وی با اشاره به انعقاد توافق هستهای ایران با شش قدرت جهانی در سال 2015 گفت: به توافق گروه 5+1 با ایران نگاه کنید؛ این قرارداد به ایران اجازه غنی سازی اورانیوم را می دهد. جامعه جهانی از توافق هسته ای ایران حمایت می کند و به ایران می گوید شما می تواند غنی سازی اورانیوم انجام دهید. پس پیمان جهانی منع گسترش سلاح های هسته ای – ان پی تی-- (NPT) نیز به ما می گوید ما هم می توانیم غنی سازی (اورانیم) انجام دهیم. با توجه به این دیدگاه، پادشاهی عربستان نیز همانند سایر اعضای ان پی تی از جمله ایران، از این حق (غنی سازی اورانیوم) برخوردار است.
الفیصل در حالی چنین اظهار نظری کرده است که چندی پیش دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد امکان انتقال فناوری هسته ای به عربستان را ارزیابی می کند.
عربستان سعودی اعلام کرده در چارچوب اجرای طرح چشم انداز 2030 و کاهش وابستگی به درآمد نفتی، قصد دارد تا سال 2032 با هزینه بیش از 80 میلیارد دلار، 16 راکتور هسته ای را با ظرفیت 17.6 گیگاوات راه اندازی کند. راکتورهای اتمی نیازمند اورانیوم غنی شده با خلوص 5 درصد هستند؛ اما همین درصد برای غنی سازی فلزات سنگین در سطح سلاح های هسته ای نیز کافی است.
پیش از این سازمان زمین شناسی عربستان سعودی از آغاز عملیات اکتشاف و یافتن منابع اورانیوم و توریوم با مشارکت چین خبر داد.
انتهای پیام/