سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف غذاهای چرب چه بلایی سر مغزتان می‌آورد؟

مصرف غذاهای چرب و سرشار از کربوهیدرات در شب باعث اختلال در عملکرد ساعت سلولی و احساس سستی و خستگی فرد در طول روز کاری می شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افزایش ترشح هورمون انسولین یکی از مهمترین عوامل اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن است. ساعت بدن مسئول کنترل هوشیاری، الگوی خواب و تعدیل بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن است.

ریتم مرکزی بدن هر روز با طلوع آفتاب مجددا راه اندازی می شود؛ نور آفتاب احساس شده توسط چشم ها در بخشی از مغز به نام هسته suprachiasmatic پردازش می شود. پس از آن ترشح هورمون های مرتبط با خواب، ریتم مرکزی را تنظیم می کنند. این قسمت از ساعت بدن تحت اختیار انسان نیست ولی طیف گسترده ای از سلول های بدن دارای ساعت هایی ˈclocksˈهستند که متاثر از غذای مصرف شده است.

این ساعت سلولی نسبت به انسولین بسیار حساس است. مصرف غذاهای چرب و سرشار از کربوهیدرات در شب باعث اختلال در عملکرد ساعت سلولی و احساس سستی و خستگی فرد در طول روز کاری می شود.

برخی از اثرات اختلال خواب و کم خوابی عبارتند از:

• کوچک شدن مغز

• کاهش حافظه

• اختلال در حافظه کوتاه مدت

• افزایش استرس

• یبوست

• اختلال در هضم غذا

• اختلال در عملکرد کبد

• پیری زودرس

• زردی پوست

• ضعف اعصاب


بیشتر بخوانید: عواملی که باعث می شوند هرگز مادر نشوید!


آزمایش های اولیه در این رابطه بر روی موش انجام شده است. ساعت بیولوژیک موش شبیه به انسان است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

بلایی که غذاهای چرب برسرمغزتان می آورد

برچسب ها: مغز ، انسولین ، استرس ، یبوست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.