رئیس جمهور گفت: از همه وزرا میخواهم در گزارشی به مردم اعلام کنند که چه اقداماتی را برای حقوق شهروندی انجام دادهاند.
وی افزود: همچنین به مردم اعلام کنند که برای یکسال آینده چه برنامه ای برای برای حقوق شهروندی دارند.
روحانی پس از ارائه گزارش شهیندخت مولاوردی، با تشکر از وی بخاطر پذیرش مسئولیت دستیار رئیس جمهور در حقوق شهروندی گفت: مسئولیت خانم مولاوردی بسیار سنگین است، زیرا وطیفه ایشان پایش مستمر همه وزارتخانه ها و دستگاه ها و گزارش گیری و اعلام به مردم است.
وی افزود: طبق منشور حقوق شهروندی، خانم مولاوردی باید به طور منظم به رئیس جمهور گزارش دهد و من از او می خواهم که همزمان با رئیس جمهور، به مردم هم روند اجرای حقوق شهروندی را گزارش دهد.
رئیس جمهور تاکید کرد: نظرات مردم باید در سایت حقوق شهروندی منعکس شده و به اطلاع دولت برسد. باید مشخص شود دستگاه ها، نهادهای عمومی که از بودجه دولتی استفاده میکنند و وزارتخانه ها چه اقداماتی انجام داده و در چه مواردی عقب ماندگی دارند، همچنین از زحمات الهام امین زاده که پیش از مولاوردی مسئولیت دستیار رییس جمهور در زمینه حقوق شهرودی را عهدهدار بود، تشکر میکنم.
روحانی همچنین پس از ارائه گزارش لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: اگر بخواهیم حقوق شهروندی تکمیل و رسیدگی شود، باید معاونت حقوقی رئیس جمهور، رئیس سازمان اداری استخدامی و دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی مدام با یکدیگر جلسه داشته باشند و طرح های تکمیلی تهیه کرده و به هیات وزیران یا رئیس جمهور ارائه کنند, همچنین از زحمات مجید انصاری برای نقش آفرینی در تهیه منشور حقوق شهروندی، تشکر میکنم.
وی در ادامه پس از گزارش علی ربیعی وزیر کار با اشاره به اینکه مسئولیت ربیعی در حقوق شهروندی مسئولیت مضاعفی است اظهار کرد: مسئولیت آقای ربیعی رسیدگی به مدد جویان از جمله کودکان بی سرپرست، زنان سرپرست خانواده، خانواده دارای معلول و سالمندان است، نباید کسی از سالمند بپرسد که مذهب، قومیت یا فکر سیاسی اش چیست.
روحانی گفت: حمایت از مددجویان باید تمرینی باشد برای رعایت حقوق مساوی برای همه مردم و شهروندان. یکی از جاهایی که مساوات به معنای واقعی کلمه می تواند استقرار یابد، در همین زمینه است.
رئیس جمهور در ادامه پس از شنیدن گزارش سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل سر و کار داشتن با فرهیختگان، نویسندگان، هنرمندان و خبرنگاران متفاوت از سایر وزارتخانه هاست. این اقشار مشکلات زیادی داشته اند، امیدوارم در چهار سال گذشته، مشکلات این اقشار کمتر سده باشد.
وی ادامه داد: یکی از خواسته های مردم دخالت کمتر دولت در زندگی آنهاست. وزارت فرهنگ به دلایل قانونی و گاه سلیقه ای، در کار هنرمندان دخالت می کند، اگر وزارت فرهنگ به دخالت قانونی اکتفا کرده و دخالت سلیقه ای نکند، قدم بزرگی برای احقاق حقوق شهروندی برداشته ایم.
رئیس جمهور همچنین در ادامه پس از شنیدن گزارش آذری جهرمی وزیر ارتباطات گفت: بخش مهمی از حقوق شهروندی مردم ارتباط آسان، ارزان، امن با حفظ حریم خصوصی است و مردم خواستار این هستند.
وی ادامه داد: بنده میدانم که آقای جهرمی در جایی قرار گرفته که فشار زیادی وجود دارد، از اول دولت یازدهم ما ایستادگی کردیم تا مردم بتوانند ارتباط سهلی داشته باشند و این فشار همچنان وجود دارد و ما همچنان ایستادگی خواهیم کرد.
روحانی تاکید کرد: به آقای جهرمی میگویم که باید بایستد و مقاومت کند چراکه همه دولتش پشت اوست.
