تحقیقات جدید قابل توجه از دانشمندان دانشگاه "لیدز" انگلستان نشان داده است که چگونه یک ویروس به طور طبیعی و اغلب بیضرر به سرطان مغز حمله میکند و تواناییهای هدف قرار دادن تومور توسط سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد.
استفاده از یک ویروس برای کمک، به جای آسیب یک تکنیک است که در سالهای اخیر نویدبخش بوده و مورد استفاده قرار گرفته است.
ویروسهای خاص نابودگر سرطان، ویروسهای آنکولیتیک هستند و به همه چیز از زیکا گرفته تا پولیوویروس(ویروس عامل فلج اطفال) و انواع سرطانهای مرگبار حمله میکنند.
آخرین تحقیقات به شناسایی نوعی ویروس به نام "رئوویروس"(reovirus) منجر شده که قبلا به طور موثر در سلولهای سرطانی خانه کرده و اغلب سلولهای سالم را رها میکرد.
محققان برای اولین بار نشان دادهاند که ویروس "رئوویروس" توانایی قابل توجهی برای عبور از غشای محافظتی به نام مانع مغز-خون که مغز را احاطه کرده است، دارد.
یک گروه کوچک از نمونه انسانی که همه آنها با انواع پیشرفته سرطان مغز درگیر بودند، چند روز قبل از اینکه تومورها در جراحی برداشته شوند، مورد تزریق وریدی ویروس قرار گرفتند.
پس از جراحی، ویروس در تمام نمونههای برداشته شده یافت شد.
"ادل سامسون" یکی از نویسندگان این پژوهش میگوید: این اولین بار است که نشان داده شده است ویروس درمانی قادر به عبور از مانع مغز-خون است و این امکان را فراهم میکند که احتمالا بتوان از این نوع ایمونوتراپی(ایمندرمانی) برای درمان افراد با سرطان پیشرفته مغزی استفاده کرد.
همچنین نشان داد که رئوویروس، سلولهای سرطانی را به طور موثری آلوده کرده است. مطالعه شواهد هیجان انگیزی را مبنی بر این که ویروس سیستم طبیعی ایمنی بدن را تحریک میکند، یافت.
با رساندن این ویروس به سلولهای تومور، این ویروس تومور را برای سیستم ایمنی بدن بیشتر قابل مشاهده میکند و در واقع توجه سیستم ایمنی بدن را به تومور جلب میکند.
"آلن ملچر" یکی دیگر از محققان میگوید: سیستمهای ایمنی بدن ما در دیدن سرطان به خوبی عمل نمیکنند. بخشی از آن به این دلیل است که سلولهای سرطانی مانند سلولهای خود بدن به نظر میرسند و بخشی از آن به این دلیل است که سرطانها در پنهان کردن خود از سیستم ایمنی بدن ماهر هستند. اما سیستم ایمنی در دیدن و تشخیص ویروسها بسیار خوب هستند.
یک آزمایش جدید انسانی با الهام از این تحقیق در انگلستان آغاز شده است. برنامه این است که ویروس به بیماران به عنوان یک روش کمکی در کنار پرتودرمانی سنتی و شیمیدرمانی تجویز شود.
امید است که ویروس کمک کند تا سلولهای سرطانی توسط سیستم دفاعی بدن مورد حمله قرار بگیرد.
آزمایش جدید دوزهای متعدد ویروس را به صورت انفرادی به بیماران طی چند ماه منتقل خواهد کرد.
"سوزان شرت" که سرپرست این پژوهش است توضیح میدهد: حضور سرطان در مغز به خودی خود سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. حضور ویروس با آن مقابله میکند و عملا سیستم دفاعی را تحریک میکند.
وی افزود: امید ما این است که اثر مازاد ویروس بر افزایش پاسخ ایمنی بدن به تومور باعث افزایش میزان سلولهای توموری که توسط درمان استاندارد، پرتودرمانی و شیمی درمانی کشته شده اند، شود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/