محمدرضا غفوری کارشناس نظام بانکی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه ،درباره روابط بانکی ایران با بانکهای بزرگ دنیا اظهار کرد: اگرچه بعد از برجام و در اوایل این توافق، روابط بین بانکی ایران با بانکهای دیگر کشورها ،بهبود یافته است اما هنوز تعامل با بانک های بزرگ خارجی اصلی ترین دغدغه و مشکل نظام مالی-بانکی به شمار می رود.
وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از کشورها در روابط بین بانکی با ایران محتاط عمل میکنند.
این کارشناس بانکی در تشریح عوامل تاثیرگذار در بهبود روابط تعاملی با بانکهای موثر جهان اظهار کرد: پولشویی، مبارزه با تروریسم، شفافیت، استانداردسازی ساختارهای مالی و ایجاد ساز و کار در قواعد بین الملل میتواند در بهبود روابط بانکی ایران با دیگر کشورها تاثیرگذار باشد.
هادی حق شناس کارشناس نظام بانکی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه با بیان اینکه پسابرجام توانسته روابط تجاری ایران با سایر کشورها را تا حدی بهبود ببخشد ،گفت: اما روابط بانکی به لحاظ پیچیدگیهایی که دارد هنوز با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند.
وی با اشاره به اینکه بازگشت بانکها به روال عادی خود نیازمند زمان است،بیان کرد: با روی کار آمدن دولت ترامپ روابط بانکی با مشکلات بیشتری روبه رو شده است ،که بهبود این مسایل نیازمند گذر زمان است.
حق شناس تصریح کرد: باتوجه به تعاملات تجاری کشورهای آسیانه میانه و روسیه انتظار میرود که این روابط با ایران نیز برقرار شود چرا که پس از پسابرجام، هنوز از ظرفیت بالای اقتصادی و تجاری ایران استفاده نشده است.
به گفته این کارشناس بانکی، نگاه جدید در ساختار تجاری کشور یکی از مهمترین عناصر تامین امنیت منطقه و منافع مشترک با کشورهای همسایه به شمار میرود.
انتهای پیام/