وی با بیان اینکه مهمترین اعضایی که با انجمن ILAE در ارتباط هستند، انجمن صرع، وزارت بهداشت و متخصصینی که در حوزه صرع فعالیت دارند، هستند افزود: تفاوت انجمن صرع با انجمن ILAE این بوده که همه میتوانند عضو انجمن صرع شود اعم از بیماران، روانپزشکان و کسانی که در گروه اطفال در زمینه صرع کار کرده، وزارت بهداشت و همه متخصصین مغز و اعصاب ولی در انجمن ILAE بیماران نمیتوانند عضو شوند.
این متخصص مغز و اعصاب در ادامه در مورد علت بیماری صرع، گفت: این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت بوده ولی به طور کلی شایعترین علت در کشورهای دیگر نامعلوم بوده اما در ایران زمینه ژنتیکی و بعد از آن حوادث زایمانی و نرسیدن اکسیژن به مغز نوزادان بیشترین دلیل ابتلا به صرع است.
رئیس هیئت موسس بخش ایرانی ILAE با بیان اینکه فراوانی صرع در ایران با کشورهای دیگر متفاوت است، گفت: در هر کشور بسته به شرایط اجتماعی و ... فراوانی و شایعترین علت صرع معنی متفاوتی پیدا میکند همچنین به طور کلی در کشور ما آمار رسمی در مورد تعداد مبتلایان به صرع وجود ندارد و در این زمینه تخمینهایی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی متوسط یک درصد از افراد جوامع مختلف مبتلا به بیماری صرع هستند و اگر جمعیت ایران ۸۰ میلیون نفر باشد حدود ۸۰۰ هزار بیمار مبتلا به صرع وجود دارد. البته آمارها به صورت رسمی و جامع ثبت نمیشود.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: به طور مثال در روستاها برخی از افراد ممکن است صرع داشته باشند ولی به دلیل ناتوانی مالی و مراجعه نکردن به پزشک تشخیص بیماری آنها انجام نشده و شناسایی نمیشوند و در برخی شهرها مراجعه بیماران به پزشک انجام می شود ولی در آمارها ثبت نمیشود. بنابراین به صورت کلی و تخمینی پیش بینی میشود که حدود ۸۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به صرع در کشور ما وجود داشته باشد.
گفتنی است؛ چهاردهمین کنگره بین المللی صرع ۴ تا۶ بهمن در سالن همایش های بیمارستان میلاد اصفهان برگزار می شود. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت www.iranianiec.com مراجعه کنند.
انتهای پیام/