سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علمای مسیحی فلسطین تصمیم ترامپ درباره قدس را خطرناک و توهین‌آمیز خواندند

علمای مسیحی در فلسطین تصمیم رئیس جمهور آمریکا را در به رسمیت شناختن شهر اشغالی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی رد کردند و این تصمیم را اقدامی خطرناک و اهانت‌آمیز خواندند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی، علمای مسیحی فلسطین تصمیم رئیس جمهور آمریکا را در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی رد کردند و این تصمیم را اقدامی خطرناک و اهانت آمیز خواندند.

پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ اعتراض‌های گسترده‌ای در اراضی اشغالی فلسطین اتفاق افتاد. تاکنون دست کم ۱۵ فلسطینی در درگیری با نظامیان رژیم اسرائیل جان باخته اند.

بر اساس این گزارش، همه‌ی فلسطینی‌ها در شهر اشغالی قدس از جمله مسلمانان و مسیحیان، یکصدا با تصمیم ترامپ مخالفت کردند. از سوی دیگر، میلیون‌ها فلسطینی‌ها در دیگر کشور‌های دنیا آواره شده اند و بازگشت به اراضی اشغالی فلسطین را انتظار می‌کشند.
زندگی در تبعید برای بسیاری از آوارگان فلسطینی‌ها در برخی کشور‌ها بسیار سخت و طاقت فرساست و آوارگان از بسیاری از حقوق انسانی خود محروم مانده اند تا از ساکن شدن در این کشور ناامید شوند.

مفید صادق ۱۱ یازده سال داشت که همراه با خانواده اش از فلسطین به لبنان گریخت و اکنون ۶۹ ساله است و در تبعید زندگی می‌کند. او هنوز هم، روزی را به یاد دارد که صهیونیست‌ها وطنش را اشغال کردند.

صادق گفت: «هنوز هم آن روز را به خاطر دارم که اسرائیلی‌ها روستای ما را هدف قرار دادند و ما را وادار کردند هر چه داریم بگذاریم و در تبعید زندگی کنیم. همه چیز را به خاطر دارم. حتی درختان، خیابان‌ها، مزارع، مثل اینکه همین دیروز بود.» صادق دو فرزندش را در لبنان دفن کرده است. یکی از فرزندان او در جریان جنگ داخلی لبنان در سال ۱۹۸۰ کشته شد و فرزند دیگرش هم در تهاجم اسرائیل به لبنان که ۱۱ سال پیش اتفاق افتاد جان باخت.

فلسطینی‌ها نه تنها در بروز درگیری‌های داخلی لبنان نقشی نداشته اند بلکه از حقوق اساسی شان هم محروم مانده اند تا فکر سکونت درازمدت را از سرشان بیرون کنند. صادق گفت: «فلسطینی‌ها در لبنان به جز تحقیر، آوارگی، ظلم و ستم چیزی ندیده اند. ما ۶۹ سال در غربت و در فراق فلسطین دوست داشتنی در بدترین شرایط زندگی کرده ایم. هنوز هم آماده ایم جان خود را برای فلسطین فدا کنیم.» نخستین موج آوارگان فلسطینی در سال ۱۹۴۸ وارد لبنان شد. آن‌ها به تصور اینکه مدتی کوتاه در لبنان ساکن خواهند شد تنها لوازم ضروری را با خود همراه داشتند. در لبنان شهرک‌های چادرنشین ایجاد و کم کم شلوغ و شلوغ‌تر شد.

برآورد‌ها نشان می‌دهد ۷ میلیون پناهجوی فلسطینی در دنیا پراکنده شده اند. نیمی از این پناهجویان هیچ پوشش شهروندی ندارند و در زمره انسان‌های بی کشور به شمار می‌آیند. آماری که سازمان ملل منتشر کرده نشان می‌دهد اکثریت فلسطینی‌هایی که شهروندی ندارند در اراضی اشغالی فلسطین و در کشور‌های همسایه زندگی می‌کنند. بر همین اساس ۳۳۵ هزار فلسطینی در اراضی اشغالی فلسطین، ۱.۵ میلیون در نوار غزه، ۷۷۹ هزار نفر در کرانه باختری، سه میلیون فلسطینی در اردن، نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر در سوریه و چندین هزار نفر هم در لبنان پناه گرفته اند. سازمان ملل در لبنان از بیش از ۴۵۰ هزار پناهجوی فلسطینی ثبت نام کرده است، اما نخستین و آخرین آماربرداری دولت لبنان نشان داد بیش از نیمی از این پناهجویان در سال‌های اخیر، لبنان را به مقصد اروپا ترک کرده اند.

علی برکه نماینده حماس در لبنان گفت: «بیش از نیمی از پناهجویان فلسطینی به علت شرایط سخت اقتصادی لبنان را ترک کردند. آن‌ها از حقوق اساسی خود محروم مانده اند و هیچ فرصت شغلی در اختیارشان گذاشته نمی‌شود.» پناهجوی دیگری می‌گوید بار‌ها تلاش کرده است خانواده‌ی خود را به ترکیه و از آنجا به اروپا منتقل کند، اما موفق نشده است. محمد لوبانی گفت: «شرایط اقتصادی در اینجا خیلی بد است. ما از کار کردن در بسیاری از مشاغل منع شده ایم. رویای ما خارج شدن از لبنان است زیرا در اینجا برای تامین غذای فزندان مان هم مشکل داریم. اما اینکه می‌خواهم از لبنان بروم به این معنی نیست که از حق بازگشت به فلسطین چشم پوشی کرده ام.»

فلسطینی‌ها همچنان به حقوقی که چند دهه پیش مجمع عمومی سازمان ملل برای آنان تصویب کرد امید دارند. مفید صادق می‌گوید یک روز دوباره فلسطین از آن ما خواهد شد و فرزندان یا نوه هایم جنازه مرا به وطنم باز می‌گردانند.

انتهای پیام/

واکنش علمای مسیحی فلسطین به تصمیم رئیس جمهور آمریکا درباره قدس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.