سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معضلی به نام «ارتباط برقرار کردن در بزرگسالی»

با اینکه انسان را موجودی اجتماعی معرفی کرده‌اند، جالب است بدانید که به گزارش آمار رسمی کشور انگلستان، ۱ نفر از هر ۸ بزرگسال در این کشور هیچ دوست صمیمی‌ای ندارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیاری از ما بزرگسالان در یافتن دوستان جدیدی که بتوانیم به طور کامل به آنها اعتماد داشته باشیم و در همه مسائل زندگی‌مان شریک‌شان کنیم، ناتوان هستیم. تقریبا همه‌ دوستان صمیمی و با ارزش‌مان را از دوران تحصیل در مدرسه یا دانشگاه داریم و پس از آن، نتوانسته‌ایم کسی را به طور کامل به خلوت خصوصی و خانوادگی خود وارد کنیم.

با اینکه انسان یک حیوان اجتماعی به شمار می‌رود، اما جالب است بدانید که به گزارش آمار رسمی کشور انگلستان، هر یک نفر از ۸ بزرگسال در این کشور هیچ دوست صمیمی‌ای ندارد! این آمار بسیار عجیب و ترسناک به‌نظر می رسد، اما واقعیت دارد.

مارتین بارو، مشاور روابط در این‌باره می‌گوید: «بزرگسالان عموما خیلی زود اسیر کارهای روزمره زندگی خود همانند کار، تحصیل، ازدواج، بچه‌داری و … می‌شوند و از این رو، یافتن دوستان جدید و برقراری ارتباط با غریبه‌ها برای‌شان در اولویت آخر قرار می‌گیرد و در نتیجه تلاش خاصی برای این موضوع نمی‌کنند». اما چگونه می‌توان این مشکل را برطرف کرده و دایره روابط اجتماعی خود را گسترده‌تر کرد؟

شاید کلیشه به‌نظر برسد، اما اگر هیچ وقت برای داشتن دوستان جدید و تازه هیچ تلاشی نکنید، یا همیشه تنها می‌مانید یا به موجب حضور افراد همیشگی در اطراف‌تان، هیچ پیشرفت و تغییری در زندگی‌تان ایجاد نمی‌شود. اگر می‌پرسید که از کجا می‌توان با افراد جدید دوست شد؟ باید بگوییم که این موضوع به علایق و سلایق فردی شما بستگی دارد. مثلا می‌توانید با ثبت‌نام در کلاس‌های آموزشی زبان، هنر، رفتن به باشگاه‌های ورزشی یا عضو کتابخانه شدن، با غریبه‌هایی آشنا شوید که سلیقه شبیه شما دارند. یا به واسطه گروه‌ها و کانال‌های اینترنتی، کسانی را بیابید که همچون شما فکر می‌کنند. یا دایره سرگرمی‌های‌شان مشابه آن‌چیزی است که شما هم می‌پسندید.

یکی از بزرگ‌ترین موانعی که سر راه بزرگسالان برای ورود افراد جدید به زندگی‌شان وجود دارد، ثابت بودن عقاید و طرز فکرشان است. ما اصولا عادت داریم از کسانی که باورهای مشابه با ما ندارند دوری کرده و فاصله‌مان را با آن ها زیاد می‌کنیم. اما این امر موجب کوچک شدن دایره دوستان‌مان می‌شود.


بیشتر بخوانید: رازهایی درباره اشتباهاتی که مانع شادی و سلامتی‌مان می‌شوند




کودکان به دلیل اینکه تعصبات بسیار کمتری دارند، خیلی بهتر می‌توانند با فرهنگ‌ها، باورها و اخلاق‌های گوناگون کنار آمده و آنها را بپذیرند. برای یافتن دوستان جدید، بهتر است روشن‌فکر باشید و این را به یاد داشته باشید که همه نباید مثل ما فکر کنند. لازم نیست همه به باورهای ما ایمان داشته باشند و اعتقادات هر کسی برای خودش محترم و ارزشمند است.

این را در ذهن داشته باشید که اگر بخواهید در خانه بنشینید تا کسی شما را بیرون دعوت کند، شاید این انتظار برای همیشه طول بکشد. شاید هیچ‌کس از شما درخواست نکند که در سفر، کافه، رستوران یا شرکت در رویداد اجتماعی همراهی‌اش کنید. پس خودتان قدم جلو بگذارید. بیرون بروید و با غریب‌ها هم صحبت شوید. از دعوت کردن آشناها به کافه هراس نداشته باشید. شاید این بهانه‌ای برای دوستی‌های عمیق باشد. گروه‌های دوستی تشکیل دهید. از همکلاسی‌ها و همکاران گرفته تا دوستانِ دوستان را دور هم در یک فضای باز جمع کنید و به تدریج با هم بیشتر صمیمی شوید. این را بدانید که با گسترش دایره آشنایی‌ها خود، هیچ بخشی از زندگی شما به خطر نمی‌افتد.
شاید به واسطه اپلیکیشن‌های پیام‌رسان یا شبکه‌های اجتماعی از احوال بسیاری از اطرافیان خود مطلع باشید. اما این باعث نمی‌شود که شما احساس تنهایی نکنید.

برای برقراری رابطه‌ها، بهتر است قرارهای حضوری ترتیب دهید و چند ساعت در هفته را در کنار کسانی سپری کنید که به عنوان دوست برای خود انتخاب کرده‌اید. البته اگر تصور می کنید که هیچ وقت و زمانی برای قرارهای هفتگی ندارید، دست‌کم همان ارتباط جزئی در فضای مجازی را برای خود حفظ کنید.

همه ما به اقتضای شغل یا سن مجبور به تغییر هستیم، از تغییر محل زندگی و مدرسه گرفته تا شغل و محل کار. اما وقتی به هر دلیلی، فضای کاری شما تغییر می‌کند، به دوستی خود با همکاران سابق پایان ندهید. سعی کنید در کنار پیدا کردن افراد جدید، انسان‌هایی که قبلا هر روز با آن‌ها معاشرت داشته‌اید را نیز همچنان در جوار خود حفظ کنید. برای این منظور، هر روز یا یک روز در میان احوال‌شان را جویا شوید. حتی می‌توانید هر چند هفته یکبار با آنها قرار ملاقات گذاشته و رو در روی هم گپ بزنید.

منبع: روزنامه ابتکار

انتهای پیام/

چرا بزرگسالان دوست صمیمی ندارند؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.