سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

آدرس دقیق گسل‌های تهران/ زلزله با فلات ایران چه خواهد کرد؟

در شرایطی که باید حدودا هر ۱۵۰ سال یکبار شاهد زمین لرزه در بسیاری از شهر‌های پرجمعیت کشور باشیم، سال‌هاست که زلزله در این شهرها تاخیر افتاده است.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز 5 دی سالگرد زلزله 6.6 ریشتری بم در سال  ۱۳۸۲ است، زلزله ای که بیش از 26 هزار گشته برجای گذاشت و باعث شد تا این روز به نام «روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی» نام گذاری شود.

زلزله جزء حوادث متداول در فلات ایران محسوب می شود و در بسیاری از مناطق این فلات احتمال زمین لرزه وجود دارد؛ از جمله این مناطق شهر تهران است که مدت زیادی از زمان بازگشت زلزله در آن گذشته و هر لحظه امکان وقوع زمین لرزه در آن وجود دارد و برهمین اساس زلزله چهارشنبه گذشته تهران را هم می توان هشدارهای در این خصوص دانست.

اکنون زمان مناسبی است تا نگاهی دقیق تر به موضوع زلزله داشته باشیم و  بررسی کنیم که اصلا زلزله چیست؟ چرا اتفاق می افتد؟ چرا در یک مقطع زمانی، چندین زلزله در یک منطقه رخ می‌دهد؟ و یا احتمال وقوع زلزله در کدام‌یک از مناطق کشور بیشتر است؟

برای درک بهتر علت وقوع زلزله، ابتدا باید گسل را بشناسیم؛ گسل‌ها (Fault) صفحات شکسته شده‌ای هستند که در پوسته زمین وجود دارند؛ انرژی نهفته‌ای در پایین این صفحات وجود دارد که با حرکت و لغزش سریع این صفحات در کنار هم، انرژی آزاد می‌شود و آزاد شدن این انرژی‌ها علت اصلی وقوع زلزله است.

 

 

گرچه لغزش و حرکت گسل‌ها مهم‌ترین علت وقوع زلزله است اما ریزش کوه‌ها، فعالیت‌های آتشفشانی، فعالیت‌های انسانی مثل انفجار در معادن و آزمایش‌های هسته‌ای هم می تواند از دیگر عوامل وقوع زمین‌لرزه باشد.

به نقطه آغازین لغزش و شکاف، کانون گفته می‌شود و در اطلاعیه‌های مراکز زلزله نگاری هم به مرکز زمین‌لرزه اشاره می‌شود، در حقیقت مرکز زمین لرزه، نقطه‌ای در راستای عمودی کانون بر روی زمین است، مرکزی که می‌تواند در دریا، بیابان یا وسط یک شهر باشد.



خطر زمین لزره در مناطق مختلف کشور چگونه است

گرچه با قاطعیت نمی‌توان از وقوع یا عدم وقوع زلزله در یک منطقه گفت اما نقشه نواحی لرزه خیز و گسل‌های موجود در کشور نشان می‌دهد احتمال وقوع زلزله در بعضی از مناطق کشور بیشتر از سایر مناطق است و در عوض در مناطقی از ایران که میزان تغییر پوسته در آن‌ها اندک بوده، احتمال وقوع زلزله کمتر است؛ یکی از این مناطق، نوار "سنندج- سیرجان" است که در طول این نوار شهرهایی، چون سنندج، گلپایگان، اصفهان و سیرجان قرار دارند؛ همچنین دشت خوزستان در منتهی الیه جنوب غربی کشور که شهرهایی، چون آبادان و خرمشهر در آن واقع هستند، از مناطق کم لرزه کشور محسوب می‌شود.

 

 

وجود گسل‌های فعال و قدرتمندی در کشور، موجب شده تا احتمال وقوع زمین لرزه در مناطقی از کشور، بیش از دیگر مناطق باشد و این درحالی است که بسیاری از شهر‌های پرجمعیت کشور در همین مناطق پرخطر ساخته شده‌اند.

