از جنگ چریکی تا حملات موشکی
در ابتدای آغاز جنگ یمن، استراتژی جنگی مدافعان این کشور بیشتر بر اساس حملات چریکی و نفوذ به درون سرزمین عربستان یا نقاط کوچک در دست نیروهای ائتلاف در خاک یمن بود که همچنان نیز این نوع از جنگ در دستور کار طرف یمنی قرار دارد. به لطف تصویربرداری و انتشار آن در فضای مجازی، موارد متعددی از حملات موفق نیروهای انصارالله به نمایش درآمده و نقش مهمی در تغییر موازنه در نبرد زمینی را ایجاد کرده است. تانک های آبرامز، نفربرهای بردلی، خودروهای حفاظت شده و پست های دیده بانی سعودی، همه در طوفان نیروهای مدافع یمن گرفتار و در حجم بالایی نابود شده اند.
یکی از هوشمندی های نیروهای یمنی، تهیه تصاویر خصوصا از تلفات وارد شده به تجهیزات نیروهای متجاوز بود که راه را بر هرگونه انکار طرف مقابل بسته است.
در بخش دریایی نیز یمنی ها با استفاده از موشک های کروز و قایق های بدون سرنشین انتحاری، موفق به از کار انداختن یک شناور اماراتی و همچنین آسیب رساندن به یک ناو محافظ و مدرن سعودی شدند. اما بحث حملات موشکی آن چیزی بود که جنگ یمن را به معنای واقعی تبدیل به یک نبرد متفاوت از بسیاری از جنگ های چریکی مرسوم در دوران معاصر کرده است.
موشک های توچکای یمنی آغازگر این مسیر بودند و با ضربه ای محکم به پایگاه نیروهای ائتلاف در منطقه مارب در اواخر آذر ماه ۱۳۹۴، ناگهان طرف مقابل را در شوکی بزرگ فرو بردند. این موشک در چندین مرحله پایگاه های نیروهای متجاوز را هدف قرار داده و بر اساس برخی از گزارش ها به تنهایی نزدیک به ۵۰۰ نفر از نیروهای متجاوز را به کام مرگ فرستاده است که برخی فرماندهان عالی رتبه همچون فرمانده نیروی هوایی سعودی نیز در میان کشته شدگان بود.
شلیک موشک توچکا توسط یمنی ها
شلیک موشک برکان به سمت فرودگاه ریاض
با طولانی تر شدن مدت جنگ و افزایش حملات به مراکز شهری و مسکونی، دستور کار نیروهای مدافع یمن و ارتش این کشور در بخش موشکی دچار تغییراتی شد. مشخصا لازم بود که پاسخ به صورت متعادل و متقابل به این حملات داده شود. در حال حاضر و در هزارمین روز از آغاز حمله به یمن، این انصارالله بود که به وسیله موشک برکان ۲ اچ برای دومین بار در چند ماه اخیر به سمت ریاض شلیک کرد. مورد قبل نیز به سمت فرودگاه بین المللی ریاض شلیک شده بود.
شلیک موشک برکان به سمت ریاض
در مورد اول و در بررسی های ابتدایی، این گونه به نظر رسید که موشک مورد نظر با موفقیت توسط پاتریوت های عربستانی شکار شده است اما بر اساس برخی از گزارش ها در شبکه های اجتماعی که در نهایت به گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز و تایید ضمنی نیز رسید، مشخص شد ظاهرا پاتریوت های سعودی از انهدام سر جنگی موشک ناکام شده و این سر جنگی جایی در نزدیکی ترمینال اصلی فرودگاه ریاض به زمین اصابت کرده و منفجر شده است.
در مورد اخیر که روز سه شنبه هفته گذشته رخ داد نیز در میانه های روز، یک فروند موشک بالستیک برکان ۲ اچ به سمت شهر ریاض شلیک شد که با واکنش سامانه پاتریوت سعودی رو به رو شده و ظاهرا در هوا مورد اصابت قرار گرفت؛ هرچند مانند شلیک قبلی، فعلا نمی توان به ادعاهای رسانه های تحت حمایت سعودی ها، اطمینان کرد. اما آیا این همه داستان است ؟
حمله موشکی روز سه شنبه انصارالله به سمت ریاض اولین حرکتی بود که باعث شد تا مردم پایتخت عربستان نیز برای لحظاتی هر چند کوتاه جنگ را حس کنند. فراموش نکنیم که این گروه شبه نظامی که قرار بود در طوفان قاطعانه (!) سعودی در شاید چند هفته نابود شود حالا بعد از هزار روز از نبرد و در دقیقا روشنایی روز و در منطقه ای کاملا محاصره شده، اقدام به شلیک موشک به سمت پایتخت سعودی ها می کند. مشخصا امروز در ذهن بسیاری از مردم عربستان این سوال مطرح می شود که چگونه بعد از ۱۰۰۰ روز خبری از نابودی این گروه که نیست، بلکه تازه خود ما نیز تحت حملات این گروه قرار گرفته ایم؟!
مشخصا کارشناسان نظامی بهتر متوجه شدند که نیروهای یمنی نه در موضع ضعف بلکه در وضعیت قدرت قرار دارد و عمق سعودی ها را با دقت بسیار زیاد و دقیقا کاخ ریاست جمهوری عربستان را هدف قرار داده است.
اما یکی از آسیب های پنهان این حملات موشکی به طرف سعودی که البته تقریبا در رسانه های داخلی به آن پرداخته نشده بحث مشکلات روانی حاصل از این حملات است. آنچه که از زمان جنگ جهانی دوم به این طرف با اصطلاح مشهور «PTSD» مورد مطالعه قرار گرفته بحث غیرنظامیانی است که تحت حملات هوایی و موشکی قرار گرفته اند. یکی از خواصی که باعث ایجاد بازدارندگی در موشک های بالستیک می شود همین مسئله ایجاد وحشت در طرف مقابل و افکار عمومی و رسانه های آن است. اهالی پایتخت سعودی برای اولین بار در این هزار روز به معنای واقعی کلمه با وحشت ناشی از جنگ و آن چیزی که مردم یمن در ۱۰۰۰ روز اخیر تجربه کرده اند رو به رو شدند تا پیام مهمی از سوی اذهان عمومی، به دولتمردان مغرور و کم تجربه این کشور منتقل شود.
با این اوصاف، جنگ یمن وارد مرحله جدیدی شده و بعد از ۱۰۰۰ روز حمله به شهرهای یمنی این بار نوبت یمنی هاست که به طرف مقابل، فشار واقعی نظامی و روانی را وارد کنند تا مشخص شود نه تنها شکست نخورده اند بلکه آماده وارد کردن فشارهای بیشتر بر کشور متجاوز هستند؛ فشاری که این بار در ساعات میانی روز و دقیقا بر عمق استراتژیک عربستان سعودی وارد شده است و صدایش به زودی بیشتر از قبل، شنیده خواهد شد.
منبع: مشرق
انتهای پیام/
انشالله چندتا موشک که بخورند ،میفهمند با چه ملت با جنمی روبرو هستن
ایشاله که موفق بشید .مرگبر السعود واسرائیل