وی در ادامه گفت: داروهای OTC یا بدون نسخه، داروهای متداول، پرمصرف، ارزان و کم عارضه ای هستند که بدون نسخه و تجویز پزشک از داروخانه ها در سراسر دنیا قابل تهیه هستند و حتی در باکس دارویی و جعبه کمک های اولیه بسیاری از منازل و خانواده ها موجودند، در بسیاری از نظام های سلامت کشورهای مختلف نیزمشمول بیمه نیستند، هیچ آنتی بیوتیکی در فهرست بدون نسخه قرار ندارد و همین امروز و قبل از ابلاغ چنین مصوبه ای بسیاری از افراد این داروها را بدون نسخه از داروخانه ها تهیه می کنند.
وی افزود: داروهای بدون نسخه برخی اقلام نظیر مسکن های خفیف مانند استامینوفن و ... یا داروهای سرماخوردگی و برخی محلول های ضد عفونی یا آنتی اسید گوارشی و ... را شامل می شود و در صورت نهایی شدن و ابلاغ، در حال حاضر ۸۳ قلم دارو را شامل می شود.
سرپرست روابط عمومی سازمان غذا و دارو همچنین افزود: در هر حال تاکنون چنین مصوبه ای در دولت نهایی و ابلاغ نشده است ولی در صورت اجرایی شدن افزون بر ۱۴۰ میلیارد تومان صرفه جویی در این موضع اتفاق خواهد افتاد که این منبع می تواند به اولویتهای بالاتر و مهم تری نظیر داروهای بیماران خاص و صعب العلاج و ... تخصیص یابد و از این جهت در راستای منافع عمومی و تسهیل ارائه خدمات دارویی ارزیابی می شود.
وی در پایان افزود: حسب اطلاع این مصوبه تنها در مورد داروهای بدون نسخه افراد بالای ۱۲ سال بوده و در صورت نهایی شدن، شامل نسخ دارویی بیمه افراد زیر ۱۲ سال نخواهد بود .
انتهای پیام/