سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

هیچکس توقع سوددهی 7 طرح جامع فولادی کشور را ندارد؟!

از ابتدای شروع به کار ۷ طرح جامع فولادی، اقتصادی نبودن فعالیت این طرح ها بعد از بازگشایی مورد بحث محافل صنعتی کشور است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به نیاز کشور به تولید فولاد خام ،در افق 1404 برنامه افزایش ظرفیت اسمی تولید فولاد خام از طریق طراحی طرح های هشت گانه فولاد در ۸ منطقه کم برخوردار و محروم کشور یعنی سفید دشت چهار محال و بختیاری در استان چهار محال و بختیاری،نی ریز در استان فارس، شادگان در استان خوزستان، میانه در استان آذربایجان شرقی، قاینات در استان خراسان جنوبی، سبزوار در استان خراسان رضوی، بافت در استان کرمان، بافق در استان یزد، کلید خورد؛ اما خیلی زود روند ساخت این طرح ها کند و حتی متوقف شد؛ مشکل اصلی هم مثل همیشه نبود منابع مالی مورد نیاز برای ادامه ساخت بود.

پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و انتصاب مهدی کرباسیان به سمت مدیرعاملی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، موضوع 8 طرح فولادی با جدیت بیشتری پیگیری شد و بعد از واگذاری یکی از این طرح ها به بخش خصوصی، ایمیدرو توانست منابع مورد نیاز 7 طرح با قی مانده را از طریق فاینانس چینی‌ها تأمین کند و در نتیجه اولین طرح یعنی کارخانه فولاد سپیددشت در سال 94 به بهره برداری رسید و به دنبال آن افتتاح فولاد میانه و شادگان نیز امیدها را برای راه اندازی کامل این 7 طرح فولادی دوباره زنده کرد.

اما آنچه در میان کارشناسان صنعت فولاد از ابتدای شروع به کار این 7 طرح مورد بحث بوده،ظرفیت تولید پایین این طرح ها و اقتصادی نبودن فعالیت آنها بعد از بازگشایی است.

در ادامه این گزارش، پای صحبت کارشناس،مدیر و مسئول این 8 طرح فولادی نشسته ایم که متن آن در ادامه آمده است؛

طرح جامع فولادی کشور توجیه اقتصادی ندارد

قدیر قیافه عضو هیأت مدیره انجمن سنگ آهن ایران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: 8 طرح فولادی میراثی است که از دولت نهم و دهم به دولت یازدهم و دوازدهم رسید. بر اساس تقاضایی که نمایندگان وقت مجلس شورای اسلامی، 8 طرح فولادی در 8 منطقه کشور با ظرفیت 800 هزار تن کلنگ خورد.

قیافه تصریح کرد: یکی از اساسی ترین مشکلات این طرحهای فولادی جانمایی آنها بود که به درستی انجام نشد و در نتیجه مشکلات بعدی در پی آن به وجود آمد.

عضو هیأت مدیره انجمن سنگ آهن ایران، اذعان کرد: مشکلات بیشمار در جهت راه اندازی این پروژه‌های فولادی موجب شد تا زمان افتتاح آنها از میانگین 2 سال و نیم به 10 سال برسد اما خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته ،اکنون شاهد بهرهبرداری از این طرحها هستیم.

وی ادامه داد: سود مشارکت طرحها از قیمت خود طرح و پیش بینی قیمت تمام شده بالاتر است و به لحاظ اقتصادی این 8 طرح فولادی توجیه ندارد.

قیافه تصریح کرد: امروزه در دنیا اکثر طرح های فولادی با مقیاس بیشتر از 5 میلیون تن راه اندازی میشود زیرا با مقیاس کمتر از این مقدار طرح فولادی توجیه اقتصادی نداشته و قیمت محصول تمام شده بالا در می‌آید.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر این واحدهای تولیدی باید در کنار واحدهای تولید مواد اولیه و بر سر راه خطوط آهن و بنادر ساخته شود و این اتفاقی است که در 8 طرح فولادی نیفتاده و توجه ویژه طرحها به توسعه یافتن مناطق محروم معطوف بوده است.

این تولید کننده سنگ آهن ابراز کرد: به دلیل تحریمها تامین مالی این طرحهای فولادی همیشه مشکل ساز بوده است اما با تلاشهایی که شرکت ملی فولاد و ایمیدرو در چند سال گذشته صورت دادهاند، توانستند هزینه های مالی این پروژهها را از سوی چینی ها فاینانس کنند.

قیافه اظهار کرد: امیدواریم این طرحها در آینده به عنوان طرحهای اقتصادی و سود ده باشند هر چند که تجربه سایر نقاط دنیا این را نشان داده که نمیتوان از چنین طرحهایی توقع سود دهی داشت.

وی پیشنهاد داد: 8 پروژه تولید فولاد به سمت تولید بریکت آهن داغ بروند تا هزینه های تولید را کاهش داده و پروسه صادرات را آسان تر کنند.
قیافه با اشاره به این موضوع که بیشترین ارزش افزوده مربوط به تولید بریکت است ،اضافه کرد: از طرف دیگر بهتر است کارخانه هایی که هنوز واحد ساخت فولاد ندارند به این سمت حرکت نکنند زیرا ساخت واحدهای جدید فولاد سازی بسیار هزینه بر است و تولید بریکت اقتصادی تر خواهد بود.

عضو هیأت مدیره انجمن سنگ آهن ایران در خاتمه گفت: امیدوارم مدیران این پروژه های فولادی سیاستهای درستی در جهت اقتصادی تر کردن 8 طرح فولادی اتخاذ کنند تا در آینده شاهد رونق صنعت فولاد سازی کشور باشیم.

