وی بیان کرد: تعاملات اقتصادی، اجتماعی متحول شده است، به طوری که در دوران گذشته این عوامل و علائم مربوط به متغیرهای اثرگذار بوده و حاکمان سادهتر به رهبری حوزه خود میپرداختند، به طوری که امروزه در دنیای تعاملات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ساختار قدرت و نحوه حکمرانی تغییر کرده و توسعه جهانی سبب شده تا مرزهای سنتی در نوردد.
عسکری با بیان اینکه عوامل اجتماعی و سیاسی پویا و پیچیده شده است، افزود: توزیع قدرت به صورت شبکهای در این جوامع سبب شده تا قوانین از منظر منعکس و یک سویه به اصولی تعاملی و دو سویه تبدیل شود و همچنین رویکردهای مشوق و ترغیب در تنبیه محور غلبه یافته است.
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه شکل جدیدی از حکمرانی در حال پیاده سازی است و این پویایی تحولات بر اساس و در دستهای ارتباط سریع انسانهاست، اظهار کرد: حکمرانی امروز به صورت چندوجهی و عبور از مرزهای سنتی بوده و در همین راستا افزایش بخش خصوصی در اجرای سیاستهای دولتی و طرحهای محلی در کنار قدرت افقی در کنار سازمانهای مرتبط به دولت نشان میدهد که این تحولات در کنار سیاستهای آگاهسازی اهمیت دارد.
وی ادامه داد: نقش نهادهای تحلیلگر در اجرای سیاستهای حاکمیتی را می توان به عنوان بخش جدایی ناپذیر مطرح کرد و رسانه و ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نقشی مهم در اطلاعرسانی، تحویل سیاستها و محقق شدن محصولات ناشی از آن دارد، رسانه ملی به نوعی فرهنگساز است.
عسگری تاکید کرد: رسانه ملی در دستهای ارتباطات میتواند مهم باشد و یکی از سیاستهای این رسانه انتقال پیام است که همین کار سبب شکل دادن به سیاستها بوده و آنها را در صورت نیاز اصلاح میکند به طوری که در حکمرانی تعاملی این رسانه است که میتواند مشارکت اجرایی شبکه حکمرانی را تسریع کند.
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به نقش جدید رسانه در تسریع تعاملات انسانی و گذر از تعاملات یک سویه است، تصریح کرد: حاکمیتهای در دستهای رسانه با مخاطبان صحبت و بازخوردها را دریافت میکنند و بر اساس این گونه مسائل سیاستهای خود را تکمیل کرده با همکاری و همیاری رسانه سیاستهای کشور اجرایی میشود.
وی ادامه داد: کاربران رسانه ملی با مشارکت خود نقش ویژهای در سیاستها ایفا میکنند و رسانه ملی به مسائل یک نگاه سیاستی دارد و نسبت به امور از دیدگاه سیاسی هیچ وقت نگاه نمیکند، رسانه ملی عمق هدف سیاستهای را شناخته و برای اجرای آن مقدمات لازم را فراهم میکند.
عسگری در خصوص اینکه رسانه با تشریح ابعاد و زوایای پنهان سیاستها نقش تسهیلگر یک سیاست را ایفا میکند و با گرفتن بازتاب مسائل مختلف از کاربران موجبات رفع نواقص را برای جامعه ایجاد میکند.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه باید ظرفیت تحمل نقد در جامعه در وجود داشته باشد که اگر تحملی برای شنیدن نواقص نباشد پیشبرد امور با مشکلات جدیای روبرو میشود، اظهار کرد: تعامل و همکاری و همچنین درک متقابل و تلاش برای ایجاد مقاصد سبب پررنگ جلوه نشان دادن نقش رسانه میشود، به طوری که در انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران که بر پایه مردم شکل گرفته نقش آنها را در ارتباط و تعامل بینظیر نشان داده شده است.
وی ادامه داد: مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایرانی صاحبان نظام بوده و این مسئله جزو اصول حیاتی نظام است و همچنین این نظام جامعه اسلامی با مخاطرات و کاستیهای برونزادی روبه رو بوده است، به طوری که در نظام اهمیت اتحاد مردم را 2 چندان کرده است و مردم در سایه استقلال و آزادی صاحب حضور در همه صحنهها بودهاند.
عسگری با اشاره به اینکه رسانه نقش اساسی در تدوین سیاستها دارد و این رسانه جهت ارتقای کیفی سیاستها به یک نقطه کانونی تبدیل شده است، تاکید کرد: رسانه ملی آمادگی دارد علاوه بر نقش خود به نقش سازنده خود در حوزه تخصصی حکمرانی بپردازد و همه ارکان نظام حکمرانی را از نگاه موشکافانه که انجام میشود این نشانه در ارائه بهتر خدمات به مردم مناطق محروم میتواند نقش مهمی را ایفا کند.
رئیس سازمان صدا و سیما ادامه داد: اجرای سیاستهای گذاری، نقد و اجرا و در نهایت اصلاح و توسعه سیاستها بر اساس اسناد بالادستی و منویات امام راحل و رهبری معظم است و رسانه ملی به عنوان متولی نظام سیاسی کشور این نقش را در قالب شبکههای رادیویی محقق میکند و تلاش کرده تا بهترین عملکرد را ارائه دهد.
وی ادامه داد: رسانه با رویکرد جدید در تصمیمگیری حاکمیت خصوصی و عمومی و در دستور فراگیر تغییر میکند به طوری که در نظام مجازی رسانه ملی نمایندگان حاکمیت تسهیلگر و سبب فراهم کردن سایر بازیگران این عرصه است و همچنین رسانه ملی باعث مشارکت بیشتر همه فعالان در تحقق اهداف اسلامی میشود.
عسگری افزود: رسانه ملی از نقش سنتی خود فاصله گرفته و با استفاده از مکانیزم سیاستگرایی از حدود سنتی فراتر رفته و بار دیگر در راستای تحقق اهداف نظام سیاسی کشور مقدمات لازم را فراهم میکند، لزوم فعالیت هیئتهای اندیشهورز در کنار دانشگاهها و افزایش تعامل به مراتب در راستای مسائل علمی جامعه از دیگر اقدامات رسانه ملی است و امروزه اکتفا به مقالات علمی و بینالمللی از دیگر برنامههای این رسانه محسوب میشود.
رئیس سازمان صدا و سیما اظهار کرد: رسانه ملی در فرآیند سیاستگذاری ایران یک نگاه عملگرایی را نسبت به مسائل دارد و در همین راستا همکاری خوبی با دانشگاهها دارد.
وی یادآور شد: تشکیل هیئتهای اندیشهورز و سیاستهای پژوهشی سبب تسهیل در ارتباط میشود و ما در صدا و سیما از تخصص مراکز در حوزه ارتقای سیاستها بهره بردیم.
انتهای پیام/