وی سلاحهای کشتار جمعی، بحران آب، فجایای طبیعی بزرگ، شکست سازگاری و تغییر اقلیم را ۵ ریسک اصلی دنیا برشمرد.
وزیر نیرو تاکید کرد: با وجود اینکه برخی کشورهای پرآب دنیا از سیستم های پیشرفته برخوردار هستند اما ۵۲ درصد آب شرب در شبکه های آنها هدر می رود و این امر نشان دهنده عدم مدیریت منابع آبی است.
اردکانیان، ادامه داد: در راستای تحقق اهداف توسعه وزارت نیرو باید درها به روی پژوهشگران گشوده شود و به سمتی حرکت کنیم تا نیازهای آتی کشور را با تکیه بر مدیریت تقاضا فراهم سازیم.
اردکانیان تصریح کرد: می توانیم با استفاده از دستاوردهای گذشتگان، پشتیبان خوبی برای آینده باشیم و با نقد منصفانه و اتکا بر شفافیت در راستای مدیریت داده ها و مکانیزم ها در جهت پیشرفت اهداف از پیش تعیین شده گام برداریم.
وزیر نیرو ادامه داد:باید بپذیریم که کوتاهی هایی در مدیریت این بخش صورت گرفته است که متناسب با سرمایه گذاری در زیرساخت ها نتوانستیم به اهداف خود دست پیدا کنیم.
اردکانیان یادآورشد: کشور در آستانه تنش آبی قرار گرفته و باید اقدامات وسیعی را انجام داد چرا که در ۴۰ سال گذشته مصرف ما از آبهای زیرزمینی ۴ برابر و چاهها ۱۶ برابر شده است که در مقایسه با سایر کشورهای جهان باید بتوانیم سرانه مصرف آب را کاهش دهیم.
وی افزود: یکی از ابزارهای کنترل بحث قیمت است و با توجه به این نکته که قیمت آن فاصله معناداری با ارزش آب دارد باید برای اصلاح مصرف ارزش بالاتری را برای آن قایل شویم.
وزیر نیرو در پایان گفت: مردم تنها ۴۷درصد از قیمت تمام شده آب را پرداخت می کنند و در بخش کشاورزی نیز تنها ۹ درصد از آب تامینی را می پردازند و این امر نشان می دهد که این نعمت پرارزش با چه بهایی در اختیار آنها قرار می گیرد و این مهم باید در سطح تصمیم گیران کشوری نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
انتهای پیام/