روند توسعه 7 طرح فولادی مثبت است

مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ایران در برنامه چشم انداز ۲۰ ساله خود طبق طرح جامع فولاد، دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را هدفگذاری کرده است و با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، این برنامه قابل تحقق است.

کرباسیان در ادامه افزود: برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده فولادی در افق 1404،فعالیت 7 طرح فولادی کشور با ظرفیت کامل الزامی است.

معاون وزیر صنعت معدن تجارت در تشریح هفت طرح فولادی تصریح کرد: طرح های استانی فولاد اگرچه در شروع به کار دولت و مدیریت جدید ایمیدرو، چالش های متعددی را در حوزه های اجتماعی و اقتصادی ایجاد کرده بود، اما تصمیم بر آن شد که این طرح ها به سرانجام رسیده و انتظار مردمان آن مناطق محقق شود.

وی تأکید کرد: ایمیدروبا مشارکت بخش خصوصی، توانست در آبان ماه کارخانه آهن اسفنجی فولاد سفید دشت چهار محال و بختیاری، به عنوان نخستین کارخانه از فولادهای استانی را افتتاح کند و به سرعت محصول تولیدی را در اختیار مشتریان داخلی قراردهد و پس از آن نیز فولاد میانه و شادگان به بهره برداری رسید.

مدیرعامل سازمان ایمیدرو با اعلام افتتاح فولاد خراسان و نی ریز در آینده نزدیک، مطرح کرد: افتتاح این پروژه ها در شرایطی بود که طی سه سال منتهی به سال ۹۲ این طرح ها در اجرا به سکون رسیده بودند اما در دولت یازدهم، در مسیر ساخت و راه اندازی قرار گرفتند.

کرباسیان در پایان روند بازگشایی کارخانه های 7 طرح فولادی را مثبت ارزیابی کردو گفت:با تدابیر اندیشیده شده از سمت ایمیدرو و وزارت صنعت معدن وتجارت،در آینده همه این طرح های فولادی دارای ارزش افزوده مثبت خواهند بود.

بازگشایی 7 طرح فولادی برای نیل به اهداف افق 1404 الزامی است


محمود ارباب زاده مدیرعامل فولاد سپیددشت یکی از 7 طرح فولادی کشور، در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مکان یابی طرح های فولادی با هدف توسعه صنعت در مناطق محروم کشور صورت گرفت نه با هدف توجه به تقویت صنعت فولاد، در نتیجه مکان های انتخاب شده اشکالات فراوانی به ویژه در حوزه امکانات زیر ساختی دارند.

وی در ادامه افزود: ساخت طرح های فولادی بسیار کند پیش رفت و مهم ترین عامل در این میان عدم وجود بودجه کافی بود که این مشکل تا حدی بعد از فاینانس شدن طرح ها توسط کشور چین ،روند ساخت این پروژه ها شتاب بیشتری گرفت.

ارباب زاده اذعان کرد:این طرح ها با مطالعات اولیه درستی آغاز نشد اما از آنجایی که سرمایه عظیمی از کشور در آن صرف شده نمی توانیم به راحتی آنها را تعطیل کنیم زیرا در بین مردم منطقه هایی که کارخانه در آنها احداث شده، امید بسیار بالایی برای ایجاد شغل برای بومیان منطقه به وجود آمده است.

مدیرعامل فولاد سپیددشت اضافه کرد:بهترین راهکار برای اینکه طرح ها به سود دهی رسیده و توقعات مردم استان هایی را که محل احداث کارخانه های فولاد است برآورده کند، به تولید رساندن هرچه سریعتر پروژه های مذکور و تکمیل زنجیره تولید در بالادست و پایین دستاست.

وی در پایان با تاکید بر لزوم ایجاد تغییرات اساسی در ساختار اجرایی این کارخانه های فولادی گفت: با توجه به چشم انداز تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404،ضرورت دارد دولت تمام تلاش خود را در جهت بازگشایی و توسعه این 7 طرح فولادی کشور به کار ببندد.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

بررسی 7 طرح فولادی کشور

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۴ ۰۷ دی ۱۳۹۶
در سراسر ایران این همه تحصیلکرده دانشگاهی باسواد (و البته همه اینها بدون شغل مناسب و یا بیکارند) در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا داریم ولی دولت ازشون نمیخواد استفاده کنه

جهاد دانشگاهی را به جهاد سازندگی کشور تبدیل کنیم تا چرخ تولید و اقتصاد ایران بچرخد

ما همه جا اثبات کردیم که خواستن توانستن است و ما میتوانیم
ناشناس
۲۱:۰۰ ۰۷ دی ۱۳۹۶
چطور مگه
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۷ دی ۱۳۹۶
لیسانس ها و فوق لیسانس ها یک کاری بکنند
h
۰۸:۵۷ ۰۷ دی ۱۳۹۶
ندراد...!!!!
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۷ دی ۱۳۹۶
توقع سود دهی نداریم!!!!!!!! ای یعنی چی .طرح هایی با اون عظمت و هزینه بالا بزنیم بدون فکر و تحقیق و بعد بگیم توقع سود نداریم.یعنی این همه از جیب ملت بزنیم که بعدم ضرر کنیم .
ناشناس
۰۸:۴۱ ۰۷ دی ۱۳۹۶
واقعا جای تاسفه
حمیدرضا
۰۸:۱۵ ۰۷ دی ۱۳۹۶
هیچکس توقع سوددهی 7 طرح جامع فولادی کشور را ندراد؟!
ندراد؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۰۸:۰۴ ۰۷ دی ۱۳۹۶
چرا این سود دهس پیش بینی نشده ؟
ناشناس
۰۸:۰۴ ۰۷ دی ۱۳۹۶
چرا این سود دهس پیش بینی نشده ؟