به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آلزایمر یکی از خطرناکترین بیماریها در سالهای اخیر در دنیا شناسایی شده و تخمینها حاکی از افزایش مبتلایان به این بیماری در آینده است.
افراد میان سال و سالمند بیشترین تعداد مبتلایان به این بیماری را تشکیل میدهند و نیاز به مراقبت دائم و نیز دریافت محبت از اطرافیان خود دارند، زیرا در به یاد آوردن خاطرات با مشکل مواجه هستند.
مبتلایان به آلزایمر دچار احساس هایی همچون ترس، نگرانی، پریشانی، ناتوانی در به یاد آوردن خاطرات، فراموش کردن محل قراردادن اشیا و از یاد بردن مصرف داروها میشوند.
کارشناسان دانشگاه براون (Brown University) در یک طرح مشترک یک روبات گربه به نام Robo-Cat با استفاده از هوش مصنوعی طراحی کرده اند که نقش یک همدم و دوست را برای سالمندانی که تنها زندگی میکنند یا در خانه سالمندان اقامت دارند و مبتلا به اختلال حافظه و آلزایمر هستند ایفا میکند.
روبات گربه ظاهری شبیه به گربه واقعی دارد و حتی صدای گربه را تقلید میکند.
دانشگاه براون برای افزایش سطح فناوری هوش مصنوعی در این روبات سرمایه گذاری افزون بر یک میلیون دلار انجام داده اند تا گربه را هرچه بیشتر باهوش کنند.
روبات گربه میتواند در پیدا کردن اشیا، یادآوری زمان مصرف دارو و جلوگیری از احساس ناراحتی و استرس به سالمندان کمک کند و به این ترتیب نگهداری از سالمند چه درخانه و یا درخانه سالمندان برای فرزندان و پرستاران آسانتر میشود.
کارشناسان اعلام کرده اند در سالهای آینده روباتهای دارای هوش مصنوعی نقش بسیار مهمی در نگهداری از سالمندان و پروژههای درمانی پیدا میکنند.
روبات گربه به شخص آسیب نمیرساند، گربه واقعی نیست تا ناقل انگل و باکتری باشد و نیز احتمال بروز اتفاق هایی، چون مرگ یا سرطان روبات گربه هم وجود ندارد و این سبب میشود تا فرد سالمند دچار آسیب عاطفی نشود.
منبع:DAILYMAIL
انتهای پیام/