محمدی افزود: شهرداری مخالفتی برای افشا نشدن صورت های مالی خود ندارد، اما به نظر می رسد سازوکار اداری آنها به طول انجامیده است. در مجموع سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیر شفاف سازی و افشای صورت های مالی شهرداری به عنوان نهادی اثرگذار خواهد بود.
وی در خصوص یک دسته از بنیادهای بزرگ که در بورس اثرگذار هستند، گفت: خیریهها از دسته موسسه های اثرگذار در نمادهای بورسی به شمار می روند؛ البته نه همه آنها بلکه تعداد محدودی که نام تجاری مطرحی دارند و بنیادی بزرگ محسوب می شوند.
محمدی تصریح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار در ابتدای اجرای طرح شفافیت مالی نهادها، اولویت خود را به نهادهای بزرگ اختصاص داده و پس از تکمیل امور مربوط آنها به سراغ موسسه های کوچک هم می رود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است؛ تاکنون اطلاعات ۲۳۱ نهاد در سامانه کدال افشا شده و امیدواریم بررسی امور شهرداری و خیریه ها با سرعت بیشتری انجام شود و به زودی اسامی و اطلاعات آنها را برای آگاهی سهامداران را منتشر کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: سال گذشته در راستای گسترش سطح کیفی بورس و کارگزای کشور بحث خرید کارگزاری از جانب خارجی ها مطرح شد، اما تاکنون خریدی در این مورد به ثبت نرسیده است.
محمدی اذعان کرد: علاوه بر طرح فروش تعدادی از کارگزاری به افراد حقوقی و حقیقی خارجی، موضوع امتیاز دهی شرکت های بورسی به منظور شفاف سازی و افزایش رقابت ها با مشارک ۳ شرکت رتبه بندی داخلی و خارجی هم مطرح شد که متاسفانه تاکنون ناکام مانده است.
وی بیان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار محدودیتی برای فروش کارگزاری و ایجاد شرکت رتبه بندی ندارد اما برای اجرای این طرح ها متقاضی نبوده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: هر چند که محدودیتی در اجرای طرح ندارد اما سقف 30 درصدی برای سهامدارای در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص ایجاد شرکت های رتبه بندی توضیح داد: سال گذشته اجرای طرح رتبه بندی شرکت های بورسی با مشارکت 3 شرکت ناکام ماند و به منظور رسیدگی و به ثمر رساندن به این مهم، فراخوان دوم سازمان بورس برای دعوت شرکت های مایل به همکاری صادر شده است و اگر این طرح باز هم به نتیجه نرسد، فراخوان سوم را هم صادر می کنیم.
این مقام مسوول گفت: پیش بینی می شود تا بعد از عید، این طرح به اندازه انتظار گسترش پیدا کند و از سال آینده رتبه بندی کشورها را آغاز میکنیم.
محمدی در خاتمه یادآور شد: الزامی برای وجود شریک خارجی در مشارکت با شرکت های ایرانی نیست، اما وجود شریک خارجی یک امتیاز و برتری میان شرکت های متمایل به حساب می آید.
انتهای پیام/