وی با بیان اینکه غربالگری شنوایی با یک سری دستگاههای خاص نوزادان را مورد ارزیابی قرار میدهد، افزود: پس از سنجش و غربالگری شنوایی در نوزادان موارد مشکوک به کلینیکهای تخصصی شنوایی ارجاع داده میشوند و افرادی که نیاز به سمعک داشته باشند میتوانند سمعک خود را به صورت رایگان از سوی بهزیستی تأمین کنند.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان ادامه داد: افرادی هم که نیاز به کاشت حلزون داشته باشند تا مبلغ 3 میلیون تومان کمک هزینه درمان کاشت حلزون به صورت کاملاً بلاعوض میتوانند از بهزیستی دریافت کنند.
وی با بیان اینکه کلاسهای توانبخشی شنیداری برای افرادی که دچار کمشنوایی هستند برگزار میشود، گفت: در استان همدان با توجه به تفاهمنامهای که بین دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بهزیستی منعقد شده است 13 پایگاه غربالگری شنوایی دایر شده است.
کوکاییان خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 11 هزار نوزاد مورد ارزیابی غربالگری شنوایی قرار گرفتهاند که در مقایسه با غربالگری 5 هزار و 500 نوزاد در سال گذشته شاهد رشد صد درصدی در غربالگری شنوایی هستیم.
وی در خصوص طرح دیگر غربالگری شنوایی سازمان بهزیستی که به تازگی در دست اقدام است نیز بیان کرد: طرح غربالگری شنوایی کودکان سه تا 5 سال از سال گذشته به صورت پایلوت در 15 استان کشور از جمله همدان در طول چهار ماه انجام شد.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان اضافه کرد: امسال قرار است کار غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال به صورت کشوری از یکم دیماه آغاز شود که امسال شهرستان همدان برای اجرای این طرح تعیین شده است.
وی تصریح کرد: این طرح قرار است از مهدکودکهای زیرپوشش بهزیستی همدان آغاز شود و در سال های آتی این پیشبینی شده که بتوانیم شهرستانهای دیگر استان را هم برای اجرای این طرح در نظر بگیریم.
کوکاییان ادامه داد: در سنین سه تا پنج سال شیوع بیماریهای گوش میانی در کودکان مثل «اوتیت سروز» شایع است و این کم شنواییها از نوع کم شنواییهای خفیف است به طوری که والدین متوجه این اختلال نمیشوند.
وی گفت: تشخیص این اختلالات فقط توسط دستگاههای خاص سنجش شنوایی «ادیومتری» امکان پذیر است بنابراین سازمان بهزیستی قصد دارد کار شنواییسنجی و غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال را انجام دهد.
انتهای پیام/ د