شهر‌های تهران، مشهد، نیشابور، تبریز، بیرجند، جیرفت، کرمان و تربت حیدریه از این شهر‌ها هستند، در بسیاری از این شهر‌ها مدت هاست که زمین لرزه‌ای رخ نداده است؛ به طور مثال در حالی‌که به طور تقریبی باید در هر ۲۰۰ سال شاهد یک زمین لرزه با بزرگای بیش از ۷ ریشتر در یک منطقه باشیم ۲۳۴ سال از آخرین زمین لرزه بزرگ در شهر تبریز می‌گذرد، در تهران هم ۱۸۳ سال از آخرین زمین لرزه بزرگ می‌گذرد؛ گسل نیشابور هم با ۷۴ کیلومتر، ۶۲۴ سال است که غیر فعال و ساکن شده‌ است.

 

زلزله در تهران 

از نظر زمین شناسی شهر تهران در نزدیکی رشته کوه البرز و در یک دشت وسیع قرار گرفته است که چندین رشته گسل فعال، اصلی و فرعی در آن وجود دارد؛ مهم‌ترین گسل‌های شهر تهران عبارتند از گسل مشا با طول تقریبی ۲۰۰ کیلومتر، گسل شمال تهران با طول تقریبی ۹۰ کیلومتر و گسل جنوب ری با طول تقریبی ۲۰ کیلومتر.

قدرت و توان تخربی گسل‌ها با یکدیگر برابر نیست اما می‌توان گفت انرژی تخلیه شده از سه گسل بزرگ تهران بالای 7 ریشتر است، بر اساس برآورد‌ها توان لرزه‌ایی گسل شمال تهران ۷ ریشتر یا گسل ری نزدیک به 7 ریشتر است و همچنین قدرت تخریب هر یک از گسل‌ها در تمام مناطق شهر تهران یکسان نخواهد بود.

بهرام عکاشه، پدر علم زلزله شناسی ایران معتقد است که در صورت وقوع زلزله در شهر تهران، مناطق ۱، ۲ و ۳ به دلیل حضور گسل‌های شمال تهران و مشا بیشترین آسیب را خواهند دید اما مناطق ۷، ۹،۱۲،۱۱ و ۱۷ به دلیل وجود بافت متراکم و فرسوده، بیشترین آسیب پذیری را در برابر زلزله دارند.

 

 

گسل شمال تهران از سوهانک و لشکرک آغاز شده و با عبور از مناطق فرحزاد و حصارک به سوی غرب کشیده شده است، مناطق نیاوران، تجریش، زعفرانیه، الهیه و فرمانیه بر روی این گسل قرار دارند.

گسل مشا، گسلی است طویل، اساسی و لرزه زا است که در طول رشته کوه البرز و از شمال آن بر روی دامنه‌های جنوبی رانده شده است، گسل مشا در بالا دست سد لتیان با گسل شمال تهران تلاقی دارد و به همین دلیل لغزش و فعالیت هر یک از دو گسل مشا یا شمال تهران، به حرکت گسل دیگر ختم می‌شود.

گسل ری از جاده خاوران شروع شده و در امتداد جاده کمربندی تهران پیش از رسیدن به قدس و شهریار در چهاردانگه به اتمام می‌رسد، این گسل به دو بخش گسل شمال ری و گسل جنوب ری تقسیم می‌شود؛ گسل شمال ری در امتداد مسیر بهشت زهرا و بزرگراه ری واقع است.

به جز این سه گسل بزرگ تهران، گسل‌های مفرد و کوچکتری هستند که گرچه از طول و قدرت کمتری برخوردارند، ولی به دلیل تراکم جمعیت بر روی آن‌ها می‌توانند خطر ساز باشند. گسل ملاصدرا یکی از همین گسل‌هاست که در امتداد خیابان شریعتی تا شهرک غرب از محلات ونک، میرداماد، برج میلاد، سعادت آباد و شهرک غرب عبور می‌کند؛ همچنین گسل شرق با عبور از اراضی سرخه حصار در امتداد بزرگراه شهید بابایی، تا پل سید خندان کشیده شده است.

در صورتی که گسل ری فعال شود به مناطق ۹ تا ۲۰ لطمه خواهد زد؛ همچنین با فعالیت گسل مشا، سراسر منطقه ۱ و قسمت زیادی از مناطق ۳ و ۴ به طور جدی آسیب خواهند دید. اما آیا گسل‌های تهران به محدوده خاصی آسیب خواهند زد؟ برای مثال، آیا گسل مشا برای ساکنین مناطق جنوبی تهران خطرناک نخواهد بود؟

طبق محاسبات انجام شده و براساس آن چیزی که کارشناسان می گویند، در صورت فعال شدن گسل ری، بیش از ۸۰ درصد خسارت‌های وارده در مناطق ۱۱، ۱۲، ۱۶ تا ۲۰ خواهد بود دلیل این خسارت بالا، وجود ساختمان‌های فرسوده و آسیب پذیر خواهد بود. به نظر می‌رسد منطقه ۱۵ به دلیل تعداد زیاد واحد‌های مسکونی و همچنین بافت قدیمی تر، بیشترین آسیب پذیری را دارد.

