بسیاری از مسئولان معتقدند؛ با افزایش قدرت خرید، مردم میتوانند بخشی از مشکلات خانهدار شدن را برطرف کنند به همین منظور سعی کردهاند با پرداخت تسهیلات مختلف مسکن از جمله تسهیلات خانه اولی ها ی صندوق پس انداز یکم تسهیلات بافت فرسوده و این روزها تسهیلات جدید مسکن از سوی بانک ملی بخشی از این نگرانیها را برطرف کند اما به دلیل بالا بودن نرخ سود این تسهیلات استقبال متقاضیان چندان قابل توجه نبوده است.
چندی پیش بانک ملی به کمک بانک مسکن در پرداخت تسهیلات مسکن آمد اما این بانک نیز همانند بانک مسکن نرخ سود تسهیلات را بسیار بالا اعلام کرد به طوری که بسیاری از خریدارانی که تمایل به دریافت تسهیلات مسکن داشتند ناامید شدند. از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان و مسئولان اعلام میکنند که خارج شدن بانک مسکن از انحصاری بودن پرداخت تسهیلات مسکن میتواند کمک موثری در بهبود وضعیت مسکن باشد اما به شرطی که نرخ سود این تسهیلات تفاوتی با بانک مسکن داشته باشد نه اینکه سود تسهیلات بانک ملی از نرخ سود تسهیلات بانک مسکن بیشتر باشد.
براساس این گزارش چندی پیش بت شکن مدیر عامل بانک مسکن از رونمایی تسهیلات 80 میلیون تومانی قرض الحسنه جدید مسکن برای زوج های جوان خبر داد که این خود می توانست نقطه امیدی برای متقاضیان مسکن باشد اما پرداخت آن منوط به تصویب در کمیسیون تلفیق مجلس است.
در همین راستا حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری در گفتگو باخبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه پرداخت و افزایش تسهیلات میتواند بهترین کمک در بهبود وضعیت بازار مسکن باشد، افزود: افزایش قدرت خرید متقاضیان و نیز رقابتی شدن بانکها در پرداخت تسهیلات میتواند کمک کننده رونق در بازار مسکن باشد.
وی با بیان اینکه ورود سایر بانکها به ارائه تسهیلات به نفع مردم و خریداران است گفت: با شکستن انحصار بانک مسکن در ارائه تسهیلات بهزودی شاهد افزایش حجم تسهیلات بانکی خواهیم بود که نتیجه آن خارج شدن رکود از بازار مسکن است.
عقبایی توضیح داد: در گذشته هیچ یک از بانکها به جز بانک مسکن علاقهای به پرداخت این تسهیلات نداشت زیرا سود تسهیلات سایر کالاها از جمله خودرو ظرف مدت حداکثر سه سال به بانک بازمیگشت اما تسهیلات مسکن با سایر وامها تفاوت بسیاری دارد زیرا بازگشت این تسهیلات حدود 12 سال است بنابراین کمتر بانکی تمایل دارد که این وام را پرداخت کند.
عقبایی تصریح کرد: باید دولت کمک کند که سود این تسهیلات را کاهش دهد و از سوی دیگر با افزایش مدت زمان بازپرداخت تسهیلات بتواند بخشی از نگرانیهای متقاضیان را برطرف کند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر پرداخت تسهیلات تنها از نظر کمی به بخش مسکن کمک میکند باید هر چه سریعتر زمینهای فراهم شود که بتوانیم از نظر کیفی نیز به این بازار کمک کنیم.
رشد ۱۵ درصدی قیمت مسکن
در ادامه مصطفی قلیخسروی رئیس اتحادیه املاک استان تهران درگفتگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با بیان اینکه پرداخت هر نوع تسهیلات مسکن میتواند تحریک کننده بازار مسکن باشد، گفت: خوشبختانه تا به امروز شاهد اثرات مثبت تسهیلات مسکن در این بازار هستیم زیرا آمارها نشان میدهد که رکود کم کم در حال خارج شدن از بازار مسکن است.
وی در ادامه افزود: بانک مرکزی چند روز گذشته آماری ارائه کرد که متاسفانه قیمت مسکن از شاخص نرخ تورم عبور کرده و به مرز رشد 15 درصدی رسیده است که این نشان دهنده رونق گرفتن این بازار است.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران، اظهار کرد: هیچ یک از مشاوران املاک به دنبال افزایش قیمت نیستند بلکه ما به دنبال ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضای مسکن هستیم.
وی تأکید کرد: رونق در این بازار تنها با افزایش قدرت خرید مسکن ایجاد میشود که خوشبختانه این روزها شاهد رشد معاملات مسکن در واحدهای ارزان قیمت هستیم.
بر اساس این گزارش همچنین چندی پیش حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز اعلام کرد که آمارها نشان دهنده ورود رونق به بازار مسکن هست و این رونق بدون جهش قیمت خواهد بود.
مظاهریان تاکید کرد: سال آینده جهش قیمتی در بازار مسکن نخواهیم داشت ونشانه های رونق در این بازار دیده شده است.
بر اساس این گزارش امیدوار هستیم که دولت بتواند با وعدههایی که درباره مدت زمان افزایش پرداخت تسهیلات داده به زودی جامه عمل به خود بگیرد و بتواند با کاهش نرخ سود تسهیلات قدرت خرید مردم را افزایش دهد.
انتهای پیام/
این جانب امروز توانستم بعد از ۳ ماه دوندگی وام مسکن ۸۰ م رو بگیرم
برای ۸۰ م به ۱۳ میلیون اوراق نیاز است +۱۰۰ ت هزینه تشکیل پرونده
۲/۵ هزینه سند در رهن رفتن +۵ ملیون هزینه ضامن +۴۰۰ ت هزینه کار شناس
۸۰ _ ۲۱ = ۵۹ م
این جانب امروز توانستم بعد از ۳ ماه دوندگی وام مسکن ۸۰ م رو بگیرم
برای ۸۰ م به ۱۳ میلیون اوراق نیاز است +۱۰۰ ت هزینه تشکیل پرونده
۲/۵ هزینه سند در رهن رفتن +۵ ملیون هزینه ضامن +۴۰۰ ت هزینه کار شناس
۸۰ _ ۲۱ = ۵۹ م
رونق گرفتن بازار مسکن = گران شدن بی رویه بازار مسکن
رونق گرفتن بازار مسکن = شکستن کمر اجاره نشین مفلص بد بخت
نمیشه خونه رو مفت فروخت که
خیلی وام ها گرون هستن و اصلاً نمی صرفن
بهترین کار آوردن پایین نرخ سود بانکی تا نهایتاً 4درصد نه بیشتر تا کمر وام گیرنده نشکنه
آخه تا کی باید بدونه خونه بمونیم به خاطر نرخ بالای تسهیلات و ناتوانی مالی؟
آخه تا کی باید جیب صاحب خونه ها پر بشه اما مردم بدبخت بدون خونه باقی بمونن؟
یه ذره هم به فکر مردم باشید توروخدا ما بدبختیم.