عضو کمیسیون کشاورزی و آب و منابع طبیعی توضیحاتی درباره وضعیت محصولات تراریخته در کشورمان ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه وقتی این جابجایی در طبیعت اتفاق میافتد، طی یک پروسه طولانی چندهزار ساله عوارض منفی ناشی از این جهش یا تغییر ژنتیکی با محیط زیست سازگار میشود، ادامه داد: اما وقتی در مدت زمان کوتاهی این جابجاییها به صورت مصنوعی انجام میشود، عوارض زیست محیطی و مشکلاتی برای سلامت مصرفکنندگان ایجاد میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی و آب و منابع طبیعی با بیان اینکه در برخی از کشورها کار روی محصولات تراریخته سود هنگفتی به دنبال دارد و از بعد تجاری به آن نگاه میشود، تصریح کرد: البته برخی از کشورهای توسعهیافته از جمله ۲۶ کشور اروپایی با مطالعاتی که روی محصولات تراریخته انجام دادند، به نتیجه رسیدند که مصرف این نوع محصولات عوارض منفی زیادی برای مصرفکنندگان به وجود میآورد و به همین دلیل جلوی واردات و مصرف این نوع محصولات را گرفتند و روی محدود محصولاتی هم که در این زمینه دارند، برچسبهایی گذاشتهاند تا مشخص شود که این محصولات تراریخته هستند.
پاپیزاده درباره میزان واردات محصولات تراریخته به کشورمان گفت: طبق گزارشهای واصله، در حال حاضر حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون تن محصولات تراریخته در قالب محصولات مختلفی وارد کشور میشود که حجم بسیار بالایی است.
عضو کمیسیون کشاورزی و آب و منابع طبیعی افزود: قسمت زیادی از روغن مصرفی، سویا، ذرت و حتی کنجالهای که به مرغ داده میشود، منشأ تراریختگی دارند.
وی با انتقاد از مسئولان سازمان محیط زیست که نسبت به واردات محصولات تراریخته بیاعتنا هستند، گفت: سازمان محیط زیست باید نسبت به سلامت مردم احساس مسئولیت کند و از ورود این محصولات مضر به کشور جلوگیری کند چرا که طبق قانون، نظارت بر واردات محصولات و جلوگیری از آسیب رسیدن به محیط زیست و سلامت مردم بر عهده سازمان محیط زیست است.
نماینده مردم دزفول با اشاره به اینکه اخیرا برخلاف نظرات همه کارشناسان حوزه محیط زیست، رئیس جدید سازمان محیط زیست بدون هیچ گونه کار کارشناسی اعلام کرد که نباید جلوی واردات محصولات تراریخته را بگیریم، گفت: جای تاسف دارد که رئیس سازمان محیط زست به جای آنکه به دنبال سلامت محیط زیست و مردم باشد و با کسانی که به خاطر منافعشان محصولات تراریخته را وارد کشور میکنند برخورد کند، این اظهارات را بیان میکند.
وی با بیان اینکه ما تذکرهای لازم را برای جلوگیری از محصولات تراریخته به وزارت جهاد کشاورزی دادهایم و آنها هم اقدامات خوبی را انجام دادهاند، تصریح کرد: اصل این قضیه مربوط به سازمان محیط زیست است و باید به خوبی نظارت کند و هشدارهای لازم را دهد، اما متاسفانه این وظایفش را تحت فشار لابی وارد کنندهها رها کرده است و در نتیجه اتفاقات ناامیدکنندهای در سازمان محیط زیست رخ میدهد.
پاپیزاده با تاکید بر اینکه در این شرایط ما نمیدانیم که باید از چه مرجعی بخواهیم که مراقب سلامت مردم باشد، خاطرنشان کرد: مجلس طبق برنامه ششم توسعه تصویب کرد که محصولات تراریخته بدون ضابطه وارد کشور نشوند اما گویا برخی به راحتی میتوانند قانون را دور بزنند.
انتهای پیام/