خسارت‌های وارده به دلیل فعال شدن گسل ری در مناطق ۱ تا ۵ که در مناطق شمالی شهر تهران قرار دارند تقریبا کم و حدود ۳۰% است.

در صورت فعال شدن گسل مشا، میزان خسارت برای بیشتر مناطق شهری حدود ۱۰% است به استثنای منطقه ۱۲ که به دلیل قرار گرفتن بازار بزرگ تهران و بافت بسیار متراکم و فرسوده، نسبت خسارت در آن ۳۰% است.

در مورد گسل شمال تهران، شدت زلزله در مناطق شمالی شهر زیاد است، نسبت خسارت در مناطق ۱ تا ۵ که در این مناطق قرار دارند، قرار دارند تقریبا ۵۰% است، با این وجود تعداد ساختمان‌های فرسوده و آسیب‌پذیر در این مناطق زیاد نیست.

برخی از گارشناسان معتقد هستند در صورت وقوع زلزله بزرگ در شهر تهران، تعداد کشته‌ها بسته به ساعت وقوع آن، حداقل از نیم میلیون تا یک و نیم میلیون نفر و تعداد مجروحین، بیش از ۲ برابر آن است و با پایان یافتن زمین لرزه فجایعی نظیر ترکیدگی لوله های آب و گاز، شیوع بیماری‌های مختلف و آتش سوزی امکان وقوع دارند و مطرح می شود ۸۰ درصد تلفات تازه زمانی اتفاق می‌افتد که ۲ ساعت از وقوع زلزله گذشته است؛ این کارشناسان حدود پانصد هزار ساختمان  ویران شده و بیش از ۲۲۰ میلیارد دلار خسارت را از جمله هزینه های زلزله در تهران می دانند.

به نظر می‌رسد اجرای ۳ راهکار مهم برای کاهش تلفات و خسارات، لازم و ضروری به نظر می‌رسد؛ ابتدا، اجرای جدی ایمنی در ساختمان و رعایت استاندارد‌های ساخت و ساز؛ دوم، آموزش همگانی در مورد اقدامات صحیح پیش از وقوع زلزله، حین زلزله و پس از آن از طریق مدارس، دانشگاه ها، رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی؛ سوم، تمرین و ارزیابی فرآیند‌های مدیریت بحران و نحوه عمل دستگاه‌های اجرایی نظیر هلال احمر و وزارت بهداشت پس از وقوع زلزله.

 

