سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا سکته در بین جوانان زیاد شده است؟

یک متخصص قلب و عروق گفت: هر دردی که از ریشه دندان و فک شروع شده و تا ناف ادامه پیدا کند باید جدی گرفته شود لذا ممکن است نشانه ای از مشکلات قلبی باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر محمدحسین ماندگار فوق تخصص جراحی قلب و عروق گفت: متاسفانه آمار دقیقی از سکته قلبی در جوانان موجود نیست اما با توجه به مراجعاتی که بیماران کم سن و سال در رابطه با سکته های قلبی و انسداد عروق قلب مانند آنژیوپلاستی و یا جراحی قلب به ما دارند، متوجه شدیم تعداد بیماران قلبی در قشر جوان کشور رو به افزایش است .

وی در ادامه افزود: یکسری ریز فاکتورهای عمده برای بروز عارضه ها و سکته های قلبی وجود دارد مانند دیابت، فشارخون، چاقی، مصرف کالری زیاد، عدم فعالیت بدنی، استرس و زمینه ارثی. حال علاوه بر این موارد در زندگی شهری به علت مصرف زیاد فست فودها، غذاهایی پرکالری با چربی های اشباع شده و همچنین مصرف نمک زیاد و مصرف بالای سیگار در میان قشر کم سن و سال جامعه سکته و مشکلات قلبی در کشور بسیار مشاهده می شود. مصرف مواد مخدر(کوکائین و انواع قرص‌های روان گردان شایع در میان جوانان) نیز ثابت شده است اثرات منفی روی قلب و عروق افراد به جای می گذارند.

ماندگار اظهار داشت: الکل نیز یکی دیگر از مواردی است که مصرف آن باعث سکته های قلبی، نامنظمی ریتم قلب، گشاد شدن عضلات قلب و انسداد عروق قلب می شود. متاسفانه آمار مصرف موارد ذکر شده بخصوص مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل در جوانان کشور بالا رفته و ما شاهد آمار روز افزون این دسته ار بیماران هستیم.

عضو انجمن آترواسکلروز ایران متذکر شد: حال در میان تاثیرات امواج موبایل را نباید نادیده گرفت چرا که وای فای دیگر به جزئی از ملزومات زندگی بشر تبدیل شده است و در تمامی مکان ها وجود امواج موبایل نیز آشکار است. پارازیت ها که در طول شبانه روز با آن رو به رو هستیم، آلودگی های زیست محیطی، آلودگی صوتی و آلودگی هوا مسلما بی تاثیر نیستند.

این متخصص در پاسخ به این پرسش که آیا ارتباطی میان بروز مشکلات قلبی با آلودگی هوا وجود دارد یا خیر، گفت: بله مسلما وجود دارد و به ثبت علمی نیز رسیده است. آلودگی های زیست محیطی و حتی آلودگی هایی تحت عنوان آلودگی های نور (نورهایی که شبانه روز با آن برخورد داریم به غیر از نور خورشید) هم در پیدایش بیماری های قلبی و عروقی تاثیر دارند.

وی افزود: افرادی که در سنین پایین بیماری های انسدادی عروق قلب پیدا کرده و دچار سکته می شوند به علت آن که در سنین جوانی شاخه های جانبی قلب رشد کافی پیدا نکرده انسداد یکی از رگ های بزرگ قلب می تواند منجر به مرگ ناگهانی می شود اما در افراد مُسِن چون بیماری آهسته تر پیش رفته است باعث می شود رگ ها و عروق جانبی آرام آرام رشد کرده و انسداد یک مرتبه و ناگهانی یک رگ بزرگ کمتر منجربه مرگ ناگهانی می گردد.


بیشتر بخوانید: تعریق شدید اولین نشانه این عارضه مرگبار است!


پدر پیوند قلب ایران در پاسخ به این سوال که چرا اکثر جوانان بعد از ورزش کردن دچار حملات قلبی می شوند، گفت: در افرادی که ورزش را حرفه ای دنبال نمی کنند، ورزش سنگین و یکباره می تواند منجربه مرگ ناگهانی شود، این موضوع در رابطه با ورزشکاران حرفه ای نیز مشاهده شده است و این چندین علت دارد. بیماری های قلبی هستند(مانند کلفتی عضله زیر دریچه آئورت، آنومالی های عروق کرونر) که ثابت شده اند در فعالیت های شدید فرد را دچار مرگ ناگهانی می کند، حال به غیر از این موارد یک عدم تعادلی بین نیاز قلب به اکسیژن و خون در حین ورزش های سنگین به وجود می آید. لذا توصیه اکید داریم بدون نرمش و گرم کردن بدن نباید ورزش کرد و علاوه بر آن کسانی که قصد دارند ورزش های سنگین انجام دهند باید با آمادگی قبلی و تدریج باشد.

عضو هیات مدیره جامعه جراحان قلب ایران در پایان خاطرنشان کرد: جوانانی که سابقه مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر را دارند مسلما بیشتر از قشر دیگر در معرض ابتلا به عارضه انسداد عروق و دیگر بیماری های قلبی هستند لذا افراد در تمامی اقشار نباید از هر علامتی در بدن خود ساده عبور کنند چرا که گاهی همین علامت ساده می تواند منجر به مرگ وی شود. هر دردی که از ریشه دندان و فک شروع شده و تا ناف ادامه پیدا کند باید جدی گرفته شود لذا ممکن است نشانه ای از مشکلات قلبی باشد.

منبع:جام جم

انتهای پیام/

چرا جوانان بعد از ورزش دچار سکته قلبی می‌شوند؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.