وی ادامه داد: تکنیک جراحی در گذشته به گونهای بود که هرچه جراح ماهرتر، برش جراحی بزرگتر بود اما در شرایط فعلی هرچه جراح ماهرتر باشد باید بتوانند از کوچکترین برش جراحی انجام دهد.
این متخصص جراحی لاپاراسکوپی گفت: اعمال جراحی امروزه در کشور به گونهای است که با کمترین تهاجم روی پوست با روش لاپاراسکوپی و استفاده از رباطها در جراحی سلامت فرد را پی میگیریم و در این روش استفاده از رباطها زیر مجموعهای از لاپاراسکوپی است و به جای اینکه دست جراح در شکم کار کند، رباط کار میکند و جراح از پشت مانیتور کار را هدایت کرده و با استفاده از چندین سوراخ روی شکم اعمال جراحی بزرگ انجام میشود.
وی ضمن خرسندی از توسعه لاپاراسکوپی و موفقیت این جراحی در کشور تصریح کرد: در این روش چون برشی روی جدار شکم نداریم، شاهد کاهش درد جراحی، کاهش خونریزی، کاهش عفونتهای جراحی، کوتاهی زمان جراحی، کوتاهی تعداد روزهای بستری خواهیم بود که این گزینهها نشان میدهد حوزه سلامت باید نسبت به این روش حمایت و توجه بیشتری داشته باشد و رسانهها روشهای نوین جراحی را به جامعه اطلاع رسانی کنند.
نوری در ادامه بیان کرد: لاپاراسکوپی روش پیشرفتهای است و فردی که این روش را به کار میگیرد باید دقت و تجربه کافی داشته باشد تا از طریق مانیتور بدون تماس با دست عضو را خارج کند که خوشبختانه در برخی بیمارستانها شاهد مهارت نیروی آموزش دیده و دورههای آموزشی برای متخصص زنان و زایمان، جراحان عمومی و دستیاران اتاق عمل هستیم که امیدواریم با تربیت نیروی متخصص شاهد گسترش اعمال جراحی لاپاراسکوپی که عوارض کمتری را در پی خواهد داشت باشیم.
وی گفت: خوشبختانه پای افراد غیر حرفهای به حوزه لاپاراسکوپی نرسیده است و باید متخصصان و جراحان زنان و زایمان و جراحان عمومی با گذراندن دورههای آموزشی و مهارتی بتوانند تمریناتی که موجب تطابق خوب و منظم چشم، دست و مانیتور است را داشته باشند.
این متخصص زنان و زایمان یادآور شد: آموزش پذیری خانوادههای ایرانی و مراقبان بهداشتی در خانههای بهداشت و خانههای سلامت گام موثری تا بتوانیم روش لاپاراسکوپی را به جامعه معرفی کنیم و از پتانسیل خوب متخصصان ایران در کشور و عرصههای بینالمللی بهرهمند شویم.
انتهای پیام/