انتهای پیام/ 

 همه چیز درباره زلزله تهران

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۱
در انتظار بررسی: ۰
مهدی
۰۴:۲۵ ۲۹ تير ۱۳۹۷
سلام به همه همشهری ها؛
زلزله تهران که قطعیه، اما خدا میدونه کی میاد.
ما باید مراقب کارا و رفتار و نوع زندگی مون باشیم و هیچوقت خدا رو فراموش نکنیم تا خدا هم لطفش رو شامل حالمون کنه.
راستی، خیلی از حوادث نتیجه کارای خودمونه...
Helen
۰۹:۴۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
وای خدا به داد مردم تهران برسه
م.نوری
۱۷:۵۲ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
فقط دعا کنید خدا ارحم الراحمینه
کاوه
۲۱:۴۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۶
تهران افتضاح شده از نظر جمعیت همه قومی ریخته توش من نمیدونم چی داره اما خدابزرگه چیزی پیش نمیاد اما من تو خوزستان بزرگ شدم و ساکن اهوازم اصلا زلزله ندیدم بیاد خدا رحم کنه ب اونا ک تو مترو هستن ....
ناشناس
۰۳:۳۷ ۱۲ دی ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
ناشناس
۰۳:۳۷ ۱۲ دی ۱۳۹۶
انشالله هیچ حادثه ای پیش نمیاد .خدا هست وتوکل بر خدا کنید .
رضا
۱۶:۵۰ ۰۹ دی ۱۳۹۶
اگه از بحث علمی زلزله و... بگذریم.اتفاقاتی مثل زلزله ،سیل،طوفان قدرت نمایی طبیعت هست وهیچ قدرتی بالاتر از اون وجود نداره جز قدرت خداوند که خالق همه هستی هست.و همه چی به اراده و اذن پروردگار اتفاق می افته.و هیچ قدرتی توان مقابله با آنها رو نداره.حالا علاوه بر انجام راهکارهایی مثل استفاده از تکنولوژی های روز در ساخت و سازها برای کاهش آسیب های جدی. دعا کردن رو از یاد نبریم دعا برای سلامتی حجت خدا بر روی زمین.که همه آسمانها و زمین به اذن خداوند در اختیار ایشان هست.واگه از او بخواهیم تا برای سلامتی همه مردم دعا کنن مطمئن باشیم خداوند دعای ایشان رو اجابت خواهد کرد.
لازم به ذکر هست که ما هم نباید به طبیعت آسیب برسونیم.قطع کردن درختان. استفاده بی رویه از آب،استفاده از بنزین بی کیفیت همگی و...عواقب و آثارش به خودمون برمیگرده و نسل های بعد از خودمون.
الهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
۰۲:۱۵ ۰۹ دی ۱۳۹۶
بیخیال. خدا بزرگه
M.h
۱۰:۰۱ ۰۸ دی ۱۳۹۶
کشور ما با این همه گسل بازم داریم مثل زمان قلقلی میرزا شهر و خونه میسازیم ، صدتا زلزله بم دیگه هم بیاد بازم داستان همینه ،کی قرار از تکنولوژی که ژاپنیها بهش رسیدن ما استفاده کنیم خداداند
ناشناس
۲۳:۴۵ ۰۷ دی ۱۳۹۶
سلام دوستان تهرانی تو تهران وجود نداره همه زوارن و مقیم تهرانن
ناشناس
۰۲:۱۴ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
خوشبحالتون. لابد جایی دارین که برین. اون بنده خداهایی که تهرانی اصیلن و هیچ شهرستانی زمین و خونه و فک و فامیل ندارن چی؟!
خدا به هممون رحم کنه.
سعید
۱۷:۵۲ ۰۷ دی ۱۳۹۶
