرعی مشکل آفرین بوده و استفاده از آنها در برخی از رستورانهای متخلف تقلب محسوب میشود.
منبع: میزان
انتهای پیام/