وی تصریح کرد: منظور از خدمات سازمان یافته، خدماتی است که دسترس پذیری آن برای معتادانی که از مراکز ماده 16 ترخیص می شوند، آسان باشد و همچنین مبحث استمرار ارائه این خدمات نیز باید مدنظر مسئولان حوزه مبارزه با مواد مخدر قرار بگیرد.
معاون مركز توسعه پيشگيری و درمان اعتياد بهزيستی كشور خاطرنشان کرد: تا چندی پیش مصرف کنندگان و معتادان بیخانمانی که طی طرحهای مختلف به مراکز ماده 16 انتقال پیدا میکردند، پس از پایان دوره حضور خود در مراکز مربوطه ترخیص و به عبارتی به حال خود رها میشدند.
براتی سده تاکید کرد: خدمات سازمان یافته ای که قرار است به معتادان مذکور ارائه شود، تنها شامل زمان پس از ترخیص آنها نمیشود و فعالیت سازمان بهزیستی به عنوان یکی از دستگاههایی که در این زمینه دارای مسئولیت است، بر این امر متمرکز شده تا مصرف کنندگان و معتادان قبل و بعد از انتقال به مراکز ماده 16 این خدمات را دریافت کنند.
وی یادآور شد: از جمله خدماتی که باید به عنوان خدمات سازمان یافته پیش از ورود معتادان به مراکز ماده 16 مورد توجه واقع شود، می توان به افزایش مراکز سیار ارائه خدمات، فراهم کردن سرپناهی که شب از آن استفاده کنند، توسعه مراکز خدمات کاهش آسیب و افزایش خدماتی چون ارائه وسایلی مثل سوزن و سرنگ برای رعایت بهداشت فردی معتادان، در راستای جلوگیری از انتقال بیماری ایدز و هپاتیت، ارائه متادون و همچنین کمک به معتادانی که به لحاظ جسمی دچار مشکل هستند، اشاره کرد.
معاون مركز توسعه پيشگيری و درمان اعتياد بهزيستی كشور اضافه کرد: پس از ترخیص معتادان از مراکز ماده 16 و برگشت آن ها به سطح جامعه، علاوه بر خدماتی که در زمان حضور در مراکز فوق دریافت میکردند، خدمات دیگری چون خدمات درمانی، اتصال به خانواده و مهیا کردن شرایطی برای اینکه خانواده فرد معتاد را پس از ترخیص پذیرا باشند، به آن ها ارائه می شود.
براتی سده تصریح کرد: کار اتصال فرد معتاد پس از ترخیص به خانواده، کار سخت و دشواری است اما سازمان بهزیستی که در حال حاضر یکی از متولیان مراکز ماده 16 به شمار می رود، در صدد است با همکاری سایر دستگاه ها شرایط اجرای این کار و اموری چون بیمه و درمان معتادان ترخیص شده از مراکز ماده 16 را پیگیری و شرایط تحقق آن ها را که تا کنون توجه چندانی به آن نشده است را فراهم کند.
انتهای پیام/