آخرین بررسی از سطح بازار حاکی از آن است که نرخ شیر کیسهای از 1600 به 1800، شیر بطری از 2500 به 2700، ماست سنتی از 5 هزار و 500 به 6 هزار و پنیر از 4 هزار و 500 به 5 هزار تومان افزایش یافت.
یکی از فروشندگان فروشگاههای زنجیرهای میگوید: سایر برندهای محصولات لبنی در پی این آشفته بازار زمزمههای افزایش قیمت محصولات لبنی را سر میدهند که با این وجود در روزهای آتی انتظار میرود، قیمتها در بازار افزایش یابد.
حال جای سوال است که چرا با وجود افزایش چندین باره قیمت محصولات لبنی از جمله شیر، ماست، پنیر و کره؛ دستگاههای مسوول از موضع خود نسبت به افزایش نرخ خرید شیر خام توسط شرکتهای لبنی کوتاه نمیآیند؟
رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش نرخ برخی محصولات لبنی در بازار خبر داد و گفت: در چند روز اخیر نرخ شیر کیسه ای و بطری برخی برندها حدود 200 تومان در بازار افزایش یافت.
وی اصلاح نشدن قیمت شیر برخی برندها بعد از هدفمندی یارانه ها را دلیل اصلی افزایش قیمت در هفته های اخیر اعلام کرد.
باکری در پاسخ به این سوال که احتمال افزایش قیمت سه محصول لبنی (شیر، ماست، پنیر) در بازار وجود دارد یا خیر، افزود: با توجه به انتقاد کارخانه های لبنی در ماه های اخیر، سازمان حمایت اقدام به بررسی دفاتر قانونی شرکت های لبنی کرد و از آن جا که بخش عمده قیمت های جاری بازار با قیمت تمام شده موجود در دفاتر تفاوتی ندارد و تنها تغییرات جزئی در برخی اقلام رخ خواهد داد.
دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه احتمال افزایش نرخ شیرخام در بازار وجود دارد، بیان کرد: با وجود افزایش نرخ ذرت و کنجاله سویا، دامداران خواستار افزایش نرخ شیر خام شدند که بدین منظور اسناد و مدارک لازم جهت بررسی قیمت به ستاد تنظیم بازار ارائه کردند.
به گفته این مقام مسوول دامداران خواستار افزایش خرید هر کیلو شیر خام به نرخ مصوب هزار و 510 تومان شدند.
باکری در پاسخ به سوال دیگر که دامداران نسبت به عدم اجرای مصوبه سه سال اخیر نرخ مصوب هزار و 440 تومان خرید هر کیلو شیرخام گلایه مند هستند، تصریح کرد: در سه سال اخیر همزمان با اعلام نرخ مصوب هزار و 440 تومانی خرید هرکیلو شیرخام، افزایش قیمت محصولات لبنی تایید نشد که به همین خاطر کارخانه های لبنی از خرید شیرخام به نرخ مصوب امتناع کردند، در غیر این صورت به حاشیه زیان می رفتند.
احمد مقدسی رییس انجمن صنفی گاوداران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با انتقاد از نرخ کنونی خرید شیر خام توسط کارخانه های لبنی اظهار کرد: در شرایط کنونی، کارخانه های لبنی در پی افزایش هزینه های تولید باید اقدام به خرید هر کیلو شیرخام به نرخ مصوب هزار و 510 تومان کنند، در حالیکه در شرایط کنونی حداکثر نرخ خرید هزار و 350 تومان است.
وی افزود: با توجه به درخواست دامداران و وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش نرخ شیرخام، اسناد و مدارک مربوط به قیمت تمام شده تولید توسط کارشناسان ستاد تنظیم بازار در حال بررسی است.
به گفته مقدسی؛ افزایش نیافتن قیمت شیرخام به قیمت نابودی صنعت دامداری تمام می شود.
رییس انجمن صنفی گاوداران گفت: هیچ تصمیمی در سازمان حمایت مبنی بر افزایش قیمت شیر خام وجود ندارد، درحالیکه وزارت جهاد کشاورزی بر افزایش نرخ پافشاری می کند.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه های تولید و مشکلات دامداران انتظار می رود که سازمان حمایت از خواب غفلت بیدار شود، در غیر این صورت خبری از تولید شیر و محصولات لبنی در داخل نیست.
این مقام مسوول با انتقاد از این مسئله که قیمت نهاده ها ترمز بریده است، افزود: با وجود آنکه واردکنندگان برای واردات نهاده ها، ارز مرجع میگیرند اما با نرخ آزاد علوفه را با تولیدکنندگان حساب می کنند و نظارتی بر این امر نیست.
مقدسی با اشاره به اینکه سازمان حمایت و مسوولان نظارتی با صنعت دامپروری کشور بیگانه هستند، اذعان کرد: با وجود تخصیص ارز مبادله ای تجار با نرخ های دلخواه اقدام به عرضه علوفه و نهاده در بازار می کنند، در حالیکه با بالا رفتن قیمت تمام شده ، دامداران مجوز افزایش قیمت شیرخام را ندارند که این امر اجحاف در حق دامداران است.
رییس انجمن صنفی گاوداران با انتقاد از افزایش قیمت شیر برخی برندهای لبنی در چند روز اخیر یادآور شد: با توجه به آنکه 70 درصد قیمت تمام شده لبنیات را شیر خام تشکیل می دهد، سازمان حمایت به عنوان دستگاه نظارتی باید پاسخگوی این مسئله باشد، چرا که در صورت افزایش نیافتن قیمت خرید شیرخام، برخی شرکت های لبنی اقدام به افزایش نرخ محصولات خود در بازار کردند.
انتهای پیام/
کلا همه چیزو گرون کردند
خدایا خودت به فریادمون برس
خدایا خودت به فریادمون فقط برس