رئیس جمهور اضافه کرد: لیسانسهای که 140 واحد گذرانده بخواهد برای سرنوشت ملت تصمیم بگیرد، شدنی نیست این از حقوق مهم ملت است.
روحانی بیان کرد: حالا اگر یک نفر در آب اسراف کرد قاضی میتواند به وزارت نیرو دستور دهد که آب شهر را قطع کرد؟ باید با متخلف برخورد کرد، ما نمیتوانیم ملتی را آب خوردن محروم کنیم چون یک نفر تخلف کرده است.
رئیس قوه مجریه گفت: اخلاق برای ما بسار مهم است و آینده جوانان اینترنت کودکان و موبایل برای کودکان برای مهم است، نوجوانان ما باید حراست و حراست شوند؛ ما باید برای فرهنگمان، ایمان و آینده جوانانمان فکر کنیم.
روحانی گفت: تا روزی که حیات داشته باشم و رئیس جمهور باشم از حق مردم حراست میکنم و نخواهم گذاشت حقوق مردم تضییع شود.
رئیس جمهور در ادامه پس از گزارش جمشید انصاری رئیس سازمان اداری استخدامی رئیس جمهور گفت: آقای انصاری در زمینه حقوق شهروندی بار زیادی بر دوش شماست، بخشی از حقوق شهروندی خدماتی است که دستگاه ها به مردم ارائه میکنند، دولت الکترونیک میتواند بخش بسیاری از مسائل رلا حل و فصل کند.
وی افزود: مردم که خدمتی را میخواهند باید فقط به یک میز مراجعه کنند، در آن اداره هرکاری که آن سیستم میخواد خود اداره انجام دهند، نه اینکه فردی وارد اداره ای میشود 10 طبقه مختلف یعنی امروز این طبقه فردا آن اتاق را برود، مردمی که خدمتی را دریفت میکنند تمامی اتاق ها، پله ها و سالن های یک اداره را یاد میگیرند در حالی که مراجعه کننده نباید از این اتاق به آن اتاق برود و پله ای ببنید.
رئیس جمهور پس از گزارش محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: مهم ترین وزارت خانه ما از لحاظ فرهنگی و وسعت آموزش و پرورش است و برای ما مهم است چراکه 13 میلیون نوجوان در اختیار این وزارت خانه است
وی افزود: اولین نکته ای که باید در ضمن دروس به دانش آموزان آموزش داده شود، حقوق شهروندی آنهاست.این وزارت خانه باید حقوق شهروندی را به دانش آموزان در برابر کلاس، معلم، وزارت خانه و مسئولان و کشور آموزش دهند.
روحانی تصریح کرد: معلم باید در کلاس باید با اعمال و رفتار خود، و احترام به دانش آموزران حقوق شهروندی را در ذهن آنها شکوفا کند.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه جزء حقوق مهم دانش آموزان ما مهارت زندگی است، بیان کرد: وزارت آموزش و پرورش باید حداقل یک مهارت را به گونه ای بیاموزد که دانش آموزران بعد از فارغالتحصیلی بتوانند یک کار را درست انجام دهند.
روحانی همچنین پس از گزارش عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در باره حقوق شهروندی، اظهار کرد: اقدامات بسیاری در وزارت کشور خوبی در زمینه حقوق شهروندی انجام شده، برگزاری انتخابات آزاد و سالم مهم ترین مسئله است.
وی گفت: در این انتخابات اخیر در برخی از شهرها که میرفتم ستاد انتخاباتی بنده با سایر کاندیداها و رقبا در یک خیابان بود خوشبختانه هیچ نزاع و درگیری وجود نداشتیم و اگر هم وجود داشت، مردم از طریق قانونی اعتراض و آن دنبال کردند. کاندیداهایی بودند که تایید نشدند اما از راه قانونی پیگیری کردند.
رئیس جمهور بیان کرد: حضور مردم در احزاب و سمن ها بسیار مهم است و مردم در این فضاها حضور دارند و ارزش این مشارکت رابه خوبی لمس کردند.
وی با اشاره به موضوع آسیب های اجتماعی، اظهار کرد: کاهش آسیب های اجتماعی بسیار مهم است، هرسال اگر بتوانیم حتی یک درصد آسیب های اجتماعی را کاهش دهیم قدم بسیار مهمی برداشته ایم؛ مردم ما خواهان یک زندگی اخلاقی و انسانی و در چاچوب فضائل انسانی هستند.
در پایان این مراسم رییس جمهور از کتاب جستارهایی درباره حقوق شهروندی رونمایی کرد.
انتهای پیام/