تهرانیا بیشتر از همه چیز باید تگران موش ها باشن
چون بعد از زلزله 70 میلیون موش زنده خوار میان بالا تو زندگی مردم
بینا
۱۵:۰۴ ۰۷ دی ۱۳۹۶
فقط خدا رحم کنه به مردم ایران فقط اینوکم داشتیم ما چند شبه بیرون می خوابیم
کوروش
۲۳:۵۵ ۰۶ دی ۱۳۹۶
کاش زلزله بیاد خلاص بشیم از این زندگی....، الانشم داریم زنده میمونیم زندگی نمیکنیم.
ناشناس
۱۵:۵۰ ۰۶ دی ۱۳۹۶
من امتحان کنکور نکشتم زلزله می کشتم
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۶ دی ۱۳۹۶
وقتی زلزله قیامت میاد و حتی کوه ها متلاشی میشن. تصورش وحشتناکه. خدا به هممون رحم کنه ان شاءالله
مرتضی
۰۹:۱۵ ۰۶ دی ۱۳۹۶
تاشقایق هست زندگی باید کرد،نه فرار
ناشناس
۰۸:۳۹ ۰۶ دی ۱۳۹۶
خدا کمک کنه خانه هایمون بر اثر زلزله ویران نشه
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۶ دی ۱۳۹۶
قضا و قدر یا نتیجه ی اعمال انسان ؟ ما فقط این دو را تقریبا میشناسیم و از مابقی حکمتهای هر اتفاقی بی اطلاعیم.شاید علم و دانش بشری فعلا در حد یک از ده باشد... ان شا الله که نتیجه ی اعمال ناشایست ما نباشد. پناه به خدا از شر شیطان رانده شده.
علی
۰۷:۵۶ ۰۶ دی ۱۳۹۶
اقا یه سوال ..چرا امسال تقریبا همه جای ایران داره زلزله میاد؟؟
ناشناس
۰۳:۳۹ ۰۶ دی ۱۳۹۶
بهتره ابتدا تهران تخلیه شه و بعد زیر ساخت های شهری ایمن سازی شوند
زلزله نیاد۳تا فاتحه
۰۳:۰۷ ۰۶ دی ۱۳۹۶
مرگ بر ضد ولایت فقیه
ناشناس
۰۲:۵۰ ۰۶ دی ۱۳۹۶
یعنی شهرهای سنندج، گلپایگان، اصفهان ، سیرجان ،آبادان و خرمشهر امن هستند
ناشناس
۰۲:۴۰ ۰۶ دی ۱۳۹۶
داستان این حرفا نیست. شهری با یازده میلیون نفر ادم. با ساختمانایی که نوساز هاش از فرسوده ها خطرناکترن. توی کوچه ۴ متری ۴ طبقه ساختن. معلومه اگه زلزله بیاد خودش نکشه مشکلات بعدیش تهرانی ها رو میکشه. همه پولدارا میمیرن و فقیرا. خودش ختم به خیر کنه
ناشناس
۰۲:۳۳ ۰۶ دی ۱۳۹۶
خدايا خودت رحم کن
ناشناس
۰۱:۳۴ ۰۶ دی ۱۳۹۶
باید ساختمان ها ایمن سازی شوند
ناشناس
۰۱:۱۶ ۰۶ دی ۱۳۹۶
داداش همین الان تهران زلزله اومد
ناشناس
۰۱:۱۴ ۰۶ دی ۱۳۹۶
مشكل ما الان زلزله است ؟ نه همه چيزه ... زلزله واكنش هميشگي وطبيعي زمين است .اما آلودگي ،مشکلات اجتماعی و اقتصادی را باید با یک راهکار مناسب رفع کنیم
ناشناس
۰۰:۱۱ ۰۶ دی ۱۳۹۶
اینجاست که عصای پدرمان امیرالمومنین آرزوست... آنگاه که در مدینه زلزله امان مردم را بریده بود و دست به دامن مولا شدند و حضرت روانه شهر شدند ودر منطقه ای عصای خود را چند بار بر زمین کوبیدند در حالی که می فرمودند والارض مالها.. والارض مالها..
انشالله ظهور امام عصرمان رفع کننده همه بلاها و جهلها و ظلمها به زودی محقق شود
مصطفي
۲۳:۱۱ ۰۵ دی ۱۳۹۶
اين همه خدا از قيامت گفته نترسيدين دارين زندگي ميكني حالا از زلزله ترسيدين
ناشناس
۲۲:۴۶ ۰۵ دی ۱۳۹۶
جمعیت تهران خیلی زیاد شده
همه خونه ها اپارتمانی شده

