وی افزود: فقدان برنامه الگوی کشت محصولات بر حسب نیاز بازارهای داخلی و خارجی و برخی عوامل نظیر نوسان نرخ خرید تضمینی و قیمت محصولات در بازار تبعات منفی همچون افزایش تولید وضایعات فراوان برخی محصولات را به همراه داشته است.
خان محمدی بی کیفیتی محصولات کشاورزی را ناشی از بهرهوری پایین تولید دانست و گفت: براساس آمار فائو، سالانه 30 درصد محصولات کشاورزی به هدر می رود که این امر را تنها می توان در شرایط نامناسب بسته بندی، نگهداری محصولات و بهره وری پایین تولید جستجو کرد.
مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی ادامه داد: تولیدکنندگان برای تامین معیشت خانوار خود چاره ای جز افزایش تولید محصولات ندارند، در حالیکه مسئولان امر با به کارگیری تمهیدات مناسب نظیر بهره وری میتوانند علاوه بر افزایش کیفیت تولید و حضور در بازارهای جهانی از ضایعات بالای محصولات جلوگیری کنند.
وی درباره عوامل تاثیرگذار دیگر در افزایش هدر رفت محصولات کشاورزی بیان کرد: نبود حمل و نقل مناسب تولید، بی توجهی خانوارها به مصرف بهینه در کنار نبود الگوی کشت و بهره وری در بخش تولید نقش موثری در آمار بالای ضایعات محصولات کشاورزی دارد.
به گفته خان محمدی؛ عرضه محصولات سبزی و صیفی به صورت بسته بندی کاهش 20 درصدی ضایعات محصولات کشاورزی را نیز به همراه دارد.
انتهای پیام/