به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛آیتالله العظمی جعفر سبحانی از مراجع تقلید شیعیان، صبح چهارشنبه در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد اظهار داشت: جمهوری اسلامی، نعمت بزرگی که خداوند به ملت ایران عطا کرده است و همه باید قدردان آن باشند.
وی افزود: اگر قدر این نعمت را بدانیم مطمئناً خداوند این نعمتها را برای ما زیاد میکند ولی اگر ناسپاس باشیم به عذاب الهی گرفتار میشویم.
استاد برجسته حوزه خطاب به طلاب با بیان اینکه شما دوران قبل از انقلاب را ندیدهاید، افزود: در آن زمان این همه پیشرفت و آبادانی و کتاب و تجمعات علمی وجود نداشت و امکان آن هم فراهم نبود.
وی اضافه کرد: من در سال ۱۳۲۵ وارد قم شدم که یک شهر کوچکی بود ولی بعد از انقلاب چقدر آبادانی و پیشرفت کرده است؛ یا در تبریز که اخیراً رفتم خیلی با گذشته متفاوت شده است.
آیت الله سبحانی ادامه داد: ما نمیگوییم در اجتماع ما مشکلات نیست و مردم گرفتار بیکاری و گرانی و ... نیستند؛ ولی راه حل آن کارهای غیرعقلانی و غیر صحیح نیست.
وی تأکید کرد: مشکلات کشور باید با بیان و گفتگو حل شود و با کارهای غیر صحیح و غیر عقلایی که کیفر قانونی و شرعی دارد دردی دوا نمیشود.
این مفسر قرآن کریم با تأکید بر حل مشکلات مردم از سوی مسئولان اضافه کرد: همه دولتهای دنیا دچار مشکلات هستند و باید مسئولان بنشینند و راه حل برای مشکلات پیدا کنند.
وی گفت: به نظر من دو چیز عامل مشکلات است و اگر برطرف شود بسیاری از مشکلات مردم حل خواهد شد.
آیت الله سبحانی مراجع تقلید شیعیان گفت: باید جلوی رباخواری بانکها گرفته شود؛ این سودهای ۳۰ درصد مردم را بیچاره میکند زیرا بانک باید حافظ ثروت مردم باشد نه اینکه با آنان رقابت کند.
وی با بیان اینکه رباخواری بانکها مردم را بیچاره کرده است، گفت: بانک باید نگهبان و حافظ مال مردم باشند در حالی که بانکها با پول و مال مردم تجارت میکنند.
مرجع تقلید شیعیان بر لزوم برخورد قاطع با واردات بیرویه تأکید کرد و افزود: در حال حاضر کفشهایی که در تبریز تولید میشود در دنیا بینظیر است اما متأسفانه به دلیل واردات بیرویه در حال تعطیلی است؛ امروزه بسیاری از تولیدیهای داخل کشور به دلیل واردات بیرویه در حال تعطیلی است و بسیاری از مردم نیز به همین دلیل بیکار شدهاند.
آیتالله سبحانی ادامه داد: اگر واردات مدیریت شود بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد و بسیاری از جوانان مشغول کار میشوند و در نهایت دیگر مشکلات حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه زنان باید به خانهداری تشویق شوند و به تربیت فرزند بپردازند، اضافه کرد: لازم نیست همه زنان کارهای اداری و اجرایی داشته باشند و اگر دولت بخواهد برای همه زنان و مردان کار تولید کند امکانپذیر نیست.
انتهای پیام/الف
واقعیت این است که این تشکیلات عریض و طویل بانکی دارای مخارج بسیاری شده و از پس امور جاری خود برنمی اید و به همین دلیل سود های کلان از مردم میگیرند و اسمش را علی الحساب گذاشته اند.
علما بیان و راه های کلک زدن بانک را رو کنند و مردم را روشن کنند تا کلاه سرشان نرود .
شاید وقتش شده باشد که سیستم بانکی را که پشت سنگر اسلام موضع گرفته بازنگری اساسی کرد و مردم نفس راحتی بکشند.
متاسفانه راه دولت از مردم جداست ، دولت به دنبال کسب منافع ، ثروت و قدرته و مردم به دنبال حل مشکلاتشون
متاسفانه بعضی از نمایندگان مردم ، نماینده مردم نیستند اونها نماینده حفظ قدرت ، جناح و ثروت خودشون هستند