برگردید شهرستان تو خونه های ویلایی زندگی کنید
وگرنه به اقای زلزله میگم به زور بیرنتون کنه
ناشناس
۲۲:۰۲ ۰۵ دی ۱۳۹۶
امیدوارم همانطور که نیشابور بیش از 600 ساله که زلزله نشده تهران و بقیه شهرها هم قرنها از این بلا ایمن باشن
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۵ دی ۱۳۹۶
وقتی هر کی رسید جواز ساخت دادید اونم بدون رعایت کردن اصول مهندسی ساخت دیگ باید خطراتشم به جون بخره
حامد
۱۹:۴۲ ۰۵ دی ۱۳۹۶
همه چیز از آن خداست ما هیچ نداریم گناه نکنیم خدایا بلا را از سر مردم دور کن
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۵ دی ۱۳۹۶
شکر خدا منطقه ی 11 گسل نداره
سلطانی معین
۱۹:۳۴ ۰۵ دی ۱۳۹۶
واقعلا یعنی زلزله هست یا فقط جنبه تخلیه شدن تهران رو داره ما که موندیم چکار کنیم
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۵ دی ۱۳۹۶
میشه کارشناسان پاسخ دهند این نظریه که اینها زازله نیست ،بلکه حمله های هارپ هست توسط آمریکا قدرتهای دیگر درست میباشد یا خیر ؟
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۵ دی ۱۳۹۶
میشه کارشناسان پاسخ دهند این نظریه که اینها زازله نیست ،بلکه حمله های هارپ هست توسط آمریکا قدرتهای دیگر درست میباشد یا خیر ؟
ناشناس
۱۸:۲۲ ۰۵ دی ۱۳۹۶
یه چند صباحی که زلزله داغ هست در مورد زلزله تهران صحبت می شه بعد به سرعت به دست فراموشی سپرده می‌شود.
پس با این شیوه حل بحران تنها راه تخلیه تهران از جمعیت فقط زلزله است
صادقیان
۱۷:۵۵ ۰۵ دی ۱۳۹۶
واقعا خیلی مفید بود متشکرم
ناشناس
۱۷:۵۵ ۰۵ دی ۱۳۹۶
عالی بود
صادقیان
۱۷:۵۵ ۰۵ دی ۱۳۹۶
واقعا خیلی مفید بود متشکرم
ناشناس
۱۷:۴۸ ۰۵ دی ۱۳۹۶
بگیرین راحت بخوابین خدا هست .توکل کن . زلزله بدتر از تخم مرغ که الان طلا شده نیست
ناشناس
۱۶:۱۱ ۰۵ دی ۱۳۹۶
فقط خدا باید رحم کنه
زلزله
۱۵:۰۸ ۰۵ دی ۱۳۹۶
مرگ بر اسرایییل
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۵ دی ۱۳۹۶
فقط همین زلزله رو کم داشتیم
امید
۱۴:۴۱ ۰۵ دی ۱۳۹۶
خدایاخودت رحم کن ، بهمون آرامش بده.......
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۵ دی ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۵ دی ۱۳۹۶
تهران خوبه تخلیه بشه !!!!!!
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۵ دی ۱۳۹۶
تهران خوبه تخلیه بشه !!!!!!
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۵ دی ۱۳۹۶
هران از نظر ساختار شهری و معضلاتی مثل ترافیک و آلودگی هوا در شرایط حساسی قرار دارد و فقط حسنش در آمد بالا در این شهره پس عقلانی نیست که آدمی آسایش و آرامش رو فدای پول کنه
مهرداد
۱۳:۴۷ ۰۵ دی ۱۳۹۶
تشکر خیلی مطلب کامل ومفیدی بود ان شاالله که زلزله نیاد و اگه حتمی هست خسارت کمی بزاره
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۵ دی ۱۳۹۶
زلزله تهران جزء مسايل حتمي آخرزمانه
ناشناس
۱۳:۲۰ ۰۵ دی ۱۳۹۶
ما با دولت امریکا مشکل داریم نه ملت امریکا
ناشناس
۱۳:۱۳ ۰۵ دی ۱۳۹۶
باشه همین فردا تخلیه می کنیم
ناشناس
۱۳:۰۸ ۰۵ دی ۱۳۹۶
خدایا تو به ما رحم کن غصه از مرگ نیست تقدیر هر چه باشد همان خواهد شد
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۵ دی ۱۳۹۶
زلزله ۹ ریشتری بیاد وسط نیویورک
ناشناس
۱۲:۵۵ ۰۵ دی ۱۳۹۶
زلزله نيويورك بياد چه دردي از تو دوا ميكنه؟
تهرانی
۲۰:۱۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۷
والا
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۵ دی ۱۳۹۶
تهرونیا خدا بهتون رحم کنه به نظرم میبایستن شهرتهران تخلیه کنن شهرستانیا همه برگردن شهرهای خودشون وپایتخت جابجا کنن وبیارن به مرکز کشور و یکی از استانهای مرکزی پایتخت بشه. ما که کرمانیم هرسال تقریبا بعد از زلزله بم تجربه زلزله رو داریم. گسل های تهران که نزدیک 200سال فعال نشده زلزله ای خدای نکرده بییاد.خیلی خرابی به جا میذاره چون قدرت لرزش خیلی زیاده. درهرصورت مسوولین بیشتربه فکرباشن پیشگیری بهتراز درمانه تا اتفاقی نیفتاده زودتر به فکر تخلیه شهر تهران باشن
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۵ دی ۱۳۹۶
تهرونیا خدا بهتون رحم کنه به نظرم میبایستن شهرتهران تخلیه کنن شهرستانیا همه برگردن شهرهای خودشون وپایتخت جابجا کنن وبیارن به مرکز کشور و یکی از استانهای مرکزی پایتخت بشه. ما که کرمانیم هرسال تقریبا بعد از زلزله بم تجربه زلزله رو داریم. گسل های تهران که نزدیک 200سال فعال نشده زلزله ای خدای نکرده بییاد.خیلی خرابی به جا میذاره چون قدرت لرزش خیلی زیاده. درهرصورت مسوولین بیشتربه فکرباشن پیشگیری بهتراز درمانه تا اتفاقی نیفتاده زودتر به فکر تخلیه شهر تهران باشن