سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرگبارترین زلزله‌های دنیا + تصاویر

وقوع زلزله در برخی از کشور‌ها بیشتر از سایرین است و این کشور‌ها رکورد دار وقوع زلزله در جهان و پیامد‌های ناشی از آن هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمین لرزه به تکان خوردن بخش قابل توجهی از سطح زمین گفته می‌شود که ناشی از انتشار ناگهانی انرژی در پوسته زمین است.

امواج زمین لرزه از جمله خطرناک‌ترین فاجعه‌های طبیعی است و دربیشتر موارد منجر به حرکت گسل‌های سطحی، لرزش، رانش زمین، جاری شدن سیل، پس لرزه و حتی سونامی می‌شود.

زمین لرزه قابل پیش بینی نیست، اما در برخی مناطق کره زمین به دلیل قرار گرفتن در کمربند نوار زلزله بیشتر اتفاق می‌افتد.

این مناطق بیشتر در اطراف لبه قاره‌ها و یا در وسط اقیانوس‌ها قراردارند و دراینجا لیستی از ۱۰ کشور آسیب پذیردر برابر زلزله دردنیا گرد آوری شده است.


جاکارتای اندونزی


شهر جاکارتا، پایتخت کشور اندونزی یکی از مناطق بسیار آسیب پذیر دربرابر زمین لرزه است. این شهر درقسمت آتش فشان‌های فعال اقیانوس آرام قرار گرفته است و در زمان بروز زلزله امکان فوران آتش فشان نیز وجود دارد. ارتفاع خاص جاکارتا ازسطح آب نیز سبب می‌شود تا در صورت بروز زلزله خطر وقوع سونامی وجود داشته باشد.


درسال ۲۰۰۴ وقوع زمین لرزه دراقیانوس هند سبب ایجاد زلزله و سونامی شدید (امواج با ارتفاع بیش از ۳۰ متر) در اندونزی شد و آمار‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۷۰ هزار نفر دراین کشور جان خود را از دست دادند.


ترکیه


ترکیه نیز یکی از کشور‌هایی است که به شدت درمعرض خطر بروز زلزله قراردارد، زیرا در منطقه‌ای بین صفحه‌های کشور عربستان، اوراسیا و آفریقا قرارداد.


درکشورترکیه تاکنون زلزله‌های فراوان آمده است، ازجمله در سال ۱۹۹۹ زلزله ۷ و ۶ دهم ریشتری به مدت ۳۷ ثانیه به وقوع پیوست و سبب مرگ بیش از ۱۷۰۰۰ نفر، زخمی شدن ۵۰ هزار نفر و بی خانمان شدن بیش از ۵ میلیون نفر شد.


مکزیکوسیتی، کشورمکزیک


در ماه سپتامبر سال ۱۹۸۵ در شهر مکزیکوسیتی کشورمکزیک، زلزله‌ای با قدرت ۸ و یک دهم ریشتر به وقوع پیوست که سبب مرگ بیش از ۴ هزار نفرشده است.


کشور مکزیک یکی از کشور‌های مستعد زلزله با آمار بالای وقوع زلزله درآن است. کشورمکزیک در بالای سه صفحه بزرگ تکتونیکی کوکو، صفحه اقیانوس آرام و صفحه آمریکای شمالی قراردارد و حرکت این صفحه‌ها سبب ایجاد زلزله و فعالیت‌های آتش فشانی می‌شوند.


السالوادور


کشور السالوادور نیز یکی دیگراز کشور‌های مستعد زلزله است و به دلیل این فاجعه طبیعی تاکنون آسیب‌های فیزیکی و تاسیساتی زیادی متحمل شده است.


این کشور در ۱۰۰ سال اخیر هر دهه دچار یک زلزله با بزرگی بیش از ۶ یا ۷ ریشتر شده و این زلزله‌ها باعث نابودی هزاران خانه سنتی شده است.


پاکستان


پاکستان نیز یکی از کشور‌های در معرض خطر زمین لرزه است.
مکان قرارگیری کشور پاکستان سبب شده است دارای بیشترین میزان زلزله در منطقه هیمالیا باشد که به دلیل حرکت رانشی گسل‌ها است.


درسال ۲۰۰۵ میلادی زلزله ۷ و ۶ دهم ریشتری در منطقه کشمیر پاکستان سبب مرگ بیش از ۷۳ هزار نفر شد. درسال ۲۰۱۳ نیز زلزله ۷ و ۷ دهم ریشتری سبب مرگ حداقل ۸۲۵ نفر دراین کشور شده است.


فیلیپین


کشور فیلیپین و شهر مانیل نیز به دلیل قرارگرفتن درلبه صفحه اقیانوس آرام به شدت درمعرض خطر وقوع زلزله است.
افزون بر زلزله به دلیل وجود آتش فشان‌های آبی فراوان، امکان فوران آتش فشان پس از رانش زمین وجود دارد.


در سال ۲۰۱۳ میلادی زلزله‌ای با مقیاس ۷ و یک دهم، درمرکز کشور فیلیپین سبب مرگ ۲۲۲ نفر و آسیب دیدن بیش از ۹۷۶ نفر شد.


اکوادور


کشور اکوادور نیز دارای چندین آتش فشان فعال است که این کشور را به یک سایت بسیارخطرناک برای وقوع زمین لرزه و رانش زمین قرارداده است.


اکوادور بین صفحه‌های آمریکای جنوبی و نازکا قراردارد.درسال ۲۰۱۴ زلزله‌ای با مقیاس ۵ و یک دهم ریشتر، کیتو را لرزاند.


کشور هندوستان


کشور هندوستان نیز با توجه به حرکت صفحه تکتونیکی به میزان ۴۷ میلی متر درهرسال درمعرض وقوع زلزله‌های مرگبار قراردارد.

در سال ۲۰۰۴ میلادی، بروز سونامی پس از زلزله سبب کشته شدن بیش از ۱۵ هزار نفر دراین کشور شده است.


کشور نپال


کشور نپال نیز یکی از کشور‌های مستعد بروز زمین لرزه، سیل، رانش زمین و آتش سوزی است. کارشناسان علت وقوع زلزله‌های پیاپی دراین کشور را رشته کوه هیمالیا میدانند که سبب بروز زلزله می‌شود.


در زمین لرزه سال ۲۰۱۵ در کشور نپال بیش از ۸۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند و این زلزله منجر به زخمی شدن حدود ۲۱ هزار نفر شد.
تعداد زیادی از کوه نوردانی که درآن زمان درحال صعود به اورست بودند نیز دراثر زلزله نپال جان خود را از دست دادند.


کشور ژاپن


موقعیت جغرافیایی کشور ژاپن و قرارگرفتن آن درامتداد حلقه‌های آتش فشانی اقیانوس آرام سبب مستعد بودن این کشور برای وقوع زلزله و فوران آتش فشان است. کشور ژاپن دارای ۴۵۲ آتش فشان است و پس از وقوع زلزله امکان فوران آتش فشانی و خطر سونامی وجود دارد.


درسال ۲۰۱۱ به دنبال وقوع یک زلزله، سونامی با امواج حدود ده متری در این کشور به وقوع پیوست که سبب مرگ هزاران نفر، آسیب به تاسیسات، ساختمان‌ها و حتی نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما شد.
منبع: listsurge
انتهای پیام/

برچسب ها: زلزله ، سونامی ، آتشفشان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.