در این مراسم، مهدی قزلی دبیر اجرایی جایزه ادبی جلال آل احمد با اشاره به تغییر دولت و تأخیر در برگزاری جایزه ادبی جلال آل احمد اظهار کرد: مراسم اختتامیه جایزه ادبی جلال آل احمد، شنبه 16 دی ماه ساعت 14 در تالار وحدت برگزار میشود.
وی اظهار داشت: انتخاب دبیر و هیئت علمی جایزه ادبی جلال آل احمد از کارهای مهم است و ترجیح می دادیم این اتفاق در ثبات سازمانی بیفتد. امیدوارم از سال آینده این رویه تصحيح شود و همان ابتدای آذر ماه این جایزه ادبی را برگزار کنیم. بعد از اعلام فراخوان جایزه و نامهنگاری با ناشران حوزه ادبیات داستانی، اسامی را از خانه کتاب گرفتیم. براساسِ همان اسامی غربالگری اولیه را انجام دادیم. نهایتا در بخش رمان 500 اثر، داستان کوتاه 400 اثر، مستندنگاری 300 اثر و در بخش نقد ادبی 330 اثر به دبیرخانه جایزه ادبی جلال آل احمد رسید.
قزلی افزود: هر سال انتخاب دبیر علمی جایزه ادبی جلال آل احمد با واکنش هایی از سوی جامعه ادبیات مواجه شده است. جناب سرشار محق هستند، اگر نظری درباره دبیر جایزه ادبی جلال آل احمد دارند، بیان کنند. نه ما باید ناراحت شویم نه ایشان باید انتظار داشته باشند اگر اظهار نظری کرد، مقام وزارت آن را اجرا کند. فکر میکنم کارنامه شهریار عباسی در حوزه ادبیات روشن است. ده کتاب گردن کلفت دارد و تعداد جایزه هایی که بردند از انگشتان دست بیشتر است.
وی تصریح کرد: بخش «یک دهه ادبیات اقتصادی و پیامدهای اجتماعی کار» به این دوره جایزه ادبی جلال آل احمد افزوده شد. کتاب هایی که طی ده سال در این زمینه نوشته شده، بررسی شدند و برگزیدگان آن در مراسم اختتامیه اعلام خواهند شد. پیگیر هستیم بخش ویژه تاجیکستان را هم داشته باشیم؛ هرچند هنوز از سوی دوستانمان در این کشور جوابی دریافت نکردیم.
در ادامه مراسم، شهریار عباسی دبیر علمی جایزه ادبی جلال آل احمد، گفت: داوران جایزه ادبی جلال آل احمد در همین فرصت کم توانستند به دقت و با انصاف کارشان را انجام دهند. سعی کردیم داوران هم دانش کافی در حوزه ادبیات داشته باشند و هم به خوشنامی و انصاف مشهور باشند و هم نماینده تمام جریان های ادبی باشند. امیدواریم تلاش ما در نهایت به ثمر بنشیند و این دوره جایزه ادبی جلال آل احمد کمکی به پیشرفت ادبیات به ویژه ادبیات داستانی باشد که روزگار خوبی را نمی گذراند و در تولید، توزیع و نشر آن با مشکل مواجه هستیم.
وی درباره معبار ارزیابی آثار بیان کرد: براساس معیارهایی که برای انتخاب آثار سالم وجود دارد و همه درباره آن اتفاق نظر دارند، آثار را داوری میکنیم. بخشی از کار داوری به سلیقه داوران و مخاطب کاردان بستگی دارد. به طوری که اگر داور جایزه ادبی را تغییر دهیم برگزیدگان آن تغییر خواهد کرد. ممکن است برگزیدگان ربط مستقیمی به آثار جلال آل احمد نداشته باشند و اینطور نیست که نثر، زبان و حتی شیوه تفکر برگزیدگان باید شبیه جلال باشد. به شخصه جلال را نویسنده ای جویای حقیقت می دانم که در دوران زندگیاش متحول شد. شاید اگر زنده می ماند باز هم متحول می شد. امروز ما دغدغه های متفاوت تری با جلال آل احمد داریم.
دبیر علمی جایزه ادبی جلال آل احمد در پایان تاکید کرد: جایزه ادبی جلال آل احمد یک جایزه ملی است. کاری که در این جایزه ادبی انجام میشود، در جهت واگذاری امور به اهالی فرهنگ است.سعی می کنم هرجا سلامت حسن نیت و انصاف ببینم به ادبیات داستانی کمک کنم.
انتهای پیام/