وی با اشاره به این که مدت زمان زیادی از کاشت زعفران در چرخه کشاورزی استان قم نمی گذرد، افزود: سال گذشته سطح زیرکشت زعفران در قم حدود 10 هکتار بود که این میزان در سال جاری به 15 هکتار رسید و اکنون بیش از 50 بهره بردار در جریان تولید این محصول فعالیت می کنند.
ابراهیمی ادامه داد: در سال جاری 20 کیلوگرم زعفران با سطح کیفیت بسیار عالی در مناطق مختلف قم برداشت شد و امید است با توجه به موقعیت مناسب استان قم برای کشت این محصول در سال های آینده کشت آن توسعه یابد و بتوان با اقدام های کارشناسی میزان برداشت زعفران از هر هکتار را افزایش داد و به حدود 10 کیلوگرم رساند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار زمین های کشت زعفران که در زمینه فرآوری و بسته بندی این محصول فعالیت می کنند، می تواند موقعیت خوبی برای اشتغالزایی و بالا رفتن ارزش اقتصادی کشت زعفران در قم باشد.
وی بیان کرد: برای کشت هر هکتار زعفران به طور متوسط به 500 میلیون ریال سرمایه گذاری نیاز است که با برداشت محصول در سال اول، این هزینه تامین می شود و از سال دوم به بعد روند سود دهی گیاه زعفران تا 6 سال آغاز می شود و بهره برداران می توانند از هر هکتار خود به طور متوسط بین 3 تا 10 کیلوگرم زعفران برداشت کنند.
ابراهیمی ادامه داد: زعفران گیاهی است که برای ادامه حیات خود به آب کمی احتیاج دارد و در طول دوره رشد، حدود پنج مرتبه آبیاری می شود، بنابراین برای کشت در استان قم که با کمبود منابع آبی دست به گریبان است، مزیت دارد.
این کارشناس سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: خاکی که گیاه زعفران در آن کشت می شود نباید درصد شوری بالایی داشته باشد و هرچه بافت خاک سبک باشد، کیفیت محصول بالا می رود.
وی بیان کرد: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم در همه مناطق استان آماده اند تا مشاوره های لازم برای کاشت این محصول را در اختیار کشاورزان بومی قرار دهند و در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت در کنار بهره برداران باشند.
انتهای پیام/ش