سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکار‌های حفظ سلامتی بانوان باردار در روز‌های آلوده سال

با وجود خطرات جدی که آلودگی هوا برای سلامت بانوان باردار دارد با راهکارهایی می‌توان این خطرات را به حداقل رساند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  آلودگی هوا اثرات مخربی بر سلامت افراد به ویژه بانوان باردار می‌گذارد و سبب ابتلای مادر و نوزاد به بیماری‌های مختلف، تولد نوزاد با نقص مادرزادی، وزن کم در زمان تولد، کم هوشی و تولد نوزاد نارس می‌شود.


از جمله اثرات منفی آلودگی هوا بر جنین، می‌توان به اوتیسم، شش‌های تکامل نیافته و چاقی در کودکان اشاره کرد.

برای حفظ سلامتی در این زمان کارشناسان توصیه می‌کنند که بانوان از وضعیت آب و هوا و میزان بالابودن آلاینده‌ها درشهر و کلان شهر خود باخبر باشند.

نصب نرم افزار‌های پایش آلودگی هوا برروی تلفن همراه هوشمند این امکان را به مادر باردار می‌دهد تا در زمان بالا بودن میزان آلاینده‌ها از سفربه منطقه‌های آلوده خودداری کند.


آلودگی هوا در ظهر و در زمان افزایش دمای هوا بیشتر می‌شود به همین دلیل اگر نیاز به خروج ضروری از خانه دارید در اوایل صبح یا پس از غروب خورشید به این کار بپردازید، زیرا در این زمان میزان آلودگی هوا کمتر است.

اگر مجبور به رانندگی در هوای آلوده هستید توصیه می‌شود از مسیر‌هایی که میزان آلودگی هوا کمتر است برای تردد استفاده کنید، همچنین توجه ویژه‌ای به فیلتر‌های خودرو داشته باشید تا هوای آلوده کمتری وارد ماشین شما شود. در این زمان از روشن گذاشتن خودرو در پارکینگ خانه و محل کار به مدت طولانی خودداری کنید، زیرا می‌تواند سبب افزایش گاز‌های سمی و بروز مسمومیت در شما شود.


در زمانی که هوا آلوده است بازکردن درب و پنجره‌ها می‌تواند سبب ورود مواد آلاینده به درون خانه شود، اما بسته نگه داشتن پنجره‌ها به مدت طولانی نیز می‌تواند سبب تجمع آلودگی در محیط بسته شود.

کارشناسان توصیه می‌کنند درزمان‌هایی که میزان آلودگی هوا کمتر است مانند اوایل صبح یا شب برای مدت ۱۵ دقیقه پنجره‌ها را باز کنید تا هوای تازه جریان پیدا کند.

استفاده از فیلتر و گیاهان تصفیه کننده هوای داخل خانه نیز پیشنهادی عالی برای تنفس هوای تازه به شمار می‌آید.

ورزش و داشتن فعالیت فیزیکی برای سلامت بانوان و نوزاد بسیار مفید است و مانع از بروز بسیاری از مشکل‌ها در دوران بارداری می‌شود.


اگر کیفیت هوای خارج از خانه بسیار نامناسب است در محیط داخل خانه به ورزش و نرمش‌های مخصوص دوران بارداری بپردازید و برای ورزش و پیاده روی خارج از خانه نیز به پارک‌ها و بوستان‌ها بروید. درختان تصفیه کننده طبیعی آلودگی هوا هستند و ورزش در پارک می‌تواند سبب حفظ سلامتی و جلوگیری از آسیب دراثر آلودگی هوا شود.

افزون بر آلودگی هوا، انجام کار‌هایی مانند رنگ کردن درب، پنجره و دیوار‌ها نیز می‌تواند سبب آلودگی هوا و خطرزا بودن برای بانوان باردار شود.


کارشناسان اقامت مادر باردار دراتاقی که 2 روز پیش رنگ شده است را مناسب و ایمن نمی‌دانند، باز گذاشتن پنجره‌ها برای دگرگون کردن هوا، استفاده از رنگ‌های دوست دار محیط زیست که بوی کمتری دارد و نیز استفاده از دستکش و ماسک در زمان رنگ کردن سبب ایمنی مادر باردار می‌شود.

استفاده از محصول‌های پاک کننده شیمیایی نیز می‌تواند سبب آسیب به سیستم تنفسی بدن مادر و ابتلای جنین به بیماری شود به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند بانوان از محصول‌های پاک کننده دوست دار طبیعت که دارای ترکیب‌های حساسیت زا نیستند، استفاده کنند و در زمان نظافت و گردگیری خانه و محل کار حتماً از دستکش و ماسک استفاده کنند و پنجره‌ها را برای تبادل هوای داخل با خارج از محیط بسته باز نگه دارند.


هرگز 2 ماده شیمیایی را با یکدیگر ترکیب نکنید، زیرا می‌تواند سبب تولید گاز‌های سمی شود، به ویژه ترکیب آمونیاک و سفید کننده‌ها، یا اسید و سفیده کننده‌ها می‌تواند سبب ایجاد مسمومیت و شوک آنافلاکسی و حتی مرگ نابه هنگام در افراد شود.

به جای پاک کننده‌های شیمیایی می‌توانید از موادی، چون نوشابه گازدار یا سرکه برای ضدعفونی و پاک کردن سطح‌ها استفاده کنید که خطری برای سلامتی و ایجاد واکنش‌های آلرژیک ندارند.

زنان باردار از معاشرت با افراد سیگاری خودداری کنند

از معاشرت با افراد سیگاری خودداری کنید، زیرا دود سیگار می‌تواند آسیب‌های جبران ناشدنی بر سلامت جنین از خود بر جای بگذارد. اگر مجبور به اقامت در مکانی شدید که افرادی درآنجا سیگار مصرف کرده اند حتماً تهویه هوا را به کار بیندازید و پنجره‌ها را باز کنید تا هوای تازه تبادل پیدا کند.

استفاده از وسایلی، چون شومینه، روشن گذاشتن شعله گاز اجاق خوراک پزی، سوزاندن برگ و چوب درختان همگی می‌تواند باعث پخش مواد سمی در فضای بسته و بروز مسمومیت، بی حالی و استشمام گاز‌های سمی به وسیله مادر شوند.


نصب دستگاه نشان دهنده میزان گاز مونوکسیدکربن در خانه یک راه ایمن برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بروز مسمومیت اعضای خانواده است.

این وسیله می‌تواند خطر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن راشناسایی کند و مانع از مرگ و میر و آسیب‌های ناشی از استشمام با این گاز سمی شود.


در کنار رعایت موارد ایمنی، مصرف مواد غذایی سالم، مسافرت به منطقه‌های خوش آب و هوا در دوران بارداری و انجام تست‌های دوره‌ای برای بررسی وضعیت سلامت جنین می‌تواند سبب کاهش خطر مواد آلاینده بر رشد نوزاد و گذراندن دوران بارداری بی خطر شود.

منبع:Wikihow

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.