به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از ایتالیا؛ موسسه ژئوفیزیک و مطالعات آتشفشانی ایتالیا اعلام کرد از ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی تا به امروز که در آستانه سال ۲۰۱۸ هستیم، نزدیک به چهار هزار و پانصد زمین لرزه بالای ۲ ریشتر در این کشور ثبت شده است.
کارلو دالیونی، رئیس موسسه ژئو فیزیک و مطالعات اتشفشانی ایتالیا در خصوص چگونگی مبارزه با زمین لرزه به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در رم گفت: برای پیشگیری از پیامدهای مخرب زلزله علاوه بر مقاوم سازی ساختمانها باید مطالعات دقیق زمین شناسی انجام داد و مناطق زلزله خیز را به خوبی شناسایی کرد.
وی افزود: زمین لرزه مجموعهای از پدیدههای طبیعی و پیچیده در عمق زمین است. در ایتالیا بیش از ۳۵۰ ایستگاه زلزله نگاری داریم که اطلاعات ثبت شده توسط انها از طریق ماهواره به مرکز لرزه نگاری منتقل و محققان ما در این مرکز که به صورت شبانه روزی کار میکنند انها را مورد بررسی و مطالعه دقیق قرار میدهند.
استفانو سالوی یکی از کارشناسان ارشد موسسه ژئو فیزیک و مطالعات اتشفشانی ایتالیا هم گفت: ما از طریق تصاویر ماهوارهای که از قبل و بعد از زلزله دریافت میکنیم میتوانیم میزان جابجایی زمین را در محل وقوع زلزله اندازه گیری کنیم. برای مثال در زمین لرزههای قوی که در یک سال و نیم پیش در مرکز ایتالیا به وقوع پیوست موجب پائین امدن سطح زمین در شهرهای اماتریچه و نورچا به ترتیب ۲۰ و ۹۰ سانتیمتر شد.
وی گفت: یک سال و نیم گذشته ۶ زمین لرزه قوی مرکز ایتالیا را به شدت لرزاند و نزدیک به ۲ هزار کشته و مجروح برجا گذاشت.
یک کارشناس دیگر مرکز لرزه نگاری ایتالیا گفت: پس از وقوع زلزلههایی که بزرگی انها بالای ۵ ریشتر باشد، ما دستگاه زلزله نگار را که با باطریهای خورشیدی کار میکنند به فاصله حد اکثر چند ساعت به صورت موقت در مناطق اطراف محل زلزله زیر خاک قرار میدهیم تا همه پس لرزها و اطلاعات لازم را ثبت و به مرکز زلزله نگاری انتقال دهد».
به گفته کارشناسان ایتالیایی هر چند پیش بینی زمین لرزه امکان پذیر نیست، اما مطالعات دقیق در مورد زلزله نقش بسیار مهمی را در مدیریت بحران و کاهش تلفات و خسارات ایفا میکند. باید از رویدادهای گذشته تجربه کسب کرد و در راستای همسویی انسان و طبعیت گام برداشت.
انتهای پیام/