وی اظهار کرد: سازمان ها و دستگاه های تصمیم گیر در این حوزه باید ویژگی های بیولوژیک واکسن هایی که در طرح های ملی واکسیناسیون مصرف می شوند را مشخص کرده و براساس آن ویژگی ها اجازه مصرف واکسن دهند.
هاشم زاده با تاکید بر اینکه تولید واکسن هایی با سوش های بومی کشور، نتیجه و اثربخشی بالاتری در پیشگیری و کنترل بیماری ها اعم از بیماری های با منشاء ویروسی یا باکتریایی دارند، یادآور شد: مصرف واکسن هایی با سوش های غیربومی ممکن است منجر به ایجاد تغییراتی در ساختار طبیعت و اکوسیستم ویروس و باکتری شود و همین امر مشکلات پیشگیری،کنترل و ریشه کنی بیماری را بسیار پیچیده می کند.
رئیس موسسه رازی با اشاره به تبلیغات و رقابت بالا برای مصرف برخی واکسن ها در کشور تصریح کرد: این روشی غلط است و از مسئولان تصمیم گیر در این حوزه درخواست می کنم با تعیین نوع، ویژگی ها و ساختار بیولوژیک واکسن هایی که در برنامه های مصرف ملی هستند، به این بخش ورود کنند.
انتهای پیام/