خاکشیر برگهایی با بریدگی زیاد و گلهای زرد روشن از تیره شب بو دارد. در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان میکنیم.
خاکشیر نقش موثری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و لاغری دارد.
برای کاهش وزن با خاکشیر، باید یک قاشق غذاخوری خاکشیر را بشویید و در یک لیوان آب ولرم حل سپس به این محلول مقداری شکر یا نبات اضافه کنید و هر روز ناشتا، آن را بنوشید.
مصرف ناشتای خاکشیر با شیر معده را تقویت و اشتها را زیاد میکند.
مصرف شربت خاکشیر در کودکانی که دچار سرخک و آبله مرغان هستند باعث کاهش حرارت درونی میشود. برای این منظور شربت خاکشیر باید روزانه ۳ تا ۴ لیوان مصرف شود. برای رفع خارش و سوزش پوست کودک میتوانید خاکشیر را بر روی زغال بریزید و با دود آن، بدن کودک را بخور دهید.
مخلوط ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر با عرق شاهتره و عرق کاسنی به درمان جوشهای صورت کمک شایانی میکند. برای این منظور باید یک استکان از هر یک از عرقیجات شاهتره و کاسنی را با هم مخلوط و آن را با ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر ترکیب کنید. این درمان را باید به مدت سه هفته ادامه دهید. این نوشیدنی برای درمان گرفتگی صدا هم استفاده میشود.
برای دفع سنگ کلیه باید ۳ قاشق غذا خوری ترنجبین را در یک لیوان آب به مدت ۵ ساعت خیس، سپس آن را صاف و با ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کنید.
برای رفع بوی بد دهان باید ترنجبین را به مدت ۵ تا ۶ ساعت درون آب خیس سپس آن را صاف، با یک تا ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط و هر روز عصر یک لیوان از شربت ترنجبین و خاکشیر را میل کنید.
برای تهیه جوشانده خاکشیر نخست دانههای خاکشیر را ۱۵ دقیقه درون آب خیس، سپس آب اضافی آن را خالی کنید و چندین مرتبه آن را به خوبی بشویید. خاکشیر را به مدت ۱۰ دقیقه با آب بجوشانید و پس از سرد شدن میل کنید.
افرادی که دچار ورم و زخم معده هستند باید مصرف خاکشیر را محدود کنند.
اشخاصی که طبع سرد دارند و از بیماریهای ناشی از طبع سرد از جمله روماتیسم و آرتروز رنج میبرند، باید در استفاده از شربت خاکشیر احتیاط و آن را با عسل و عرق نعناع مصرف کنند.
انتهای پیام/