وی افزود: در گذشته به مطالعات اقتصادی و ترافیکی در پروژه ها کمتر توجه می شد و معمولا برای انجام پروژه های بزرگ، پیوست ترافیکی و امکان سنجی وجود نداشت.
عضو شورای شهر تهران گفت: در مهندسی صنایع بحثی در رابطه با هزینه و فرصت پروژه ها مطرح است و باید فرصت ها در کنار هزینه و سود محاسبه شود.
فراهانی تصریح کرد: متاسفانه برخی پروژه ها در گذشته به انجام پیوست عنایت کمی داشتند؛ مثلا در مورد ساخت پل صدر این مطالعات انجام نگرفته است. حتی ۴ برگ مطالعه در این خصوص به ما داده نشده است. همچنین پروژه شهر آفتاب نیز پیوست ترافیکی ندارد.
وی افزود: امروزه شاهد هستیم پل صدر نتوانسته کارکرد اصلی خود را که همان کاهش بار ترافیکی و ایفای نقش ترافیکی است را انجام دهد و خود معضلی برای ترافیک شده است.
عضو شورای شهر تهران گفت:برخی صاحبنظران می گویند ساخت پل ها و اتوبان های دو طبقه به جهت خطرات زیست محیطی و مخاطرات زلزله منسوخ شده است.
فراهانی تصریح کرد: بر اساس آمار منتشر شده، مسئولان گذشته برای ساخت پل طبقاتی صدر و زیرگذر نیایش بیش از ۱ میلیارر دلار در آن زمان و به ترتیب ۱۳۰۰ میلیارد و ۲۷۰۰ میلیارد هزینه کرده اند.
وی افزود:اگر ساخت هر کیلومتر مترو را ۲۲۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، می توانستیم دو خط مترو با همین ابعاد و طول بسازیم و بهره برداری کنیم.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: متاسفانه علی رغم اینکه همه شعار مبارزه با آلودگی هوا را می دهند و همه می دانند نیاز اول تهران توسعه حمل و نقل عمومی است نه احداث پل و تونل که شوق حضور اتومبیل و ترافیک را افزایش می دهد و پایتخت را چند روز به تعطیلی می کشانیم.
فراهانی گفت: اعتباراتمان را به تونل سازی اختصاص دادیم، در صورتی که همیشه از کمبود اعتبارات رنج می بریم.
وی افزود: سهم هر شهروند تهرانی برای این پروژه ها بیش از ۸۰۰ هزار تومان است.
عضو شورای شهر تهران گفت: نکته دوم توجه به جذب سرمایه داخلی و خارجی در شرایط فعلی برای انجام پروژه ها است.
فراهانی تصریح کرد: در شرایط فعلی توجه به پروژه های BOT و جذب سرمایه گذاری که بتواند پروژه های زیر بنایی تهران را با سرمایه گذاری بر عهده بگیرد، احساس میشود.
وی افزود: نیاز است در مجموعه معاونت فنی و عمران شهرداری تهران کارگروهی برای ساماندهی ایجاد شود.
انتهای پیام/