سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۷، گفت: معادل ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال جمع در نظر گرفته شده برای اشتغال از منابع عمومی بودجه ۹۷ دولت است؛ بر این اساس آنچه در تبصره ۱۸ نوشته شده است، به نحوی است که ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از منابع عمومی، ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی، ۳۵ هزار میلیارد تومان از شبکه بانکی و بازارهای مالی و ۶ هزار میلیارد تومان از الباقی منابع مالی قانون اشتغال روستایی و عشایری و ۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال حمایتی است که این ها منابعی است که برای تبصره ۱۸ در سال آینده قرار داده شده ولی باید توجه داشت که این منابع، به صورت اهرمی وارد اقتصاد شده و نقش آن می تواند کمک به آموزش، یارانه دستمزد یا مواردی از این دست باشد.
باقری با بیان اینکه مجموعه اقدامات دولت در سال ۹۶ توانسته ۷۹۵ هزار شغل ایجاد کند و نرخ بیکاری را یک واحد درصد، کاهش دهد، افزود: متوسط نرخ بیکاری کشور در ۶ ماهه امسال ۱۲.۲ درصد بوده که در این بین نرخ بیکاری جوانان و فارغالتحصیلان حدود ۲۰درصد است و پیشبینی میشود سال آینده ۸۴۰ هزار نفر وارد بازار کار شوند.
سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۷، با بیان اینکه دولت در کنار فضای اشتغال در نظر گرفته شده در تبصره ۱۸ قصد دارد که چند محور دیگر را دنبال کند، گفت: بهبود حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری در راستای کاهش آلایندگی و بهینه سازی مصرف سوخت حائز اهمیت است و بنابراین محور اصلی ایجاد شغل، در حوزه حمل و نقل دیده شده است.
وی تأکید کرد: فضای تبصره ۱۸ ضمن اینکه به بحث اشتغال میپردازد، برخی از محورهای مهم تأمین مسکن در بافت روستایی، مسکن اجتماعی و بافت فرسوده را هم پوشش میدهد.
باقری با بیان اینکه به دنبال ایجاد اشتغال برای یک میلیون و ۳۳ هزار نفر هستیم، گفت: در حوزه کشت گلخانه ای و ماهی در قفس، کار را پیش برده ایم؛ بر این اساس در حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، اشتغال خرد و حمایتی، صنایع کوچک و خوشه های صنعتی و طرح های نیمه تمام صنعتی رستههایی است که برای ایجاد اشتغال استخراج شده و تسهیلات و منابع مالی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۷، تصریح کرد: در حوزه مسکن نیز اشتغالزایی پیشبینی شده است و برآورد ما این است که با ۲۰۰ هزار واحدی که قرار است در سال آینده ایجاد کنیم، به ۳۰۰ هزار شغل خواهیم رسید.
وی اذعان داشت: در بافتهای فرسوده ۶۸۰۰ میلیارد تومان پول مورد نیاز است که ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن را دولت پرداخت میکند و آن را اهرمی برای اعطای تسهیلات قرار خواهد داد.
باقری گفت : نرخ سود تسهیلات ۵ درصد و مبلغ وام نیز ۴۰ میلیون تومان خواهد بود.
سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۷، افزود: همراه با گرانی بنزین، تقویت حملونقل عمومی را در بودجه بندی سال ۹۷ مورد توجه قرار دادهایم، به طور مثال حدود ۲ میلیون وسیله برای جایگزینی ون، وانت و کامیونهای قدیمی، حدود ۱۵ هزار تاکسی درون شهری تا سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است، همچنین ساخت دستگاههای حمل و نقلی ۹۴ هزار تایی میتواند حدود ۴ هزار شغل ایجاد کند.
وی درباره بودجه عملیاتی گفت: از سال ۹۷ بودجه کشور عملیاتی خواهد بود و بر اساس عملکردی که تاکنون وجود داشته، تخصیص بودجه صورت گرفته و در سال آینده نیز این نظارت به این نحو ادامه خواهد یافت و نظارت به صورت مشخصی پیش خواهد رفت.
باقری با اشاره به ساز و کارهای ایجاد شده جهت بهکارگیری منابع در ایجاد اشتغال جوانان بیان کرد: انتخاب طرحها و محورها به تفکیک استانها مشخص شده است به طوری که در دو سال اخیر ستاد اقتصاد مقاومتی پروژههای مربوط را برای ایجاد اشتغال افراد به طور کامل شناسایی کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به مشخص بودن برنامه، روشهای اجرایی و نظارت بر آن پیشبینی میشود که منابع در نظر گرفته شده به اهداف اصلی دست یابد به طوری که شاهد اتفاق نامیمون سالهای 95 و 96 در هدر رفت منابع در نظر گرفته شده نباشیم.
سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۷، با اشاره به اینکه 7 هزار میلیارد تومان برای حمایت از فقرا در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است، گفت: در چند روز گذشته جلساتی با کمیسیون تلفیق برگزار شد، اما تعامل دولت با مجلس در دست چگونگی هدفمندی یارانهها و پرداخت نقدی ملاک عمل خواهد بود.
باقری با اشاره به اینکه 4 هزار میلیارد تومان از منابع یارانه به حمایت از اعضای کمیته امداد و سازمان بهزیستی اختصاص یافته است، افزود: در سال 96 برای حمایت از فقرا پرداخت یارانه نقدی به اعضای کمیته امداد چند برابر افزایش یافته است به طوری که یارانه نقدی یک خانواده یک نفره از 95 هزار تومان به 195 هزار تومان افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه حمایت از فقر مطلق یکی از سیاستهای دولت به شمار میرود، بیان کرد: 3 هزار میلیارد تومان مابقی منابع هدفمندی، به خانوارهای زیر خط مستمری بگیر تعلق میگیرد.
سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۷، با اشاره به اینکه بحثهای مختلفی برای حذف یارانه نقدی برخی دهکهای خانوار مطرح است، گفت: به نظر میرسد که تعاملات در بخشهای مختلف حذف یارانه نقدی تا هفته آینده مشخص شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به آخرین وضعیت اصلاح و افزایش قیمت حاملهای انرژی در بودجه سال آینده و تصویب این موضوع بر اشتغال گفت: در تعامل با مجلس این احتمال وجود دارد که بر سر افزایش قیمت حاملهای انرژی به توافق نرسیم و از این رو 17 هزار و 400 میلیارد تومان منبع ایجاد اشتغال از بودجه عمومی تأمین خواهد شد.
باقری با اشاره به آخرین وضعیت سهمیه بندی بنزین در بودجه سال آینده، بیان کرد: بحث دو نرخی بودن بنزین در مجلس مطرح است، اما تا پایان جمع بندی آن در مجلس نمیتوان اظهار نظر قطعی در این باره داشت ضمن آنکه تک نرخی و دو نرخی بودن بنزین هر کدام ضررها و فایدههایی خواهند داشت.
سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۷، گفت: عیدی سال ۹۷ بر اساس مصوبه دولت تعیین می شود، ولی با توجه به رشد ۱۰ درصدی حقوق در سال ۹۷، عیدی کارمندان و بازنشستگان، معادل ۹۳۰ هزار تومان پیشبینی شده است.
انتهای پیام /
امسال ظاهرا 845 هزار تومان هست. این رشد ده درصدی با توجه به این همه گرونی
وااااااااااااااااااااااااااای منو این همه خوشبختی محاله، حس می کنم که دنیا بهم رو کرده
خدا به داد ما کم در آمدا برسه
دیگه سال 97 کم میاریم جدا
:(((