سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبميوه ای زمستانی که توانایی حافظه شما را دو چندان می کند

متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: افرادی که روزانه ۶۰ میلی‌لیتر، یک چهارم لیوان آب برخى ميوه ها را مصرف می‌کنند از ابتلا به آلزایمر در امان می‌مانند.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اظهار کرد: مغز ما روزانه ۱۳۰ تا ۱۴۰ گرم گلوکز مصرف می‌کند، بنابراین باید سه وعده غذایی اصلی استفاده کنیم تا بتوانیم نیاز مغز به گلوکز را تامین کنیم.

وی درباره ميوهها و سبزیجاتی که موجب تقویت حافظه می‌شوند، بیان کرد: میوه‌ها و سبزیجات به علت خاصیت آنتی‌اکسیدانی که دارند، حافظه را تقویت می‌کنند از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان ها می‌توان به ویتامین C اشاره کرد که مرکبات منبع غنی از این ویتامین هستند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به تاثیر آب انار در تقویت حافظه افزود: مصرف روزانه ۶۰ میلی لیتر یک چهارم لیوان (آب انار) نقش موثری در تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد، به طور کلی میوه‌هایی با رنگ قرمز سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و سبب تقویت حافظه می‌شوند.

جوزدانی تاکید کرد: بلوبری نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان است و نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد. سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج و کلم بروکلی موجب تقویت حافظه می‌شوند سبزیجات نارنجی و بنفش رنگ مانند هویج فرنگی و کلم بنفش نیز به علت آنتی‌اکسیدان‌های بالایی که دارند نیز تاثیر بسزایی در تقویت حافظه دارند.

وی تصریح کرد: افراد برای تقویت حافظه نیز باید ماهی‌هایی که اسید چرب امگا سه بالایی دارند مانند سالمون را نیز در برنامه غذایی خود بگنجانند، بنابراین اشخاص باید برای تقویت حافظه از انواع ماهی‌های دریای آزاد و ماهی‌های تازه دریای جنوب استفاده کنند منابع غنی از امگا سه گیاهی مانند بذر کتان و گردو نیز نقش موثری در تقویت حافظه دارند البته امگا سه دریایی بهتر از امگا سه گیاهی است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: افرادی که به اختلالات هورمونی مانند مشکلات تیروئیدی دچار هستند، باید بذر کتان مصرف نکنند، زیرا بذر کتان در تعادلات هورمونی در بدن اختلال ایجاد می‌کند. زیتون و روغن زیتون نیز به علت اینکه حاوی اسیدهای چرب مفید هستند تاثیر چشم گیری در تقویت حافظه دارند، بنابراین افراد باید روزانه بین  پنج تا ۱۰ عدد زیتون مصرف کنند.

جوزدانی بیان کرد: از جمله ادویه‌هایی که در تقویت حافظه نقش موثری دارند می‌توان به زردچوبه اشاره کرد افراد با مشورت با پزشک خود می‌توانند در صورت نیاز از عصاره زردچوبه که به صورت مکمل در داروخانه ها وجود دارد، استفاده کنند چای سبز نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان است بنابراین افراد برای تقویت حافظه خود باید روزانه یک تا  ۲ فنجان از این دمنوش را مصرف کنند.

وی گفت: مغزها نیز به علت اینکه سرشار از ویتامین E هستند به تقویت حافظه کمک شایانی می‌کنند، افراد روزانه باید یک تا ۲ عدد مغز گردو و  ۱۰ تا  ۱۵ عدد مغز بادام مصرف کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: شکلات تلخ بالای هفتاد درصد نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان است بنابراین افراد برای تقویت حافظه باید روزانه حدود  ۳۰ گرم شکلات تلخ مصرف کنند.

وی تصریح کرد: تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه هاروارد نشان می‌دهند که ترکیباتی که حاوی چربی اشباع هستند مانند گوشت گوسفندی، غذاهای آماده همچون ناگت و همبرگر و پنیرهای پرچرب مثل پنیر پیتزا اثر مخربی بر حافظه دارند مصرف زیاد و طولانی مدت این مواد باعث می‌شود موادی به نام «بتاآمیلوئید» در بدن تولید شود که این مواد مانند پلاک‌هایی در مویرگ‌های مغزی می‌نشینند و سبب کاهش حافظه می‌شود بنابراین مصرف متعادل کلسترول نقش مهمی در تقویت حافظه دارد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: ورزش کردن و استعمال نکردن دخانیات نیز از جمله مواردی هستند که اثر چشم‌گیری بر تقویت حافظه دارند همچنین افراد برای داشتن حافظه قوی باید از مصرف مشروبات الکلی نیز خودداری کنند.

وی یادآور شد: افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود به میزان کافی آهن دریافت نمی‌کنند نیز قدرت یادگیری و حافظه‌شان کاهش پیدا می‌کند بنابراین افراد برای داشتن حافظه قوی باید از منابع غنی از آهن و روی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند.

انتهای پیام/

مهم‌ترین مواد غذایی تقویت‌کننده حافظه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۰ دی ۱۳۹۶
من عاشق ابمیوه هستم
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۸ دی ۱۳۹۶
استقلال
......
۲۲:۴۸ ۰۷ دی ۱۳۹۶
ممنون خوشمزه بود