وی در رابطه با تعهد کشورهای عضو کنوانسیون رامسر افزود: کشورهای عضو این کنوانسیون با هدف مدیریت تالاب ها و حوزه آب ریز آنها تشکیل شده است و کشور ایران با دو حوزه آبریز بین المللی هورالعظیم و هامون در این کنوانسیون فعالیت می کند.
آبشت با بیان اینکه ایران به تعهدات خود در مدیریت تالاب ها عمل می کند،تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران نسبت به تمام تعهدات خود در رابطه با حفظ حوزه آبریز تالاب ها پایبند است و نسبت به مسائل مرتبط با تالاب های مرزی هورالعظیم و هامون رایزنی هایی نیز داشته است که متاسفانه این رایزنی ها فقط در حد سخن بوده و به مرحله عمل نرسیده است.
وی با بیان اینکه برای تالاب هامون که بخش اعظم آن در کشور افغانستان است و این کشور در بالادست این تالاب سدهای متعدد احداث کرده است، گفت: برای گرفتن حوزه آبریز ما نیازمند رایزنی در سطح وزرای خارجه هستیم تا به یک نتیجه مثبت برسیم .
مدیر حفاظت از تالاب های ایران گفت: تالاب هورالعظیم یک حوزه آبریز بسیار بزرگ دارد که از کشور ترکیه آغاز و به رودخانه های دجله وفرات و بعد ازآن به هورالعظیم می رسد و این حوزه حتی در کشورهای سوریه و عراق نیز آبریز دارد.
وی ادامه داد: برای چنین حوزه بزرگی باید رایزنی ها بین چند کشور انجام شود چرا که حوزه اصلی این آبریز در کشور ترکیه است و این کشوربرای گرفتن امتیازات و کنترل آب تلاش می کند.
آبشت با اشاره به موضوع مهم آب در منطقه خاورمیانه گفت: همه کشورهای منطقه برای کنترل آب در سطح بین الملل تلاش می کنند تا بتوانند امتیازاتی برای خود داشته باشند اما این رایزنی ها تا به امروز منجر به خروجی و نتیجه مثبت برای کشور ما نشده چرا که رسیدن به نتیجه نیازمند زمان است.
انتهای پیام/