وی بیان کرد: کمبود برخی از ویتامینها مانند b2، C ، b12 (ریبوفلاوین)، فولات و مواد معدنی مانند آهن و روی روند ترمیم نسوج دهانی تاثیر منفی میگذارد، همچنین کمبود ویتامینهایی مانند A ، E و C باعث بیماریهای پریودنتال (بیماریهای الیاف نسوج اطراف دندان) میشود.
این جراح، دانپزشک و متخصص ایمپلنت افزود: از جمله مواد غذایی که برای سلامت دندانها مضر هستند میتوان به کربوهیدراتها مانند چیبس، نان و ماکارونی اشاره کرد. باقیمانده مواد غذایی که در بین دندانها وجود دارند باعث تغذیه باکتریهای حفره دهانی و تولید اسید میشوند این اسید نیز تخریب مینای دندان را به همراه دارد و به لثه آسیب میرساند.
چلبیانلو تاکید کرد: مواد غذایی چسبنده مانند کشمش نیز از دیگر مواد غذایی هستند که باعث پوسیدگی دندان میشوند تنقلات، شیرینی ها، آبنباتها و نوشابههای گازدار نیز به سلامت دهان و دندان آسیب میرسانند.
وی درباره نوشابههای گازدار تصریح کرد: نوشابههای گازدار به علت اسیدی بودن و میزان بالای قند و شکر، موجب پوسیدگی دندانها میشوند.
چلبیانلو یادآور شد: افراد باید رژیم غذایی مناسب داشته باشند و پس از مصرف هر وعده غذایی مسواک بزنند همچنین آنها باید هر 6 ماه یک بار نیز به دندانپزشک مراجعه کنند؛ با رعایت این موارد اشخاص میتوانند از بروز بیماریهای دهان و دندان تا میزان ۷۰ درصد جلوگیری کنند.
انتهای پیام/